Lammelårtanker

– en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

Telttur i regnvær

Lyden av regndråpenes milde plask får meg til å tenke på telttur.

Telttur flere uker hver sommer, uansett vær. Netter med lite søvn, høyst ufrivillig, fordi lyden av regn holdt oss våkne. Lyden av regn mot teltduken er forbausende lik lyden av regn mot markisen og forskjellen mellom dem er form og plassering. Det er en ganske fin lyd og lukten av fuktig gress lirker seg vei opp gjennom nesen og setter meg tilbake ganske mange år i hukommelsen. Lyden vekker minner om oppblåsbare liggeunderlag og tynn teppepose. Ja, for det var teppepose jeg hadde, ikke sovepose. I dag vet jeg ikke engang om det finnes teppeposer og det er kanskje like greit.

Jeg kjenner den fuktige luften trekke seg inn i stuen fordi døren er åpen. Jeg kjenner tankene forme spørsmål til meg selv om hvor jeg pakket ned ulla. Det er sjette september og jeg tenker ull!

Kanskje jeg heller skulle fylle en stor kanne te, krype under pleddet med boken jeg enda holder på med og finne fram stearinlys for å få fram det klassiske stue-høstbildet?

Om Anne-Helene

Lammelårtanker er en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv. Velkommen så mye!

6 kommentarer på “Telttur i regnvær

 1. fhjpeder43
  6. september 2011

  Jeg har reist på fjellet tre år på rad med ungene og lavvoen. Følte meg ekstremt tøff hver gang når jeg bramfritt trosset værgudene. Mot slutten av uka forskte jeg å tørke skoene mine ved bålet. De smelta bort. I år kjørte jeg etter været og kommer nok til å fortsette med det. Men ungene snakker om det ennå. Den gangen vi satt halvveis oppe i Hallingskarvet og kokte lapskaus og stekte pannekater i øsende regnvær med andre fjellturister måpende forbi.

  Liker

 2. Røsslyng
  6. september 2011

  No dukka det minner opp her også. Regn-på-telt-lyden er fin den, når ein veit at ein kan halda seg inne i teltet ei stund til:) Finn fram teen du… Det har eg gjort for lenge sidan:)

  Liker

 3. mormor
  6. september 2011

  Tepper, te og stearinlys er fint, nesten bestandig.
  Supplert med dråpetromming på markise, en god stol og en god bok, da har i alle fall jeg det godt.
  Telttur? Det er evigheter siden, ikke siden vi hadde barn (ikke tenåringer, men barn). Gøy det også. Langt inn på fjellet, med fiskestang, mygg på maten og vått fottøy.
  Tror jeg nøyer meg med drypp på markise, ikke teltduk, nå.

  Ha en fin dag 🙂

  Liker

 4. Kristine Dices
  6. september 2011

  fhjpeder: Haha, nå måtte jeg le! Høres ut som noe min egen familie kunne gjort. 😉 Vi dro forresten på tur da det var minus 20. Det hele endte med at både vannflasker og ketchupflasker frøs til is allerede før vi fikk pakket dem ut av sekken. 😉

  Llåret: Teltturer i regn er ikke noe særlig, egentlig… Men lyden av regndråper mot teltduk er ganske fin, synes jeg. Og lukten av vått gress er jo god. Egentlig gleder jeg meg til det blir litt kaldere, slik at jeg kan fyre i peisen. Men ullsokkene har jeg allerede på beina, bare så du vet det. 🙂

  Liker

 5. Jill
  6. september 2011

  hehe vi hadde teppeposer og dro på camping til sverige og finland! Det værste er nesten nå at jeg vil oppleve det igjen. Lillemann bare MÅ få oppleve det. Er det ikke sånn det er, at vi vil at barna våre skal få de samme gode opplevelsene som vi selv hadde 🙂 Klem og nyt teen, her er gubben dratt til Norge og levnet to febersyke sjeler 😦

  Liker

 6. Hilde
  6. september 2011

  Med et forrykende regnvær, samt en kraftig vind, er det deilig å sitte inne under pleddet med stearinlys. Ingen andre steder å være nå ;o)

  Liker

Takk for kommentaren!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 6. september 2011 av i Hverdagen med stikkord , , , , , .
Nominasjon til årets mest velskrevne mammablog på www.foreldremanualen.no
Bloggurat
Matbloggtoppen

Twitter-oppdateringer

Sunn fornuft
%d bloggere liker dette: