Lammelårtanker

– en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

Ett år og 207 innlegg

Jeg vet hva jeg gjorde for et år siden, da lagde jeg denne bloggen.

Ikke visste jeg at jeg skulle få kontakt med så mange mennesker, men jeg må si at jeg er fornøyd med alt bloggen har ført med seg.  Det har vært langt mer sosialt enn jeg forestilte meg at det skulle bli. Jeg hadde ikke forventet at det skulle utvikle seg til å bli så nært som jeg opplever at det er blitt. Så bloggen har dreid seg bort fra å være bare saksorientert og fått et mer personlig snitt, endringen startet nok tidligere enn før jeg kom til wp.

Hensikten og funksjonen til bloggen har endret seg litt,  og det er vel slik det er å blogge. Det man skriver om og hvordan man skriver endrer seg fordi man selv endrer seg. Engasjementet er likevel det samme: Det kommer brått og i kast, omtrent som vindens uforutsigbare skiftninger.

Spedbarnstiden er over, nå starter barndommen. Bloggformen er stadig i utvikling og den vokser i rykk og napp. Litt som en baby.

 

Om Anne-Helene

Lammelårtanker er en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv. Velkommen så mye!

20 kommentarer på “Ett år og 207 innlegg

  1. Cecilie
    2. desember 2011

    gratulerer med ett års dagen da 😉

    Liker

  2. sotengelen
    2. desember 2011

    Gratulerer med ett års blogg.

    Liker

  3. Røsslyng
    2. desember 2011

    Gratulerer med dagen, kjenner meg att i tankane dine:) Klem og god helg!

    Liker

  4. Whitebite
    3. desember 2011

    gratulerer med dagen til lammelaartanker!
    har alltid lurt på bloggenavnet ditt, hvordan ble det til?
    jeg hadde heller aldri trodd at blogging faktisk skulle komme til å bli noe sosialt! Føler jeg har både lært mye og funnet mange spennende mennesker!

    Hurra for oss og blogging!
    klem:)

    Liker

  5. Ege Denne
    3. desember 2011

    Ja, jeg også merker det med hvordan man forestiller seg at ting skal være, og så dukker det opp en hel masse underveis.. 🙂

    Gratulere med ett år 🙂

    Liker

  6. mormor
    3. desember 2011

    Til lykke med 1 år på denne bloggen.
    Alt er endring.
    Ha en god dag 🙂

    Liker

  7. ~SerendipityCat~
    3. desember 2011

    Gratulerer med bloggbursdag!! 🙂

    Liker

  8. Kamelryttersken
    3. desember 2011

    Fint å kjenne på at det man gjør gir resultater, at man kan si seg fornøyd med det man har oppnådd.

    Grattis og virtuell klem 🙂

    Original Kamelrytterske, bare på Karavanseraiet.no, om en blond studines viderverdigheter

    Liker

  9. Hilde
    3. desember 2011

    Gratulerer med ettårsdagen 🙂

    Liker

  10. fjellcoachen
    4. desember 2011

    Gratulerer 🙂 Som fersk blogger (3 mndr) blir jeg nysgjerrig: Hva har forandret seg underveis, og hva vil du ta med deg videre? Jo lengre jeg har blogget, jo flere spørsmål får jeg til meg selv, om mål og retning og framtid..

    Liker

    • Lammelåret
      4. desember 2011

      Jeg trodde ikke jeg skulle få kontakt med folk da jeg begynte å blogge på wp, men jeg trodde det skulle komme en kommentar nå og da. Det overrasker meg at kontakten med dem som legger igjen kommentarer er personlig, jeg trodde folk skulle være mer distanserte.

      Jeg trodde vel at jeg skulle fortsette i en mer saklig og mindre personlig stil, men så blir det til at jeg fortsetter å skrive omtrent like personlig som kommentarene legger opp til. Jeg trodde ikke at kontakten med dem som skriver kunne utvikle seg til vennskap, men det kan det gjøre.

      Jeg hadde ikke trodd at bloggingen skulle få så stor betydning for meg.

      Og så lærer jeg mye om kommunikasjon, samhandling og blogging som form og metode, litt kjedelig sagt, men dette er noe jeg har utviklet og det hadde jeg ikke som mål da jeg startet.

      Jeg vil fortsette å ha lav terskel for hva jeg publiserer, slik at det fortsetter å være naturlig å skrive. Og jeg håper å kunne følge opp innleggene enda bedre, både egne og andres. Det er moro å få kontakt med folk!

      Hvilke spørsmål dukker opp hos deg?

      Liker

      • Fjellcoachen
        5. desember 2011

        Jeg kjenner meg igjen i det du beskriver. Føler meg fram mht hvor personlig det er naturlig å skrive. Hva er det som gjør et innlegg interessant å lese? Skal det være en rød tråd, evt. flere røde tråder? Hvor ofte og hvor variert? Og (jeg så plutselig på klokka..) bør jeg stjele tid fra nattesøvnen for å holde på med dette? Tida går så fort når jeg først har logget meg inn 🙂

        Liker

        • Lammelåret
          5. desember 2011

          Fjellcoachen

          Å bruke seg selv i tekstene kan være et fint virkemiddel, men hvordan en gjør det skal gjerne henge sammen med temaet og hva en vil oppnå. Bloggens særegenheter kommer gjerne fram når en har blogget en stund, for så lenge en skriver om mange temaer kan den virke rotete. Etterhvert blir bloggens grenser synliggjort fordi helheten kommer tydeligere fram.

          Dette er en temablogg rundt foreldrerollen og oppvekst, men jeg har ikke kapasitet til å lage en fagblogg. Derfor blir det en mellomting mellom samfunnsaktuelle ting og det hverdagslige som skrives om her.

          Jeg har som mål å skrive tekster som er aktuelle og interessante i seg selv, og jeg vil at de ikke skal være så personlige at nye folk som detter innom føler at dette blir for personlig og nært og stikker av gårde igjen. Det skal være like interessant for folk som ikke har fulgt meg over tid.

          Jeg tror at man skriver best når man skriver ut fra et engasjement og ikke for å tekkes leseren, for en får (etterhvert) de leserne som liker det en skriver og den stilen en har.

          Liker

          • Fjellcoachen
            6. desember 2011

            Gode refleksjoner. 🙂 Tenker nok i samme baner, selv om jeg veksler mellom fagblogg og generelle betraktninger om kommunikasjon, samspill, verdier, mestring og utvikling, både hjemme og på arbeid. Her er refleksjonene jeg hadde i starten: http://fjellcoachen.wordpress.com/2011/08/31/a-delta-pa-workshop/
            men så utvikler det seg også i nye retninger, eller at fordelinga mellom målgruppene blir annerledes enn jeg først tenkte, blant annet fordi veldig mange lederutfordringer også egentlig handler om kommunikasjon og verdier.

            Liker

            • Lammelåret
              7. desember 2011

              Jeg har lest det opp igjen, tenker du noe annet nå enn da du startet med bloggingen? Du er enda for fersk å regne, synes jeg.

              Har du fått kontakt med målgruppen?

              Liker

  11. Lammelåret
    4. desember 2011

    Takk for gratulasjoner og besøk!

    Liker

  12. Syster Åse
    5. desember 2011

    Gratulerer med ett års blogging!

    Liker

  13. Elisabeth
    5. desember 2011

    Hurra for lammelårssbloggen.

    Liker miksen på bloggen din. Faller i smak. Uten bilder. Spekket med ord, hvitløk og rosmarin? Mange, kloke ord.

    Liker

  14. Alexia
    5. desember 2011

    gratulerer med bursdagsbarnet!

    og har gjort omtrent samme erfaringene som deg…

    Liker

Takk for kommentaren!

Nominasjon til årets mest velskrevne mammablog på www.foreldremanualen.no
Bloggurat
Matbloggtoppen
Sunn fornuft