Lammelårtanker

– en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

Mammutfangst 2013

Den raskeste vei til lykke er en høy stabel bøker på stuebordet!

I dag er veien til lykke billigere enn ellers i året, iallfall for dem som liker å eie sine bøker. Mammutsalget er igang!

Å titte i avisa og krysse ut de interessante bøkene gir en egen liten glede, følelsen sprer seg til resten av kroppen og ender i et smil!

Med opptil 80 % rabatt ville det vært dumt å ikke bruke en halvtimes tid av vinterferien i meter på meter med bokstabler for å plukke ut de beste. Dette er en kjekk anledning til å enten fylle på egen bokhylle, handle inn gaver eller gi barna fagbøker ala «Moro med vær» eller veldig skolerelatert: «Barnas store ordbok nynorsk» (sistnevnte satt ned 200,-). Det lønner seg å tenke smart!

Jeg var på utkikk etter «Onkel Toms hytte», men fikk dessverre ikke tak i den, men jeg fikk tak i jungelbøkene (Rudyard Kipling) og måtte ta med meg «Smalahans», kanskje mest fordi jeg leser bloggen til forfatteren: Alt Godt. I boka kan du til og med lære å lage brun saus, altså grunnleggende kokkekunnskap – en bok som burde vært obligatorisk for alle som flytter hjemmenfra for første gang, har jeg funnet ut.

Til stor glede for stor og små har Ringenes Herre flyttet inn her vi bor – så blir det litt bedre tid til å få lest den ferdig før innleveringsdatoen til biblioteket går ut.

Barna mine pleier å få 100,- kroner hver til å handle på Mammutsalget. Jeg synes det er en fin måte å gjøre salget til noe spesielt. Det kommer så mye gratis ved ekte leserglede, så lesing er høyt prioritert i min familie. For den som selv ikke liker å lese kan bildebøker være bra, eller bare sitte i armkroken og lytte, eller leke mens en voksen leser.

Har du handlet i dag? Er du på utkikk etter noen bestemte bøker, eller bryr du deg ikke?

 

Om Anne-Helene

Lammelårtanker er en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv. Velkommen så mye!

17 kommentarer på “Mammutfangst 2013

 1. Liselotte
  18. februar 2013

  I dag har jeg kjøpt Frie kaker og Voksentoppens allergikokebok til meg selv – det er flere allergikere i kretsen vår, og de setter enormt stor pris på å være tenkt på. Sånn ut over Toros langpanne-sjokoladekake, som er safe og lett å ty til. Barnet fikk Schakendas bakeskole, et praktverk av en bakebok for barn, med alt fra brød til cookies. Bare å sørge for å ha ingrediensene i hus, så kommer det hele familien til gode!

  Så noen godbiter ellers, bl.a. Prinsessens rockeband – kul bok i serien til Per Gustavsson, med litt ut-av-boksen prinsesser – og Charlie og Lola. Pop-up-utgaven av Den lille Prinsen tittet jeg også på. Mammutsalget er en godtebod hvor jeg går innom flere ganger, og også i flere bokhandler – hver butikk har ofte ekstratitler de legger ut på Mammut fra eget lager. God bok!

  Liker

  • Lammelåret
   18. februar 2013

   Schakendas bakebok for voksne er helt fantastisk, og det er sikkert den for barn óg.

   Liker

 2. Heidi
  19. februar 2013

  Jeg forhåndsbestilte i forrige uke, som jeg pleier å gjøre. Var litt skuffet over utvalget i år, for det var første gang på årevis jeg ikke fant en religionsbok verdt å ha, men jeg kjøpte de to kjøkkenhagebøkene og den seneste av Kåre Willoch.

  Liker

  • Lammelåret
   20. februar 2013

   Før i tiden var det flere bøker å velge mellom, men nå er det en komite som velger ut bøkene. Kan ha noe med det å gjøre.

   Liker

 3. Nina Elisabeth
  19. februar 2013

  Har lovet meg selv å ikke handle mer bøker før vi har flyttet. Er så tungt å bære på. Spørs derimot om jeg klarer å holde det 😉
  Når man er av de som liker å eie sine bøker selv, så er det hardt å motstå mamuttsalget.

  Liker

  • Lammelåret
   20. februar 2013

   Skummelt med slike løfter, siden de retter oppmerksomheten nettopp mot bøkene og det dermed er vanskeligere å motstå. Kanskje best å ikke vite..!

   Lykke til med forsettet.

   Liker

 4. Hege
  19. februar 2013

  Jeg er bittelitt bitter for at Mammutsalget starter dagen etter at jeg har reist fra Norge, men, men, veldig glad på dine vegne altså der du sitter og krysser av i katalogen din 😉

  Jeg fikk forresten ikke tak i de bøkene du anbefalte meg i boktipsposten min, og det var dessverre for sent å bestille dem da jeg kom til bokhandleren – men de står på ønskelista mi til neste Norgestur!

  Kos deg på Mammut!

  Liker

  • Lammelåret
   20. februar 2013

   Godt at du lar bøkene jeg anbefalte deg stå til neste Norgesbesøk, for de er virkelig verd timene de tar.

   Boka til Helga Flatland som du bestilte er på Mammutsalget, så du må passe på å få rabatten!

   Liker

 5. Cecilie von der Ohe
  19. februar 2013

  Jeg liker å eie bøker i vanlig trykk. Egentlig har jeg ikke plass til flere bøker i bokhyllen, men jeg vet ikke om jeg klarer å motstå fristelsen til å kjøpe noen likevel. Kos deg med ny lektyre!

  Cecilie

  Liker

  • Lammelåret
   20. februar 2013

   Hvordan får du omsatt bøkene til lyd? Synes det er fascinerende at du foretrekker papirbøker!

   Liker

 6. Livet i Casa Didriksen
  19. februar 2013

  Egentlig elsker jeg å lese, men det har blitt fortvilende lite av det de siste årene. Håper jeg en gang finner tid igjen.. Men hopper over salget i år da jeg har 6 bøker liggende på nattbordet på vent..

  Liker

  • Lammelåret
   20. februar 2013

   Det gjelder å plukke ut noen korte bøker eller novellesamlinger, kan bli litt mye Karsten og Petra i lengden! Kulturelt underskudd.

   Liker

 7. fjellcoachen
  19. februar 2013

  Åh, kunne noen ganger ønske jeg bodde på et større sted, men i dag har jeg prioritert gastronomiske godbiter på åpningsdagen til Rørosmartnan, varmrøkt reinstek, spekepølse, einerrøkt ørret, gjeddekaker og thaimarinerte koteletter.. Har et lite lager hjemme av bøker jeg bør og vil lese allerede, både fag og skjønnlitteratur…

  Liker

  • Lammelåret
   20. februar 2013

   Bor på et lite sted jeg óg og savner de store bokhandlerne med køer! Men, men.. det er noen fordeler med små forhold også.

   Rørosmartnan høres fantastisk fristende ut!

   Liker

 8. egedenne
  20. februar 2013

  Takk for påminnelsen, jeg hadde glemt, igjen. Men jeg skal undersøke muligheten for noen julegaver 😉

  Greit å være tidlig ute 😉

  Liker

  • Lammelåret
   20. februar 2013

   Det er jammen meg godt at jeg kunne minne deg på dette!
   Klem til deg.

   Liker

 9. Tilbaketråkk: Her er noen av de beste… Godbiter til deg! | Liselotte Aune Lee

Takk for kommentaren!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Nominasjon til årets mest velskrevne mammablog på www.foreldremanualen.no
Bloggurat
Matbloggtoppen

Twitter-oppdateringer

Sunn fornuft
%d bloggere liker dette: