Lammelårtanker

– en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

Bloggrangeringer og bloggpriser

Tiden er visst inne for å dele ut priser til blogger igjen. Noen hevder at de beste bloggene skal kåres, men sannheten er vel heller at de mest populære bloggene skal få ytterligere oppmerksomhet.

Vixen Blog Awards er i nomineringsfasen, har jeg skjønt, og snart skal vel Foreldremanualen igang med det samme. Litt ulike typer kåringer, eller hva? Norges mest elskede blogg er en kåring foretatt av Side2.no, igjen ser jeg at de samme bloggene går igjen som ofte trekkes fram i media. Den siste jeg vet om er Superheltinne, en litt flåsete tittel, men som har gode, seriøse nominerte som kontrast til et litt tullete navn.

En nominering til bloggpris vil gi oppmerksomhet og gi effekt på lesertall, men hvor viktig er egentlig lesertallene? Blir bloggen bedre av mye publisitet? Øker bloggerens verdi?

Å bli nominert er nok uansett stor stas, det betyr at noen med innflytelse har lagt merke nettopp deg. Likevel så tenker jeg at de som leser deg ene og alene fordi du er nominert ikke nødvendigvis er interessert i det du skriver om. De kan være vel så interessert i å vise seg fram selv og bruke din blogg som kanal for dette.

De som leser fordi de er interessert er de som kommer tilbake gjentatte ganger, de legger ikke alltid igjen en kommentar, men legger gjerne igjen adressen de reiser fra. De som virkelig er interessert bryr seg ikke om bloggen din er blitt kåret til det ene eller det andre, men de gleder seg sammen med deg når det skjer.

Følger du med på nomineringer og kåringer? Har du noen gang nominert noen?

*******

Ps! Dersom du vil vite estimert verdi på bloggen din, sjekk ut denne: urlspion

Om Anne-Helene

Lammelårtanker er en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv. Velkommen så mye!

29 kommentarer på “Bloggrangeringer og bloggpriser

 1. Whitebite
  26. november 2011

  Jeg følger ikke med på slike kåringer.
  Er i det hele tatt veldig lite opplyst om sånt, overhodet ikke interessert heller.

  Jeg blogger ikke for å få mest mulig lesere eller for å bli berømt eller noe sånt 🙂
  I det hele tatt så gjør jeg ingenting for å skaffe meg publisitet og flere lesere! (eks reklamering på facebook, giveaways etc)
  Legger heller aldri ut statistikk og fokuserer ikke på følgerantall.
  Jeg legger mest vekt på å ta vare på de leserne jeg har, og tenker at opplysninger om egen statistikk etc ikke er interessant for de som besøker meg.

  Er fornøyd slik jeg har det, selv om jeg får veldig dårlig samvittighet når jeg ikke klarer følge opp alle kommentarene jeg får! Der har du meg.. 🙂

  Fint innlegg! klem!

  Liker

  • Lammelåret
   26. november 2011

   Sånn er det for meg også og når hukommelsen ikke er på topp er det ikke uvanlig at jeg glemmer hvor jeg skulle gjøre av meg. Hvor ble det av alle de jeg skulle besøke når jeg fikk litt mer tid? Og når jeg prøver å finne ut av det blir det bare rot. *himler med øynene av meg selv*

   Ønsker deg en fin førjulstid! 🙂

   Liker

 2. Bustenellik
  26. november 2011

  Bloggkåringer er vel og bra det, hadde de bare tatt med seg hele bredden i Blogglandia. Det er for det meste bare outfitbloggerne på fjorten som blir nominert og kåret, mens alle samfunnsengasjerte blogger, interiørblogger, hverdagsblogger o.a. gjerne bare blir gått hus forbi. I såfall virker det sånn. Tror nok ikke du er så langt fra sannheten i første avsnitt 😉 Personlig syns jeg det kan se ut til at det er litt tilfeldig hvem som får en populær blogg og ikke. Det virker som mye avhenger av hvem som besøker bloggen i mange tilfeller. De beste bloggene er ofte de mindre, syns jeg. Det er ikke antall følgere eller antall kommentarer som avgjør kvaliteten 🙂

  Liker

  • Lammelåret
   26. november 2011

   Bustenellik

   Jeg er også undrende til hvor mange lesere enkelte har, og det gjenspeiler iallfall ikke kvaliteten ved bloggen. Noen ganger er det selvsagt en sammenheng, men ofte ikke.

   Jeg synes greia er å treffe de rette leserne, som liker akkurat din stil. I samspillet kan vennskap vokse fram og bloggingen får en større mening enn den i utgangspunktet hadde.

   Jeg tror også det er litt «mye vil ha mer»-preg, som gjør at man kanskje ikke fullt ut setter pris på dem som legger igjen tid og ord hos seg. Når det gjelder noen av disse store outfit-bloggene, og lignende.

   Liker

 3. Røsslyng
  26. november 2011

  Ja, du set fingeren på noko viktig. Ein kan vel håpa at nomineringa ikkje skjer ut frå lesartal, men ut frå kvalitet, men det stemmer kanskje ikkje i praksis… Eg har ikkje sett meg inn i dei ulike kåringane, reknar vel ikkje med at eg har noko som helst sjans til å hevda meg, sidan eg sannsynlegvis hamnar utanfor dei fleste kategoriane;) Men for meg verkar Foreldremanualen si kåring ganske bra, sidan fleire av favorittbloggane mine har vore nominert der.. Det må jo vera eit bra teikn;)

  Trur i alle fall ikkje det er vits i å ta det som eit nederlag om ein ikkje blir nominert, då mistar ein vel både skriveglede og motivasjon. Nei, skriv for dei som les og kjem att, og for deg sjølv slik du treng det 🙂 Klem, og god laurdagskveld til deg!

  (Og takk for bokhandel-tips, eg skal sjekka det ut!)

  Liker

  • Lammelåret
   26. november 2011

   Røsslyng

   Jeg har for såvidt heller ikke gått i dybden på de enkelte kåringene, så hvis noen har noe å tilføye tar jeg gjerne imot.

   I en annen livssituasjon skulle jeg gjerne laget en ordentlig fagblogg og jobbet for at den skulle bli sett og hørt både her og der, men jeg få la det ligge i kategorien «drømmer».

   Enig med deg at det ikke er noe nederlag å ikke bli nominert, absolutt ikke. Du er uansett blant mine personlige favoritter fordi du har fått meg til å lese dikt på nynorsk og du har gjort dikt lett tilgjengelig og ufarlig.

   God helg til deg!

   Liker

   • Røsslyng
    26. november 2011

    Tusen takk for gode ord! Måtte lesa det høgt for mannen min, som ikkje heilt alltid forstår kvifor eg bloggar…

    Du er favoritt for meg, fordi du har ei spanande blanding av ramer for det du skriv (ikkje bilete, som oftast kort tekst, smakfull og enkel «innredning» i bloggen), og variasjon over heilt ulike tema!

    Men no er det sovings…. Til gutungen vaknar, litt for tidleg;)

    Liker

 4. Ege Denne
  26. november 2011

  Følger ikke med på kåringer.
  Det er vel heller slik at de bloggene jeg leser, som vil bli nominert og allerede er nominert, har skrevet om det på bloggen sin, og selvfølgelig ber lesere om å stemme på seg..

  Noen ganger har jeg syns det har vært ok, men nå syns jeg faktisk det er blitt vel mye. Å tigge/be lesere om å nominere og stemme på seg, det blir litt feil syns jeg.

  Og bloggekåringene er altfor dårlige egentlig. For mye fokus på enkelte områder.

  Jeg har vist bloggestatistikk en gang, men jeg har en så liten blogg at jeg tenker det spiller ingen rolle 😉

  Jeg har noen ganger spurt lesere hva de mener om det jeg skriver, og hva de liker eller ikke, men faktisk nekter de å fortelle meg det, og det syns jeg egentlig er litt topp.
  Fordi at da har jeg fokusert på hva jeg interesserer meg for. Og kom frem til at bloggen er meg, så det er ingen poeng i å spørre lesere hva de vil lese om.. Slik jeg ser noen bloggere gjør ( forholdsvis unge bloggere ).
  Noen bloggere jeg vet om, skriver alt mulig, og det blir egentlig som å lese Se og Hør eller VG, man begynner å lure på hvorfor disse blogger..

  Det fineste jeg vet i forbindelse med blogg, er når noen kommenterer og du ser at de har lest teksten du har skrevet. Og ikke bare svarer på en kommentar du kom med på deres blogg. At de bare svarer på en kommentar, uten å ta seg tid til å kommentere det man har skrevet, eller vist bilde av, det er kjedelig..

  Liker

  • Kamelryttersken
   27. november 2011

   Tiltredes. Tror jeg. Iallfall langt på vei 😀

   Liker

  • Lammelåret
   27. november 2011

   Ege Denne

   Jeg fniser alltid litt når folk spør leserne om hva de vil de skal skrive, synes det virker merkelig. Kanskje fordi jeg har en forventning om at folk er selvdrevne på det området, eller vet å hente inspirasjon heller enn å skrive på oppdrag? Hvis man ikke vet hva man skal skrive tenker jeg at det er bedre å ta en pause. Meg om det.

   Liker

   • Ege Denne
    27. november 2011

    Ja, kanskje det 🙂
    Grunnen til at jeg spurte den ene gangen om hva folk mente om det jeg skrev, var fordi når få kommenterer, så er det ikke lett å vite om temaet ga de noe. Og den statistikken på bloggen, jeg har oppdaget at den er ikke helt korrekt 😀

    Liker

    • Lammelåret
     27. november 2011

     Ege Denne

     Kjenner igjen det du sier med kommentarer og usikkerhet på om interessen er der. Jeg tenker at de samme folkene ikke alltid kommenterer og at de som ofte legger igjen spor ikke alltid har noe å si. Det kan også være at folk kommenterer på et senere tidspunkt.

     På hvilken måte stemmer ikke statistikken? Bortsett fra at den glemmer en desimal, da..

     Liker

 5. sukkerspinnet
  26. november 2011

  Jeg har nominert kjempemange! Kanskje ikke de som «alle andre» nominerer, og langt fra de mest kjente. Jeg har nominert blogger jeg har glede av å lese, men som man ikke finner på topplister, og de unner jeg andre å få vite om, også.

  Har skrevet et innlegg om blogawards, men aldri bedt noen nominere meg eller nominert meg selv. Det forventer jeg heller ikke. Jeg vet hvem jeg heier på, og skulle de faktisk bli finalister, kommer jeg selvsagt til å stemme, også.

  Liker

  • Lammelåret
   27. november 2011

   Til hvilke bloggkåringer har du nominert? Synes tankene dine bak er gode, sikkert fordi jeg tenker slik selv.. På Superheltinne og Mest elskede blogg kikket jeg litt, for det er vel disse som fenger. Ellers er det interessant å se hvilke blogger Fritt ord støtter. Hva er kriteriene for god blogg, er interessant. For min del er jeg lite opptatt av fjas, men øver meg stadig! Trenger ikke være så seriøs bestandig, har jeg hørt.

   Bloggrullen til folk ser jeg som anbefalinger, selv om de kanskje mest er ment som orden i eget system. Og så pleier jeg å sjekke ut blogganbefalinger hos andre bloggere. Har blitt kjent med noen nye på den måten.

   Liker

 6. Hanne
  26. november 2011

  Jeg følger ikke med, og har heller ikke kåret noen. Men jeg kan forstå at de som blogger for å bli anerkjent, de som ønsker å få mange lesere, setter stor pris på slike awards. Så for de er jo dette god reklame.

  Selv så er jeg godt gjemt i et hjørne i bloggverden og trives godt der. Jeg har så få lesere at jeg har god oversikt over hvem som kommer innom. Og så trodde jeg at jeg hadde god kontroll på besøk hos de som kommenterer, men det glipper innimellom ser jeg. Jeg leser alle innleggene dine når jeg får de på mail, og så glemmer jeg å gå innom deg når jeg har lest ferdig. Skal skjerpe meg;-) For jeg liker godt innleggene dine og blir ofte sittende og reflektere litt etter å ha lest.

  Snakket meg litt bort der, men det jeg skulle frem til var at jeg trives som litt anonym, og liker godt å ha muligheten til å besøke de som er innom meg:)

  Fin kveld til deg,
  klem Hanne:)

  Liker

  • Lammelåret
   27. november 2011

   Jeg har nok en liten ivrig fagperson i meg som vil opp og fram og som derfor er opptatt av tall og statistikk. Det er bare det at det ikke er plass til den lille tassen, så han står og stamper og er lykkelig hver gang han får komme fram en liten stund. Så den delen ønsker å nå fram med budskap til den store massen, men så ser jeg at mitt bidrag bare kan være i det små, noe som til tider er vanskelig å akseptere. En liten komflikt der.

   Det er godt å høre at noen av tekstene mine kan få fram ettertanke og refleksjoner, takk!

   Liker

 7. mormor
  27. november 2011

  Kåringer? «offisielle»?
  Har liten innvirkning på skriving eller lesing. For mitt vedkommende,

  Ha en fin søndag 🙂

  Liker

 8. Tonje
  27. november 2011

  Jeg titter innom slike nomineringer, men er ingen storfølger i nomineringsperioden. Må jo innrømme at jeg besøker de kårede, mens fordi jeg er interessert i å oppdage nye, spennende blogger 🙂

  Ønsker deg en god første søndag i advent
  Klem Tonje

  Liker

  • Lammelåret
   27. november 2011

   Det er jo ikke noe galt i å følge med på kåringer, absolutt ikke. Man kan jo bli utfordret i fordommene, kanskje..

   Liker

 9. Kamelryttersken
  27. november 2011

  «Man skal høre på selvros, for den kommer fra hjertet» sies det.

  Skrev noe om det å rope fra berget her på nyåret
  http://karavanseraiet.no/2011/01/rop-det-fra-berget/

  Liker

 10. Cecilie von der Ohe
  27. november 2011

  Jeg synes det er for mye fokus på mote og skjønnhet i bloggkåringene. Etter hvert som en større bredde av befolkningen, og ikke bare tenåringer inntar bloggverdenen, har jeg et håp om at dette vil endre seg. Ha en fin første søndag i advent!

  Cecilie

  Liker

 11. Elisabeth
  27. november 2011

  I forhold til det du skriver om, Lammelår, er jeg visst helt «på jordet».
  Eksisterer lite slikt i min lille bloggsfære, og de bloggene jeg følger.
  Klarer meg godt uten kjenner jeg.

  Blogger fordi det er gøy. For meg. Nå.
  At andre leser, følger og kommenterer er ekstra gøy. Tenk det, at noen gidder å bruke tid på det jeg forsøker å formidle, gjennom mine briller.

  God adventsøndagskveld.

  Liker

 12. mormor
  27. november 2011

  Jeg har aldri fulgt med i en bloggkåring, og jeg leser veldig få blogger (din og et par til fast). Jeg begynte jo egentlig å blogge som en «minnebok» til barnebarnet , og for å dele min glede over naturen med de som har lyst til å se. Så leser-tallet er ikke viktig for meg, og jeg bruker minimal tid på blogging. Men jeg kan jo forstå at slike «store» bloggere….som tjener masse penger på bloggen sin, er interesserte i både god omtale og mange lesere!

  Liker

 13. bitchybutnice
  27. november 2011

  De som tigger etter nomineringer eller ber sine lesere om å kommentere…de styrer vi unna!! Jeg vil kommentere der jeg føler for det , fordi vedkommende fortjener det….ikke fordi vedkommende er på tiggerferd….

  Liker

  • Lammelåret
   27. november 2011

   Veldig enig i det, kommentarene skal komme spontant og ingen skal føle seg forpliktet til å legge igjen noe konkret.

   Velkommen hit, bitchybutnice!

   Liker

   • bitchybutnice
    27. november 2011

    Tusen takk for det:)) Jeg har min hovedblogg her:

    http://bitchybutnice.blogspot.com/

    og hjertelig velkommen skal du være, hvis du har lyst til å stikke innom på en snarvisitt:)) Din blogg skal jeg ihvertfall følge:))

    Liker

    • Lammelåret
     29. november 2011

     Likte godt innleggene jeg leste på wp, men ser at du har lagt den ned nå. Overfører du innleggene fra wp til blogspot?

     Liker

 14. Kamelryttersken
  27. november 2011

  Vi har alle et konkuranseinnstinkt og vi liker også få tilbakemeldinger på at det vi gjør er bra. Kommer slike tilbakemeldinger via media er det ekstra stas, for da er det mange som får vite om det store man har gjort eller opplevd.
  Er vel ingen som ikke vil at andre skal lese det man skriver? Og er man borte fra cyberspace ei stund blir man etterlyst.
  – Hvor er du?
  – Vil gjerne lese mer av det du skriver

  Derfor er det greit med slike missekonkuranser, hvem har den peneste, mest leste, mest interessante, mest alvorlige bloggen?
  Og konkuranse medfører oppmerksomhet og i vår kapitalistiske verden blir oppmerksomhet omsatt i penger.

  Liker

  • Lammelåret
   27. november 2011

   .. men hva skjer med integriteten dersom man blogger for at bloggen skal bli en inntektskilde? Tja, det spørs vel hva som var hensikten allerede fra starten. Noen blogger sikkert for å tjene, for å bli et kjent ansikt, for å skape et produkt.

   Bloggkåringer har en funksjon, men for seriøse mennesker som meg er det største komplimentet at folk velger å legge inn tid her, at de setter meg på bloggrullen, vil at jeg skal skrive for dem, komme på VG og bli omtalt i positive ordelage med linking av mennesker med innflytelse. Og mer enn det kan jeg ikke tenke meg.

   Bloggkåringer kan gi ekstra oppmerksomhet, men dette trenger ikke være utelukkende positivt, tror jeg.

   Det jeg kunne ønske meg er mer seriøse bloggkanaler.

   Liker

Takk for kommentaren!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Nominasjon til årets mest velskrevne mammablog på www.foreldremanualen.no
Bloggurat
Matbloggtoppen

Twitter-oppdateringer

Sunn fornuft
%d bloggere liker dette: