Lammelårtanker

– en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

Bloggserie om livserfaringer: En skjult hverdag

I flere dager har jeg vært fylt av stolthet og spenning, for i dag blir første bidrag i bloggserien publisert!

Bloggserien kan du lese mer om i innlegget Slik er livet mitt – en bloggserie om livserfaringer. Jeg har valgt torsdag som hoveddag for serien, men innlegg kan også bli publisert andre ukedager i tillegg. Hvor ofte jeg publiserer avhenger av hvor raskt jeg får inn bidrag. Mange viktige temaer blir skrevet om. Jeg klarer nesten ikke vente med å publisere flere!

Det første bidraget er skrevet av Madam Ink’s, lenke til hennes blogg ligger i den gule skriften. Ta henne godt imot og fortell hva slags tanker du sitter igjen med etter å ha lest innlegget.

En skjult hverdag

Jeg, Madam Ink, er en velutdannet madam i sin beste alder. Ikke pur ung, ei heller gammel. Jeg lever med en utfordring i hverdagen som har satt livet litt på vent, over en lengre periode enn jeg hadde forutsett på forhånd.

Jeg er en av de mødrene som det vises til i statistikker, som ble skadet når jeg skulle oppleve det fineste i livet, å bli mor. På grunn av denne skaden lever jeg med en skjult hverdag. Mitt liv innebærer å leve med et inkontinensproblem i form av luft og avføringslekkasje, og de utfordringene det bærer med seg både for egen del, for familien og andre involverte i livet mitt.

Jeg er av de tilfellene som dessverre er gjenganger i helsevesenet, men jeg har akseptert, eller jeg prøver på et vis å akseptere, at slik ble det og prøver nå å tilpasse livet mitt til situasjonen.

Jeg er gift og utad lever vår familie stort sett et normalt familieliv, bortsett fra at mor i huset ikke jobber… Årsaken er for uinnvidde ukjent.

Jeg blogger om å leve med et inkontinensproblem, fordi jeg vil forsøke å gi leserne, om de er faste eller sporadiske, et lite innblikk i min lille innviklede og annerledes hverdag enn det som ”normalt” er.
Jeg håper med det å gi et bilde av hvordan det er å leve med problemer en ikke snakker om. De fleste som lever med diagnoser/problemer ”under beltestedet” kringkaster det jo ikke i tide og utide, men tier og later som ingenting. Vel ,så lenge det ikke oppstår uhell så det synes/luktes da.

Noen ganger er det ekstra tungt å forholde seg til andres holdninger, eller mangelen på sådan – sett i fra mitt ståsted i dag. Jeg har selv i reisen jeg har vært igjennom, måttet ta mangt et oppgjør med meg selv og mine holdninger til så mangt bla. til inkontinensproblematikken og hvem den rammer, kronisk sykdom, å forlate jobben og nå i det siste; uføretrygd.

Det mangler heller ikke med velmente råd og andres evne, eller deres ”vilje” til å vite best, på mine vegne. Det er vanskelig å bli møtt med;

Du kan jo bare gå på do, så vanskelig er det jo ikke!”

– Vel, problemet består jo i at jeg ikke rekker doen. Skaden medfører at endetarmsmuskulaturen har redusert funksjonsevne og ikke gjør jobben den er ment for, å holde igjen luft og avføring.

Du går jo bare hjemme du – nå er jo ungene så store at du burde se til å begynne å jobbe igjen…

– Når det eneste jeg vil er akkurat det, men kroppen min er ikke i stand til å gjennomføre et slikt prosjekt akkurat nå. Det spiller jo ingen rolle hva hodet vil, så lenge kroppen ikke samarbeider.
Så det var noen ord om meg og mitt.

Vil du vite mer om inkontinens eller hvordan det er å leve med problemet?

Besøk bloggen min: Madam-inks

P.S. Du finner også mye nyttig informasjon på nofus

**

Hva tenker du om tematikken Madammen tar opp?

Om Anne-Helene

Lammelårtanker er en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv. Velkommen så mye!

13 kommentarer på “Bloggserie om livserfaringer: En skjult hverdag

  1. Tilbaketråkk: “Slik er livet mitt” – en bloggserie om livserfaringer « Lammelårtanker

  2. Bøllemamma
    17. januar 2013

    Tøffingen Madam Ink slår til igjen. Kjempebra at du forteller om dette!

    Velmente råd kan være innmari kjipt å sitte og ta i mot. Mange småbarnsforeldre møter det i varierende grad, og det kan innimellom være vanskelig å lytte høflig når du mest har lyst til å si «å herregud, slutt å legg deg opp i ting du ikke har noe med for … osv.».

    Jeg kan ikke forestille meg hvor mange følelser og uord disse skjønne rådene gir deg når det går direkte på deg og din situasjon (som de ikke har mulighet til å leve seg inn i).

    Liker

    • Lammelåret
      17. januar 2013

      Jeg synes det er knalltøft å skrive om dette, all ære til henne!

      Apropos råd: Det verste er dem som blir personlig fornærmet dersom en ikke tar imot rådene og grynter at da kan en bare ha det så godt, da fortjener en liksom å ha det vondt. Jeg ser mye av den slags holdninger på diverse nettfora.

      Liker

  3. Elisabeth, Innerst i veien
    17. januar 2013

    Veldig tøft å skrive så ærlig om dette temaet. Til veldig stor hjelp for andre med samme utfordringer også, kan jeg tenke meg.

    Liker

  4. mettemia
    17. januar 2013

    Hei. Jeg sier takk for at du deler, og jeg beundrer din åpenhet. Spesielt disse holdningene i forhold til uføre har jeg sett meg mektig lei på. «Hvorfor kan du ikke bare jobbe»? Det er jo en årsak til at folk blir uføre, og de fleste som blir uføre vil helst være i jobb. Min oppfatning i hvert fall. Alle disse velmenende rådene som bare blir en ekstra belastning oppi en ellers så vanskelig situasjon, kan folk holde for seg selv. Rådene bare sårer. Til alle bedrevitere; pass på deg selv, og fei for egen dør. Vil noen ha et råd, så ber folk om det selv. Til deg som har skrevet her i dag. Lykke til videre. Verden trenger sånne som deg. Hilsen mettemia

    Liker

  5. Sparringmamma
    17. januar 2013

    Viktig innlegg – bra du setter fokus Lammelårtanker! Gleder meg til fortsettelsen.

    Er så lett å gi råd, ja.. Men råd er jo alltid basert på egen situasjon, og den er det kun én ekspert på: en selv.

    Viktig påminnelse!

    Liker

  6. Ida Sundae
    18. januar 2013

    Jeg tenker at hun ikke bør skamme seg over dette, det har jo skjedd på en helt naturlig måte. Men ja, det er ikke akkurat en ting man forteller til alle og enhver. Synes det er en god del ting vi ikke vet om fødsler, er lite fokus på det.. som med kvalmen til prinsesse Kate, og sikkert mange andre ting.

    Uff… det der må være utrolig vanskelig å leve med! Føler med deg, Madame Ink!

    Liker

  7. Bente
    18. januar 2013

    Flott innlegg om vanskelige ting. Hurra for Madam Ink som skriver om dette vanskelige tema.
    Modig,flott og klokt.

    Liker

  8. ellens oase
    18. januar 2013

    Veldig modig å fortelle om, og supert initiativ Lammelårtanker!

    Liker

  9. John Olav Ytreland
    19. januar 2013

    Det der høres usedvanlig ubehagelig ut. I tillegg er det et handikapp som er usynlig for folk flest. Mitt handikapp er av en helt annen art, og ikke like alvorlig, men jeg vet litt om dømmende holdninger til et handikapp som ikke er åpenbart for alle. Flott at du skriver om det og synliggjør problemet!

    Liker

  10. Absolutt hjemme
    20. januar 2013

    Det utvider horisonten å høre om andres liv på godt og vondt, og en kan lære så mye av det. Jeg lærer å være takknemlig over noe som det er lett å ta for gitt. Men det er ikke en selvfølge at alt fungerer osm det skal. Jeg får stor medfølelse for madam ink.

    Liker

  11. Mormor
    22. januar 2013

    Flinke Madam Ink.
    Hun gjør det riktige, gir informasjon som ikke er alment tilgjengelig i hverdagen vår.
    Takk Lammelåret. Takk Madam Ink 🙂

    Liker

  12. Tilbaketråkk: Reality blog award og bloggtips til deg! | Lammelårtanker

Takk for kommentaren!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Nominasjon til årets mest velskrevne mammablog på www.foreldremanualen.no
Bloggurat
Matbloggtoppen

Twitter-oppdateringer

Sunn fornuft
%d bloggere liker dette: