Lammelårtanker

– en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

Nesten klar for skolestart

Nesten alt er klart og omtrent som det skal være. 

Sekken er i hus, bena kledd i sort og hvite striper, føttene dekket av skinn og gummi, smilet stort og forventningene større. Mor har fått matboks og kjøleelement i miniutgave, selv om det strengt tatt er barnets, er gleden er hennes, for den var så søt. Det er ganske bra, ikke sant?

Dagene mot skolestart krymper raskere enn klærne mine, dagene kan telles på bare en hånd, selv for den som ikke er ved sin fulle fem. Pusten går raskere og jeg kjenner blodets hastige ferd rundt i kroppen påpeke at jeg har telt riktig: Snart er barnehagetiden beviselig over.

Alt som mangler er en venn i samme gaten. Det er visstnok uvanlig og kanskje litt rart å kreve at kjøpere av hus i gaten skal ha førsteklasse-barn. En underlig bestemmelse sier at naboene har minimalt de skal ha sagt, det er selger som velger hvem som skal få kjøpe huset, og de velger hvem de vil. Hva?! Ikke ta hensyn til nesten-skoleklart barn, eller dets mamma, som ønsker seg gate-bestevenn til å slå følge med på skoleveien? Skal man godta slikt, tro?

Tiden krymper seg og magen krøller seg, om tre dager må det være slutt. Det er iallfall ferien.

*********

Jeg ser at flere har brukt «minikjøleelement» som søkerord for å finne bloggen min. Til dere: Jeg har kjøpt Rösti sin matboks og til den kan man kjøpe små kjøleelment.  *Dagens reklame*

Om Anne-Helene

Lammelårtanker er en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv. Velkommen så mye!

20 kommentarer på “Nesten klar for skolestart

 1. Røsslyng - Dikt for dagen
  19. august 2011

  Kjenner att kjensla frå i fjor. Men så går det eit par veker og det er det mest sjølsagte i verda at det er skulen som er tingen:) Dumt at gata manglar fleire fyrsteklassingar, men kanskje det er nokon andrekassingar der? Det hjelper å ha nokon større å gå med også:) Klem!

  Liker

  • Lammelåret
   19. august 2011

   Tiden før skolestart er nesten for spennende, men når terskelen er gått over første gang, blir det nok lettere. For noen er det lenge til mandag, for andre ikke. Jeg gleder meg!

   Liker

 2. Bente
  19. august 2011

  Satser på at det blir bra:)spennende for 1.klassinger, for de som skal første året på ungdomsskolen, for de som skal på vidrg.skole og alle som har flyttte på hybel for første gang.Og vi foreldre føler med og kanskje grugleder oss mer enn de
  håpefulle:)
  takk for kommentar på bloggen:)

  Liker

  • Lammelåret
   19. august 2011

   Velkommen til bloggen, Bente!

   August er startmåneden, jeg forbinder den mer med begynnelse og nye ting enn nyttårsaften.Om høsten skal nye ting settes igang, men noen ganger er følelsen alt man får. Det er spennende å følge med de som starter med noe nytt, det gjelder på en måte oss og.

   Liker

 3. whitebite
  19. august 2011

  jeg forbinder også august med en startmåned!
  og er mye mer motivert og engasjert enn på nyåret.

  har selv en førsteklassing om 2 dager.
  heller ingen andre førsteklassinger her vi bor.
  litt vemodig.

  det kribler i magen for gutten min, men jeg gleder meg mest.
  bekymringer kommer nok heller etterhvert..

  dette innlegget likte jeg.
  klem:o)

  Liker

  • Lammelåret
   20. august 2011

   Januar er bare en forlengelse av desember og mørketiden og pausen fra hverdagene er kort. Det er for min del ingen muligheter til å hente seg inn i løpet av juleferien, men det klarer jeg på en måte om sommeren. August, derimot, er starten på noe nytt og ukjent, noe forfriskende, ikke bare en fortsettelse av noe bestående.

   Lykke til med førsteklassingen mandag! Dagen skal feires!

   Liker

 4. Prinsesse-mamma:)
  20. august 2011

  Så spennende! Jeg er for et godt samhold i nabolaget, med mange barn og rampestreker;) To år til eldste hos oss begynner på skolen. Håper at vi finner et godt nabolag før den tid;) Lykke til!!!:)))

  Liker

  • Lammelåret
   20. august 2011

   Dere får lete etter det rette nabolag, to år skulle holde! 🙂

   Liker

 5. Alexia
  20. august 2011

  2 dager til skolestart her også, og vi gleder oss alle sammen.

  Akkurat nå har ungene hver sin bestevenn i gata i samme klasse. Men vi flytter jo….litt vemodig nå. Men skal bli godt det og, komme videre.

  Liker

  • Lammelåret
   20. august 2011

   Oisann, har ikke fått med meg at dere skal flytte, men lykke til! Håper de finner nye bestevenner raskt etter dere flytter.

   Liker

 6. Kamelryttersken
  20. august 2011

  Yupp, ja rart det der med august og nye muligheter. Henger det sammenmed at vi alle begynte i førsteklassen i august? Den gang da for førtitre år siden for min del, eller er det fordi sommeren er på hell og vi begynner å se konturene av en ny mørketid, en vinter hvor vi lever på oppspart energi fra en kort sommer?

  Liker

  • Lammelåret
   20. august 2011

   Jeg tror nok start-følelsen har sammenheng med våre erfaringer de første minst 12 årene med skolegang, ja. Hele samfunnet er innstilt på at nye ting skal starte, bare kiloene med reklame har sitt klare budskap utover kjøp, kjøp.

   Jeg tror også at vi er mer innstilt på nye ting etter en «lang» sommer med lite program og løsere grenser. Struktur virker samlende og trygt, det kan være inspirerende i seg selv.

   Liker

 7. Cecilie
  20. august 2011

  Lykke til! 🙂

  Håper dere får en god start alle sammen og at trygghet og glede kommer fort! Det er spennende og mye gledegruing ute og går!

  August er den store startmåneden her også, nyttårsaften er litt mer en mellom-evaluering- hvor er vi og hvor går veien videre? Er nok slik for mange av oss 🙂

  Liker

  • Lammelåret
   20. august 2011

   Hei Cecilie!

   Jeg har lagt en lengre kommentar hos deg, så her begrenser jeg meg til å si at jeg kjenner meg igjen i det du skriver på bloggen din.

   Liker

 8. mormor
  21. august 2011

  Gratulere med måneden.
  Nye tider er alltid morsomme, vanskelig og utfordrende.
  Ha en fin august alle sammen 🙂

  Liker

 9. Elisabeth
  22. august 2011

  August for oss her i huset er utflyttende ungdommer og oppstart på studiene de søkte og kom inn på. Den ene til utlandet.
  Spennende tider for de unge, spennende tider for oss foreldrene her hjemme. Mor og far alene hjemme. Hele tiden. Alenetid. Oss to.
  Gleder meg jeg.
  God augustoppstart ønskes deg og dine.

  Liker

  • Lammelåret
   22. august 2011

   Det blir nok veldig rart å ikke ha barn hjemme lenger! Noen opplever det som et vakum, men jeg tror at det blir lettere dersom en er vant med å gjøre sine egne ting og er aktiv, istedet for nærmest å leve gjennom barna.

   Velkommen til bloggen, Elisabeth, og takk for kommentaren!

   Liker

 10. Hilde
  22. august 2011

  Har skolen begynt for dere nå? Håper dere har hatt en flott første skoledag 🙂
  Det er mange følelser med i spill når man sender sitt barn på sin første skoledag. Så stor, men samtidig så liten. Og det er ikke så lett å slippe opp på kontrollen med en gang. Men etterhvert går det seg til, og det meste føles veldig naturlig 🙂

  Liker

  • Lammelåret
   22. august 2011

   I dag var første skoledag!
   Det var fint å endelig starte på skolen, forventningene har ligget og murret lenge og det er bedre å komme igang enn at de skal fortsette å lage uro og tull.

   Det har da også vært en spesiell og fin dag for oss voksne, men på en måte litt vemodig at småbarnsfasen av livene våre er over. Det tar nok tid å vende seg til.

   Det er stort!

   Liker

 11. Tilbaketråkk: Guide til papirpålegging | Lammelårtanker

Takk for kommentaren!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Nominasjon til årets mest velskrevne mammablog på www.foreldremanualen.no
Bloggurat
Matbloggtoppen

Twitter-oppdateringer

Sunn fornuft
%d bloggere liker dette: