Lammelårtanker

– en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

Min radiodebut!

Det har lenge vært viktig for meg å være anonym her på bloggen, men etterhvert som stadig mer plass har blitt viet samfunnsaktuelle temaer, har bloggens rammer blitt litt for trange. Anonymitetsbehovet blitt mer hemmende enn frigjørende.

Jeg ønsker ikke fremheve meg selv, men det jeg mener og det jeg finner interessant. Når mulighetene kommer til å få en stemme i kanaler som når ut til mange flere enn dem som vanligvis leser bloggen min, da sier jeg ja.

I morgen, eller onsdag, sendes et intervju med blant annet meg på Norgesglasset på Nrk Radio P1, sending er fra 12-14. Bakgrunn for intervjuet er bloggposten Førjulstiden – en feministisk prøvelse som Frøken Makeløs delte på sin Facebook-side. Takk for at du delte, Frøken Makeløs!

Den delen av Norgesglasset jeg deltar i kommer jeg til å legge ut her når jeg får lenken.

Å høres sin egen stemme på radio.. jeg vil ikke si at jeg gruer meg, men heller ikke at jeg gleder meg til å høre stemmen. Hva blir redigert bort og hva blir beholdt? Hvordan blir mine utsagn flettet sammen med andres? Kommer poengene fram slik jeg ønsker det? Eller blir jeg misforstått? Det er noen av spørsmålene jeg er spent på å finne ut av. Det er også rart at lytterne får høre dette samtidig som jeg, det gjør at jeg ikke er forberedt på hva slags inntrykk jeg gir. I motsetning til en bloggpost får jeg ikke direkte respons og jeg vet ikke hvor mange som hører på eller hvordan jeg blir oppfattet. Kontrollen er mye mindre. Læringskurven er igang!

Selv om jeg gradvis har gitt opp anonymiteten min i forbindelse med bloggen, har mange lenge visst navnet mitt. Jeg kommer til å fortsette å bruke nick, det liker jeg bedre enn å bruke navn, men jeg holder meg til nick i bloggverdenen, altså!

Utgjør det noen forskjell for deg om jeg (og andre bloggere) bruker nick eller fullt navn? Hva er i tilfelle forskjellen? Hvilke vurderinger har du selv gjort vedrørende å være anonym eller bruke navn?

**

For nye lesere: Velkommen så mye! Hvis du har Facebook-konto kan du følge bloggen min der. Jeg legger ut lenke til alle nye poster og til andres blogger og artikler som er relevante for bloggens tema. Lammelårtankers Facebookside

 

Om Anne-Helene

Lammelårtanker er en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv. Velkommen så mye!

28 kommentarer på “Min radiodebut!

 1. Så spennende, gleder meg til å høre 🙂

  Liker

 2. Bente
  26. november 2012

  Juhu! Så gøy!
  Jeg skal prøve og få det med meg.
  Anonym? Nei..Jeg er den jeg er,og har valgt det sånn, Helt åpent.
  🙂

  Liker

 3. msjackson
  26. november 2012

  Gratulerer så mye!! Dette er jo gode nyheter! Gleder meg til å høre intervjuet!
  Jeg forstår deg godt når det gjelder behovet for å blogge anonymt, og det passer godt å ha det slik når det er saker man vil ha frem og ikke seg selv. Men det kan jo skje ting som nå hvor det er til hinder som du sier. Da er det nok lurt å være fleksibel 😉
  Jeg leser blogger som både er anonyme (som din) og de med fult navn. Om det fungerer tror jeg har noe med hva slags tema man tar opp på bloggen.
  Liker godt selv å skrive anonymt, men er også i en fase hvor jeg innser at det kanskje er noe jeg må gi litt mer slipp på etterhvert. Men kommer nok fremdeles til å bruke nicknavn som deg 😉

  Liker

  • Lammelåret
   27. november 2012

   I ditt tilfelle mtp hva som er i ferd med å skje deg (den nysgjerrige kan klikke seg inn på bloggen din for å finne ut hva det er) kan du nesten ikke la være å fortelle navnet ditt. Det er en overgang, helt klart!

   Liker

 4. Julie
  26. november 2012

  Så spennene med radiointervju!
  Jeg synes ikke det har så mye å si om bloggen er med fullt navn eller anonym. for meg er det viktigste at bloggeren skriver godt og interessant. Selv har jeg valgt å bare bruke fornavn, så går det ikke an å finne bloggen ved å google navnet mitt. Ikke at det gjør noe om noen finner bloggen, men da er jeg på en måte halvt «anonym», men jeg har like vell et ansikt..

  Liker

 5. EGEDENNE
  27. november 2012

  Spennende! 🙂

  For min del er det ikke viktig hva navn andre bruker på sine blogger, nick eller navn. Det viktigste er innholdet på bloggen.

  Personlig har jeg tanker om å bruke mitt eget navn på bloggen snart, men jeg beholder bloggnavnet mitt. Kanskje jeg bare tilføyer navnet i «about»..

  Liker

  • Lammelåret
   27. november 2012

   Hva fikk deg til å bestemme deg for å bruke navn og ikke bare nick?

   Liker

 6. Morten Besshø
  27. november 2012

  Ha, hvem er radiomannen nå, liksom … 🙂
  Dette blir moro å høre på, gleder meg!

  Liker

 7. Ane
  27. november 2012

  Så spennende med Radiodeby! Godt du når ut til flere med tankene dine er min mening. Nick eller navn er meg likegyldig, men jeg synes det er flott når mennesker står frem med fullt navn OG sterke meninger. For da viser man at sterke meninger er noe man står for å ikke sier bare i det skjulte.

  De som bruker fullt navn på selve bloggen, som meg selv, gjør det jo ofte for å bygge opp navnet itt som sin egen merkevare. Når man ikke har tenkt til å bli kjent på navn kan man like gjerne ha ett nick.

  Liker

 8. annebloggen
  27. november 2012

  Så spennende! For meg var det sånn at jeg ikke tenkte på å være anonym da jeg opprettet bloggen. Men min blogg er jo også helt anderledes enn din og mere privat og «pludrete» mens du tar opp litt større og viktigere spørsmål. Jeg er ikke på facebook (eller andre sosiale medier) og bloggen er en måte å holde litt kontakt med venner på, samtidig som det er en noe jeg koser meg med for min egen skyld. Når jeg leser andres blogger er jeg enig med en msjackson i at det helt kommer an på hva de handler om og hvorfor jeg leser dem.

  Liker

 9. frokenmakelos
  27. november 2012

  Gratulerer igjen! Kjempestas og vel fortjent at du blir hentet inn til radio. Har vært på Norgesglasset selv og syns de var både flinke og hyggelige. Helt sikker på at du gjorde et fabelaktig intervju, gleder meg til å høre!

  Liker

  • Lammelåret
   27. november 2012

   Hehe.. ja det er jeg litt nysgjerrig på: Om jeg høres ut som dere forestiller dere.

   Liker

 10. fhjpeder43
  27. november 2012

  Så morsomt, Dette fortjener du. Har selv jobbet i radio i mange år. Synes det verste var når reportasjer jeg hadde gjort kvelden før kom i morgennyhetene og vekket meg i klokkeradioen. Det er ikke veldig behagelig å bli vekket på den måten.
  Et generelt råd på radioen er å være deg selv. Gå rett på poenget og velg de mest muntlige løsningene. Norgesglasset er et snilt program så du trenger ikke være nervøs. Lurer du på noe mer er det bare å spørre. Har drevet mye med mediecoaching

  Liker

  • Lammelåret
   27. november 2012

   Jeg er glad for at jeg slipper å bli vekket av min egen stemme, det er helt klart!

   Jeg prøvde å finne fram til det som var mine viktigste poeng, men når man skal prate poengene så blir det litt annerledes enn å skrive kortfattet og presist. Vel, du får gi meg tilbakemelding på hvordan du synes jeg klarer meg. Jeg var faktisk ikke nervøs, men fokusert. Jeg tenkte at jeg bare skulle prate litt med Ida og det er ikke noe å være nervøs for. Jeg visste at det var et rolig program, ikke et debattprogram som krever noe helt annet. Alt i alt synes jeg det gikk ganske bra, ut fra mine forutsetninger for å «gjøre» intervjuet. Det er en fin erfaring å ta med seg!

   Liker

 11. Maria
  27. november 2012

  Jeg var anonym en god stund før jeg gikk ut med navn og bilde. Det startet i forbindelse med et intervju som ble gjort i et magasin (Agenda 3:16) i mai i fjor. Etter det har jeg valgt å bruke navnet mitt i stedet for nick. Det utgjør i grunn liten forskjell da mange visste hvem jeg var i utgangspunktet. Samtidig føles bloggen enda litt mer som meg, litt mer personlig.
  Lykke til med radiointervju, og god tirsdag til deg:)

  Liker

 12. John Olav Ytreland
  27. november 2012

  Gratulerer! Det blir spennende å høre. Jeg kan ikke høre det på dagtid, men kommer til å klikke (på lenken vel å merke).

  Har ikke noe imot de som blogger om mat og mote, men det er greit at noen andre får litt oppmerksomhet.

  Når det gjelder signatur legger jeg meg ikke opp i det, men foretrekker å bruke mitt eget navn. De anonyme som kommenterer noen av de mer kontroversielle innleggene mine, kunne gjerne sensurert seg litt. Jeg prøver å ikke bli støtende eller kontroversiell i meningene mine. Håper jeg er saklig og tror det hjelper at jeg risikerer mitt gode navn og rykte.

  Hm… Når jeg tenker meg om er det kanskje ikke så godt i utgangspunktet. Da har jeg i alle fall ikke gjort ytterligere skade.

  Liker

 13. Casa Kaos
  27. november 2012

  Gratulerer. Så spennende. Gleder meg til å høre.
  Og så gleder jeg meg til endelig å få vite hvem du er 😉

  Liker

  • Lammelåret
   27. november 2012

   Hvem jeg er ja.. du får også se bilde, for det blir laget en sak på nrk nett også. Jeg skal lenke til den når jeg ser den.

   Liker

 14. Ida Sundae
  27. november 2012

  Neimen, så artig!! Det skulle jeg gjerne likt å høre.. blir det lagt ut på nett? I så fall må du linke 🙂

  Jeg forstår hvorfor noen velger anonymitet, men jeg liker best ikke-anonyme blogger, fordi jeg føler meg sterkere knyttet til en person man kan se ansiktet på. En anonym kan jo være hvem som helst.

  Liker

  • Lammelåret
   27. november 2012

   Snart får du sett ansiktet mitt også, men ikke her. Skal lenke når det er klart.

   Takk for at du vil høre det!

   Liker

 15. ellens oase
  27. november 2012

  Jeg synes det er greit med navnet mitt nå etterhvert. I begynnelsen var det litt stress for meg, som Facebook og alt annet. Men jeg gjør jo bare ting jeg står for. Så ikke noen vei tilbake for meg.

  Lykke til i morgen!

  Liker

 16. Refleksjon på livsvegen
  27. november 2012

  Spennande!
  Litt halvanonym eg..
  Sigrid er mitt namn 🙂
  Ein del rundt meg veit at eg bloggar..

  Gler meg til du legg ut link!

  Liker

 17. fjellcoachen
  27. november 2012

  Heia, gratulerer og vel fortjent! Ser fram til linken, og vil lytte på den selv om jeg for lenge siden sluttet å engasjere meg i førjulsaktivitetenes kvinneperspektiv, mest fordi jeg selv har et rimelig tilbakelent forhold til hele jula.. Men jeg ser utfordringene!

  Alltid spennende å bli litt mer kjent med mennesket bak bloggen, men graden av anonymitet er det du som må ta styringa på, alt etter hva som kjennes riktig ut, for deg.

  Liker

 18. Lammelåret
  27. november 2012

  Opptaket ble gjort fredag, så er det redigert og delt opp til innslag tidligere i dag og i morgen. Jeg legger ut lenker i morgen, antakelig i løpet av kvelden.

  Jeg regner med at neste innslag kommer 1210 i morgen på P1/Nrk, men er ikke helt sikker. Lytt gjerne.

  Takk for gode ønsker og hilsner!
  Jeg har noen langsomme dager nå, for det har blitt mye i det siste, men brått er jeg tilbake med mange innlegg igjen. Det er som regel slik.

  Liker

 19. jenny
  28. november 2012

  Hei, spent på å høre. Er ny leser her hos deg og synes du skriver bra.

  Liker

Takk for kommentaren!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Nominasjon til årets mest velskrevne mammablog på www.foreldremanualen.no
Bloggurat
Matbloggtoppen

Twitter-oppdateringer

Sunn fornuft
%d bloggere liker dette: