Lammelårtanker

– en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

Tanker om framtiden og mål å sikte mot

Året går mot sin slutt, ikke mange dagene er igjen, og mellom året som slutter på elleve og det som slutter på tolv, er den røde tiden. Tiden med friske dufter inne, en blanding av tungt og lett.

Under tjue dager igjen til det nye året begynner. Dagene fylles fort med gjøremål av stor og liten personlig verdi, gjøremål som jager tiden bort.

Har du tenkt på hva du ønsker for deg selv og dine barn? Har du tenkt på hvordan du skal komme dit du vil?

Har du noen gang satt deg ned og sett livet ditt i et tiårsperspektiv?

Som forelder gjør vi hele tiden noe for våre barn, for at de skal ha det godt og utvikle seg til å bli velfungerende etter samfunnets krav. Vi gjør mye som ikke merkes, men som likevel har effekt. Noen av oss har et overordnet mål for det vi gjør, men de fleste har nok ikke det. Etter den ene dagen følger den neste og man halter noenlunne urytmisk med. Jeg tenker det er normalt.

Hvis du likevel skulle sette deg ned og finne roen: Hva ønsker du da? Hvilken vei vil du gå for deg selv og for familien som en helhet? Hvordan ser livet ditt ut om 10 år?

Om Anne-Helene

Lammelårtanker er en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv. Velkommen så mye!

13 kommentarer på “Tanker om framtiden og mål å sikte mot

  1. Ege Denne
    14. desember 2011

    Jeg aner ikke.
    Kanskje jeg bor i ett litt varmere land pga helsa, kanskje jeg reiser litt mer.
    Men egentlig har jeg mer enn nok med å forholde meg til dagen i dag….

    Liker

  2. Diva Andrea
    14. desember 2011

    Mitt håp for neste år er at sønnen fortsetter sitt gode arbeid på skolen, at han holder seg frisk og happy:)) Ellers legger jeg aldri planer for fremtiden, joda, jeg kan bestille en sydentur innen rekkevidde, men jeg har erfart at det blir aldri slik man tror uansett, så det er bedre å ta dagene som de kommer:)

    Liker

  3. Kamelryttersken
    14. desember 2011

    Ungene om ti år? Da auler det med barnebarn, får jeg håpe. Eldstemann begynner å nærme seg den alderen jeg var når jeg fikk ham. Men det ble kanskje litt vel hårete. Håper de er i arbeid/studier de liker/vil holde på med.

    Meg om 10 år? Det ble langt, men jeg er nok ferdig med det jeg skal begynne på etter nyttår, og har nok fått noen studiepoeng til på CV’n. Forhåpentligvis har jeg også funnet ut hva jeg skal bli når jeg blir stor.

    Liker

  4. Pia
    14. desember 2011

    Hmmm, akkurat nå lever jeg ganske i nuet, Vi har det ålreit nå. Og jeg satser på at vi har det like ålreit om ti år.

    Liker

  5. Alexia
    14. desember 2011

    10 år er lenge…når jeg tenker 10 år tilbake og alt som har skjedd- kunne aldri forutsett det.

    Men om 10 år håper jeg ungene er friske og glade, kanskje noen barnebarn er kommet, kanskje jeg har funnet meg en kjekk mann og har en jobb jeg trives med- det håper jeg. Et vanlig rolig liv.

    Liker

  6. Ken Hansen
    15. desember 2011

    Her i huset tenker vi ofte i 10-årsperspektiv. Man var en helt annet for ti år siden, og man var den samme. Selv lever jeg et helt annet liv enn for 10 år siden, men jeg sliter fortsatt med de samme greiene i meg selv.

    Takk for at du kommenterte hos Cattaneo. Nå havner du i kulturkolonna mi 🙂

    Liker

  7. Lammelåret
    15. desember 2011

    Ken

    Liker godt setningen: «Man var en helt annen for ti år siden, og man var den samme.», antakelig fordi det sammenfaller med hvordan jeg tenker selv. Er det ikke slik, da, at man liker godt at andre uttrykker ens egne tanker eller holdninger?

    Liker godt å sitte i kulturkolonner, tusen takk!

    Velkommen til bloggen, min!

    Liker

  8. Lammelåret
    15. desember 2011

    For de fleste blir dagene og årene raskt borte når de inneholder mye. For dem av oss som har så mye tid tilgjengelig at vi klarer å identifisere egne tanker, er det ganske nyttig å se livet sitt i et lengre perspektiv.

    Hvor var jeg og hvor villle jeg gå? Hvorfor kom jeg hit jeg står nå?

    Liker

  9. Fjellcoachen
    15. desember 2011

    10 år… jeg er et helt annet sted enn for 10 år siden, har større påvirkning på egen hverdag, mindre ansvar for andre, mer handlefrihet og mer balanse, men også et mye stillere hus. .. om 10 år? De jeg kjenner som er 10 år eldre enn meg, er opptatt av at de har kortere tid på det de har igjen å gjøre, er tydelige på grensene sine og og prioriterer det de opplever viktig…
    Ungene? De er unge voksne nå, om 10 år er de fortsatt ganske unge voksne, håper de fortsatt står for det de mener, følger det de tror på og har rom og hjerte for mangfoldigheten rundt seg. Det nærmer seg kanskje 10 år siden en av dem kom hjem med en ung mann med piggete hundehalsbånd og Matrix-frakk med følgende beskjed: «Han er sulten, får ikke mat hjemme, og jeg sa at du alltid har mat til dem som trenger det.»

    Liker

    • Lammelåret
      15. desember 2011

      Fjellcoachen

      Ti år framover er nok for noen en skremmende tanke. Det er forunderlig hvor mye som kan skje innenfor et kort tidsrom, som ti år er når en ikke er ung-voksen lenger. Store forandringer, livet tar kanskje mer og mer tid og etterlater mindre tid til det som kan velges inn eller bort.

      En rørende historie til slutt der.

      Liker

      • Fjellcoachen
        15. desember 2011

        Takk, det hører med til historien at middagsgjesten takket for maten 7 ganger mens han åt…

        Riktig god jul til deg og dine, ser jeg må kaste inn blogghåndkleet nå, skal det bli jul her.

        Liker

  10. mormor
    16. desember 2011

    Om ti år?
    For meg selv?
    Kanskje fortsatt i live?

    For mine barn?
    Sterke, dyktige og friske.

    For mine barnebarn.
    Det samme som for mine barn.

    Liker

  11. Jenny
    22. desember 2011

    Jeg har aldri nyttårsforsetter. Jeg har mål i stedet. Noen kortsidige, noen langsidige, men aldri mer enn 5 år frem i tid. Livet mitt har «satt seg» på en måte jeg er fornøyd med, dvs, jeg tror ikke det er veldig annerledes om 10 år. Noen nyanser forskjell, men i det store og hele vil det meste være det samme. Det kjennes godt.

    Liker

Takk for kommentaren!

Nominasjon til årets mest velskrevne mammablog på www.foreldremanualen.no
Bloggurat
Matbloggtoppen
Sunn fornuft