Lammelårtanker

– en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

Vakre kvinner og menn uten vett

For ganske lenge siden oppfordret jeg dere til å utfordre meg og noen utfordringer har jeg fått. Dersom du vil lese om dem kan du trykke på lenkene i slutten av innlegget.

John Olav lot ikke sjansen gå fra seg og gav meg problemstillingen:

Hvorfor er menn og kvinner like forskjellige som Mars og Venus?

Det er en opplest og vedtatt fordom som sier at menn og kvinner grunnleggende ulike. Jeg tviler litt på påstanden, for er det ikke slik at kvinner og kvinner også er veldig ulike? Det finnes karikerte menn og det samme med kvinner, men betyr det at vi er så vesensforskjellige at vi ikke kan samhandle? Nei, de fleste som lever i et parforhold lever med en av det motsatte kjønn (.. men de fleste blir også skilt..). Det forteller at på de områdene vi er ulike er dette noe som trekker oss sammen og ikke skaper større avstand. Vi vil utfylles av den andre. Jeg har mine tvil om at homofile menn og kvinner har ukompliserte forhold. Dersom fordommen stemte overens med virkeligheten burde det ideelle forholdet vært et homofilt forhold. Kanskje, i bunn og grunn, et forhold som fungerer godt er tuftet på gjensidig respekt for hverandres ulikheter, gode kommunikasjonsferdigheter (som ikke alltid må være ord) og like verdier?

Noen mener det er et problem at flertallet av landets ordførere er menn; hvorfor når ikke flere kvinner til toppen politisk på kommunalt nivå? Ifølge Dyade har nederlandske forskere funnet ut at menn blir mentalt funksjonshemmet ved tanken på en kvinne, for ikke å snakke om synet av en vakker kvinne. Jeg tror det er svaret! Menn blir så satt ut av bare tanken på vakre kvinner at de må rydde dem av bane for å bevare vett og forstand. Ved å prioritere seg selv og andre menn til råd og utvalg sikrer de at kvinner ikke avslører dem og at de selv blir stående som noen tankeløse fjotter. Menn støtter andre menn, mens kvinner støtter begge kjønn.

Kvinner tåler synet av en kjekk mann i motsetning til menn som ikke tåler synet av en vakker kvinne. Eller.. finnes det ikke kjekke menn i kommunestyret, bare lekre kvinnfolk?

**

Andre utfordringer jeg har tatt finner du i følgende innlegg: Selvutslettende husmorstolthet, Bare det er friskt, Gi meg gjerne en utfordring du også.

**

Hvis du synes dette innlegget er interessant kan det være at du liker flere innlegg jeg har skrevet, eller at du kjenner noen som også har lyst til å lese dette. Derfor må du gjerne dele dette innlegget med nettverket ditt. Følg gjerne bloggen min på Facebook, der vil det av og til publiseres innlegg og lenker som ikke blogges. Velkommen!

Om Anne-Helene

Lammelårtanker er en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv. Velkommen så mye!

12 kommentarer på “Vakre kvinner og menn uten vett

 1. JunePune.com
  12. august 2012

  «Menn blir så satt ut av bare tanken på vakre kvinner at de må rydde dem av bane for å bevare vett og forstand. »
  Her lo jeg.. Høyt! Klart dette er svaret! Noe annet kan jeg rett og slett ikke forstå 😉

  Liker

 2. fjellcoachen
  13. august 2012

  Fornøyelig resonnement 🙂 Legg til identitet, oppdragelse, kultur og andre rammer, og likevel tror jeg aldri vi klarer å undertrykke tiltrekningen og den kommunikasjonsstøyen som følger med. Heldigvis vil jeg si, for å leve i et komplett rasjonelt samfunn ser jeg mørkt på…

  Liker

  • Lammelåret
   15. august 2012

   Kan ikke ta med slike faktorer, det blir altfor seriøst da, vet du! Og dette innlegget var faktisk ikke helt seriøst ment.

   Liker

 3. sotengelen
  13. august 2012

  Mulig jeg tar deg for bokstavelig her, men min tanke er vel at vi stadig undervurderer menn. Hvorfor skal de leve opp til noe mer enn det som forventes av dem? De har jo alle unskyldningene i orden allerede…

  Menn kan ikke multitaske. Menn klarer ikke tenke i selskap med kvinner. Menn kan ikke annet enn å oppføre seg som idioter mange situasjoner. Gutter vil være gutter. Menn vil være menn.

  Er det virkelig sånn? De kan ikke hjelpe for det, eller de vil ikke hjelpe for det?

  Når det gjelder hvorfor vi er annerledes, for det er vi jo virkelig, på mange måter – så må vel det trekkes til biologien. Vi måtte være annerledes for å fylle ulike roller i overlevelsespakten.

  Liker

  • Lammelåret
   15. august 2012

   Du har nok tatt meg for bokstavlig i denne gangen, ja. Du skal ikke se bort fra at det kommer et seriøst innlegg om de samme tingene senere en gang.

   Liker

   • sotengelen
    15. august 2012

    Ikke alltid greit å vite hva som er alvor og hva som er «overdrevet». 😉

    Liker

    • Lammelåret
     15. august 2012

     De aller fleste innleggene mine er hel-seriøse, så det er ikke rart at du trodde dette også var det. Den standardiserte forventningen om hva menn og kvinner skal være.. den provoserer meg. Og det kommer nok tydeligere fram i andre innlegg.

     Liker

 4. Hanne
  16. august 2012

  Herlig:)

  Liker

 5. Mormor
  17. august 2012

  Herlig…
  Rett og slett.
  Ha en flott dag 🙂

  Liker

Takk for kommentaren!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Nominasjon til årets mest velskrevne mammablog på www.foreldremanualen.no
Bloggurat
Matbloggtoppen

Twitter-oppdateringer

Sunn fornuft
%d bloggere liker dette: