Lammelårtanker

– en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

Ikeakataloger og andre kataloger

Det er stille i stua.

Bare lyden av tørketrommelen en etasje ned høres. Selv om jeg insisterer på at tiden kalles sommer, er det et hint fra noen når rommet oppleves mørkt allerede klokken noe over 21. Det skal da ikke være mørkt når klokken er 2230? Jeg mener nei, men det hjelper visst lite.

Dette er starten på tiden med huslige investeringer.

Den ene har hørt rykter om at Ikea-katalogen snart lander i postkassen, den andre er lykkelig med Lego-katalogen i hendene. Resultatet er stillhet, langvarig stillhet.

Mens stillheten varer vandrer jeg på ukjente stier. Noe rart har skjedd: Jeg har rotet meg bort i mer enn en interiørblogg (sjokk!).

Jeg innser at jeg uplanlagt har blitt en del av høstens tred: Blått. Jeg har blå sofa!

Ikea er min gamle, tause venn. Ikea har skjenket meg en gave: Et stykke oppdatert interiør-triks, avslørt som sofatrekk kjøpt for mange år siden. Venter man lenge nok blir man stilig igjen.

Selv om jeg tidligere jublet over endelig ødelagt sofa var nok det et akutt resultat av litt for mye mysing på  Home&Cottage-sofaer, i kombinasjon med at min nåværende sofaen brått nådde et nytt «velbrukt»-nivå. Jeg skulle ha den sofaen jeg myste på – helt til jeg fant ut av prisen. Omtrent 35-40 000 for 3+2 sofa og ekstra trekk ble i overkant dyrt, faktisk prisippielt, skrekkelig dyrt, så jeg har forflyttet skal ha  til et tryggere sted: Nemlig inni hodet mitt.

Likevel: Når man oppdager at Ikea ikke er eneste møbelkjede som duger, men at andre seirer ubeskjedent på Jatakk-listen, ja da blekner Ikea sitt utvalg. Jeg skulle nok aldri fordypet meg i noe annet enn den trauste, men populære og lommebokvennlige, katalogen.

Ps! Om du er som meg bør du holde deg unna Slettvoll også!

**

I fjor skrev jeg Ikea-katalogens magnetiske kraft, les den gjerne. Spørs om interiør-greiene er et kortvarig nys og ikke mer for meg. Eller egentlig er det kanskje mest et kapasitetsspørsmål. Kanskje.

**

Og om du liker dette innlegget må du gjerne dele det med andre. Du kan også følge bloggen min via Facebook og få tips om lenker som ikke blir publisert på bloggen.

Om Anne-Helene

Lammelårtanker er en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv. Velkommen så mye!

12 kommentarer på “Ikeakataloger og andre kataloger

 1. Cecilie von der Ohe
  10. august 2012

  Ikeakatalogen er Norges mest leste bok, hørte jeg på radioen i dag.

  Cecilie

  Liker

 2. Toves Sammensurium
  10. august 2012

  Det er ingenting galt med ikea…men når man begynner å «grafse» i alt interiør som finnes så begynner hodet å fantasere enten man vil eller ei:/
  Men til syvende og sist er det lommeboka som bestemmer…dessverre.Dessverre…men likevel bra for skulle man kjøpe alt man har lyst på hadde ikke verden stått til påske.Og ikke tror jeg man hadde satt pris på tingene sine heller.Men drømmer er deilig lell.Og dumper Ikeakatalogen nedi postkassen her snart så starter nok drømmer da også.Får det liksom til,på alle nivå.koslig at du linker til min blogg…takker og bukker:)
  Liker tankene dine,ikke bare i dette innlegget 😉
  Toveklem:)

  Liker

  • Lammelåret
   12. august 2012

   Godt at du har funnet noe du liker her!

   Kanskje det er like greit at møbler er dyrt, så blir de ikke byttet ut så ofte. Dessuten er det fremdeles in med chabby chic så det gamle og utslitte ser helt naturlig ut, hehe..

   Liker

 3. Elisabeth, Innerst i veien
  11. august 2012

  Ikea er bra på mye og jeg er av de som koser meg med katalogen, sparer på den og tar den fram nå og da. Men sofaer synes jeg de er bedre på i andre kjeder. Hødnebø og Slettevoll må jeg holde meg unna, må ikke bli forelska i noe der, alt for dyrt.

  Liker

  • Lammelåret
   12. august 2012

   Det som virkelig er fantastisk med Ikea-sofaer er at de fleste trekkene kan tas av og vaskes i maskin og så koster nye trekk lite. Det har jeg ikke funnet i andre kjeder, har du?

   Liker

 4. MandagsMor
  12. august 2012

  Det frister nok med noe nytt av og til, men ofte kikker jeg i Ikea-katalogen etter tips og smarte løsninger. Oppbevaring = skjule rotet! 🙂

  Liker

 5. JunePune.com
  12. august 2012

  Og jeg som vurderer å hive ut den 2 år gamle soffaen for en mindre en fra bruktbutikken da! Guuri.. Jeg må jo virkelig ta meg sammen her ser jeg 😉

  Liker

  • Lammelåret
   12. august 2012

   Hehe.. du må kanskje det.. men hvis du gir den til sfo/kirka/asylmottak/krisesenter eller tilsvarende, så lar det seg vel forsvare?

   Liker

Takk for kommentaren!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Nominasjon til årets mest velskrevne mammablog på www.foreldremanualen.no
Bloggurat
Matbloggtoppen

Twitter-oppdateringer

Sunn fornuft

Sunn fornuft

%d bloggere like this: