Lammelårtanker

– en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

Å mene er å delta, å velge er en rett

Akhtar Chaudhry, Stortingets visepresidenten, sender sin sønn til ungdomsskolen som ligger 37 minutters busstur unna hjemmet istedet for å bruke den nærmeste ungdomsskolen. Dette er en av mange saker i nettavisene i dag, onsdag 27.4.2011, som her.

På spørsmål om hvorfor, svarer Chaudhry at det er like greit å gjøre sønnen kjent med byen nå, han skal uansett begynne på videregående om tre år og må da reise for å komme seg til skolen. Partiet til Chaudhry, SV, er motstandere av fritt skolevalg i videregående skole.

Betyr det at den politiske meningen og holdningen må samsvare med private valg? Betyr det at når man har en offisiell mening forankret i grunnholdningen like muligheter for alle, skal man ikke kunne velge de beste løsningene for seg og sin familie?

Mine meninger vedrørende foreldrepermisjon er klare, les her og her. Likevel mener jeg at folk må få gjøre det beste for seg og sine. At vi, som samfunn, og gjennom dem vi velger til å styre for oss skal legge til rette for at folk skal velge på en måte som er til det beste for samfunnet som helhet, men også for enkeltindividet. 

Selv politikere bør kunne ta valg som er det beste for seg og sine, selv om det av og til strider mot de offisielle meningene de har og som partiet de tilhører står for. Politikere skal ikke fratas retten til å være privatpersoner. Politikere skal jobbe for at vi får det samfunnet vi ønsker oss, men ikke være forpliktet til å velge det som alltid er politisk korrekt. Å lytte til barns ønsker er også viktig. Det er i tråd med Barnekonvensjonen, som du kan lese mer om her.

Barn skal bli hørt, akkurat som Chaudhrys sønn ble det i spørsmålet om skolevalg. Selv om det strider mot SVs holdning.

Om Anne-Helene

Lammelårtanker er en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv. Velkommen så mye!
Nominasjon til årets mest velskrevne mammablog på www.foreldremanualen.no
Bloggurat
Matbloggtoppen

Twitter-oppdateringer

Sunn fornuft
%d bloggere liker dette: