Lammelårtanker

– en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

Endelig ødelagt!

Det er ikke til å komme bort fra at sofaen er skjevt besittet, en krok er min: mammakroken!

I sofaen ligger det mange år og mange hår – nei ikke hår, forresten. Den har blitt sittet i mange år! Og hoppet i og trampet i, men ikke av meg.

Ikke helt frivillig har jeg måtte ta innover meg at visse knirkelyder og ørsmå brak ikke er av det gode slaget. At sofa med sjel også kan kalles utslitt gjør meg vel ikke til mindre en interiørdame? For tiden skal alt ha preg av slitthet, noe velbrukt med historie, bortsett fra at man ikke kan kjøpe historie i ting, men selv må gi tingene historie. Som vår sofa.

I sofaen vår har jeg ligget med diger mage to ganger, en mage med katt på toppen. Jeg har hatt besøk av mennesker jeg ikke lenger har kontakt med, jeg har hatt besøk av mennesker som ikke lever lenger. Jeg har ammet mitt første barn i den sofaen. Sofaen har vært vår første eiendel kjøpt sammen. Sofaen er bare en ting, men en ting med biter av vår historie i seg.

Det er visst «takk for innsatsen» og inn med en ny; den gamle sofaen har en usjarmerende, upraktisk grop i seg som ikke lar seg rette opp på kommando.

Jeg er ikke så veldig nostalgisk av meg og lar meg lett kjøpe av lekre bilder i skjønne omgivelser. Med dårlig utviklet evne til å se helhet i et rom og minimal interesse for å studere interiørblogger og -magasiner, er jeg en enkel og antakelig lettsolgt kunde av det slaget selgere elsker. Vis meg et lekkert rom og jeg kjøper alt det inneholder, inkludert den slappe katten og blomstene på bordet! Putt en mann i bildet og jeg tar han og! Han får sikkert plass i et skap eller i en fotskammel, som elskeren i esken.

Hvordan er det med deg: Har du en elsker i skapet?

 

Om Anne-Helene

Lammelårtanker er en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv. Velkommen så mye!

25 kommentarer på “Endelig ødelagt!

 1. sotengelen
  13. juli 2012

  Ingen elsker i skapet, for tiden, men en ny sofa på bestilling, DET har jeg! Jeg benyttet meg av 50 % tilbud på Bolia og kjøpte meg «nesten»drømmesofaen noe før jeg hadde tenkt.

  Nå har det seg sånn at jeg er 4. eller 5. eier av den sofa jeg, i dobbel betydning, besitter i dag. Den gamle er moden for utskifting, men jeg hadde først tenkt å premiere meg selv med ny sofa når jeg endelig fikk kjøpt egen leilighet. Med boligprisene slik de er i dag er det ikke levelig for en enslig jente og det ser jo ikke ut som om jeg klarer å skaffe meg en mann med det første. Sofa it is!

  Lykke til med kjøp, men prøv å la mannen være igjen i butikken. Det er få nok igjen der ute, til oss som trenger de… 😉

  Liker

 2. Hahaha, ja noen ganger er det jammen fristende å ta med mannen på bildet også! Han hadde gjort seg i sofaen min. Spørs om han mannen som sitter der sammen med meg til daglig hadde blitt så happy for det da… 😉

  Vel unt med ny sofa, når den gamle er slitt. Rart å slenge ut noe med så mange minner knyttet til seg da. Men minnene sitter jo først og fremst i hodet. Og der kan de bevares. Lenge.

  Ha ei fin helg! 🙂

  Liker

  • Lammelåret
   14. juli 2012

   Jeg er alvorlig skremt over hvor dyrt sofa er, hvis man ikke skal ta en IKEA-utgave. Var så kjedelige trekk på IKEA-sofaene, synes jeg. Med så med stive priser som det var på de sofaene jeg så på synes jeg en mann skulle følge med, er’kke det rett og rimelig da?!

   Minnene sitter i hodet, men den fysiske tingen kan hjelpe på hukommelsen, vet du.

   Ønsker deg også en god sommer – med en mann eller to!

   Liker

 3. tuppelina
  13. juli 2012

  skulle gjerne hatt en elsker i skapet, men der er nok ikke plass!

  men bortsett fra det så har jeg en del ‘nye’ ting; både bil, vaskemaskin, nytt bord, en alt for stor to- og treseter som jeg fikk fra mine foreldre da de kjøpte seg to nye sofagrupper, og skulle egentlig dra å se på en ny stol i dag siden jeg faktisk ikke klarer å sitte i den lenestolen jeg har nå (pga bekken og ryggen).

  så kommer sytet over de tingene jeg har fått/kjøpt…
  -bilen; den står på verksted og har gjort det i 3 uker uten at det blir gjort noe med den!! mekanikeren som ‘har’ bilen er syk i hytt og pine, og da blir det jeg som BETALENDE kunde som må lide for det. de har enkelt og greit ødelagt sommeren så langt siden vi er låst fast her (går buss 3 ganger for dag…)
  -vaskemaskinen jeg skulle få levert på mandag kom aldri, og kundeservice sier jeg må vente enda 1 uke. altså må jeg bære med meg alle skitne klær til en nabo i enda en uke (gjort dette i 3mnd nå, så sier takk Gud for gode naboer).
  -bordet jeg kjøpte knirker!? og uansett hvor mye jeg skrur, fester, isolerer m.m så stopper det ikke; JEG KLIKKER SNART!
  -og sofaene jeg fikk har jeg nå erfart at det er veldig lett å hate noe så livløst som en sofa…de er forferdelige å sitte i, samt at de er digre!! -kan med hånden på hjerte si at jeg angrer ekstremt på at jeg brente min gamle (den var utslitt, men ekstremt god å sitte i).
  og ang stolen jeg skulle dra å se på i dag så er det bare å glemme fordi mamma mener det er dumt å kjøpe en slik stol, dermed vil hun ikke kjøre meg (er 5 min å kjøre dit) hun er plutselig veldig ‘opptatt’….
  -kommer hun noen gang til å lære at jeg er faktisk voksen nå, og at om HUN mener at det er dumt å anskaffe noe så har det faktisk liten betydning for meg? -det er mange ting hun kjøper som jeg synes er latterlig å kjøpe, men er ikke dermed sagt at jeg skal hindre henne i å anskaffe det!!

  og hva har jeg lært ut av dette?
  jo enkelt og greit; ikke skaff deg noe nytt! og om du likevel må gjøre det så sørg for å ha bil til å hente/se på det alene, for andre mennesker som synser kan ødelegge både dagen, og uken din!

  Liker

  • Lammelåret
   14. juli 2012

   Jeg må si jeg har sansen for gratis hjemkjøring; vips så trenger man ikke andre for å få den varen man ønsker seg!

   Andres meninger har helt klart noe å si for opplevelsen eller valgene man tar. Det er ikke gøy med sutring når man har funnet noe man vil ha, særlig ikke når det er så grunnløst som det høres ut det du forteller om moren din.

   Er i grunnen enig i at de gamle sofaene er deilige å sitte i…

   Liker

 4. Casa Kaos
  13. juli 2012

  Jeg som er veldig nostalgisk, har det med å blande mine egne følelser med sofaens. Eller andre møbler for den saks skyld. Jeg tar meg i å tenke at sofaen savner meg like mye som jeg savner den når jeg har kvittet meg med den. Når det er sagt, hørtes sofaen din helt fantastisk ut. Men ok, jeg skjønner også at sofaer har begrenset levetid.

  Om jeg har en elsker i skapet? Nei. Men det hender jeg putter mannen inn i skapet. Bare sånn for å late som…

  Liker

  • Lammelåret
   14. juli 2012

   Sofaens følelser, ja, hehe.. Jeg vedder på at den føler masse! Den har bare en «litt» stum måte å vise det på. Stilltiende beundring og den som tier samtykker?

   Mannen i skapet, skapmann, mannskap – spennende det der!

   Må le av deg: siste avsnittet ditt. 🙂

   Liker

 5. Ellen
  13. juli 2012

  Nei, jeg har ikke skap, hehe.
  Ønsker deg god ny sofa, og lover at jeg skal svare på en kommentar du hadde i min blogg om ungdommer!

  God sommer og klem fra Ellen

  Liker

  • Lammelåret
   14. juli 2012

   Jeg tror sofaer er en ting man enten liker eller ikke liker, eller kanskje det bare er meg som er umiddelbar på det området?

   Har sett svaret ditt, innlegget ditt har et interessant tema. Takk for svar!

   Liker

 6. villkatta
  13. juli 2012

  He he ingen elsker i skapet, men eit flyttelass eg ikkje heilt veit kvar eg skal gjere av 😉 Leverte i frå meg nøklane idag, til min aller første leiligheit, kjøpt heilt på eigen hand. Det var litt nostalgisk, men som du skriv: “takk for innsatsen” og inn med en ny»!

  Liker

  • Lammelåret
   14. juli 2012

   Oi, så veldig spennende! Er det en pause mellom utflytting av leilighet til ny Mellomlagringen kan by på et par problemer innbilder jeg meg, stemmer det?

   Liker

 7. fjellcoachen
  15. juli 2012

  Humrer meg gjennom innleggene her jeg sitter i min grønne, godt brukte skilsmissesofa kjøpt på salg da jeg trengte mye og måtte rasjonere med økonomien, den som svigersønnen (da tenåring, fortsatt med i familien i dag) stoppet opp og så, virkelig så på da den kom ny i hus og sa: «Hvor mange Kermit’er måtte du drepe for denne, da?»

  Liker

 8. annebloggen
  15. juli 2012

  Jeg kunne tenkt meg en handyman i skapet!

  Min sofa er også slitt og nedsittet, men skal få holde så lenge barnebarna trenger en sofa det er lov å gjøre yoga eller «rulleliggsitte» i.

  «Nå turner du i sofaen», sa jeg til treåringen. «Neida, æ rulleliggsitter», sa han.

  Denne liker jeg: http://www.ikonmno.com/kb05-3-seters-sofa-av-borge-mogensen.html

  Men vet ikke om den finnes å få kjøpt i norge.

  Liker

  • Lammelåret
   15. juli 2012

   Det har blitt mye rulleliggsitting her og – det må en sofa tåle. Og så MÅ den kunne ligges i!

   Hvis du virkelig vil ha sofaen du lenker til kan du spørre produsenten om de har samarbeidspartnere i Norge, kan godt være det!

   Liker

 9. Hilde
  16. juli 2012

  Ingen ekstra plass i skapene her. Det er altfor fullt av ting der fra før 😉

  Det er gøy å få ny sofa, men prosessen dit er et mareritt. Vi var igjennom det sist sommer. Det er så mye som skal stemme; type, stoff, farge, størrelse, leveringstid, pris. Ikke lett å fylle alle ens kriterier i en og samme sofa. Håper det blir lenge til vi må ta den prosessen på nytt.

  Lykke til med valget!

  Liker

 10. Tilbaketråkk: Ikeakataloger og andre kataloger « Lammelårtanker

 11. Tilbaketråkk: Ikeakataloger og andre kataloger : Hjem og familie

Takk for kommentaren!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Nominasjon til årets mest velskrevne mammablog på www.foreldremanualen.no
Bloggurat
Matbloggtoppen

Twitter-oppdateringer

Sunn fornuft
%d bloggere liker dette: