Lammelårtanker

– en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

Kakepraksis

Bursdagsbarn finnes i alle aldre og bursdagskaker i alle varianter.

Hvem bestemmer hva slags kake barnet skal få og hvem skal lage den?

Er det slik at den som har bursdag kan velge og få det hun vil, eller må barnet – hvis det er i voksen utgave – bake sin kake selv?

Når en selv baker sin kake kan en også smake og få den som en vil, men om en blir bakt til kan overraskelsen bli stor – og kanskje også skuffelsen?

Hva slags kaketradisjoner har dere i ditt hjem? Er kjøpekake lov eller er det juks?

I morgen skal jeg dele min favorittkake med dere, om enn i skriftlig og kanskje visuell form.

God lørdagskveld!

 

Om Anne-Helene

Lammelårtanker er en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv. Velkommen så mye!

14 kommentarer på “Kakepraksis

  1. ellens oase
    2. mars 2013

    Her i huset steller vi i stand til bursdag sammen. Noen ganger baker jeg, noen ganger lager jeg middag, og vise versa. Det viktigste er at vi hjelper hverandre der det trengs. Men til min egen bursdag lager jeg det meste selv. Det er fordi jeg da har fått sommerferie og det har ikke mannen. Da elsker jeg å bruke en hel dag på å stelle i stand til hageselskap. Nå de siste årene har barna hjulpet til. Men en liten overraskelse om morgenen. Det er jeg ikke sjefen for!

    Liker

  2. Ann Judith
    2. mars 2013

    Barnet, uansett alder, får sitt ønske oppfyllt:) Men det er jeg som baker… Min datter på 24 har flyttet hejmmefra for et halvår siden. Det hadde ikke slått henne en gang, at dagen hennes (i februar) ikke skulle feires hjemme i barndomshjemmet! Det var hennes storesøster på 26 som tipset om det. Det gikk bra det, men mor hadde med et supplement til hennes egen ostekakefavoritt (som hun måtte bake selv denne gang). Selv har jeg pr dags dato alltid bakt kaker til egen dag… Gleder meg til noen kommer på at det hadde vært hyggelig å gi meg en kake;) Den kan godt være kjøpt, – jeg elsker lukket valnøtt som kommer fra bakeri; tjihi:)
    Elers er vi laltid mange på sånne bursdagen, så det trengs flere kaker. Jeg supplerer ofte med is og desserter av kjøpt type (gelé til de yngst o.l)

    Liker

    • Lammelåret
      3. mars 2013

      Valnøtt og aprikos i masse krem – det er godt!

      Apropos valnøtter, så er det veldig godt i brød, med aprikos- eller appelsinsyltetøy til!

      Liker

      • Ann Judith
        3. mars 2013

        Jepp, jeg elsker valnøtter! Den knekkebrødfarsotten som har herjet de siste årene er aller best med hakkede valnøtter og litt honning i;) Og muslirundstykker med nøtter (gjerne valnøtter) og tørka frukt, helst aprikos… Mmmmm!

        Liker

  3. JunePune
    2. mars 2013

    Vi baker sammen vi 🙂
    Bestemmer sammen hva vi skal lage og så er det ett barn på hver side av Kenwooden som måler, tømmer og styrer på 🙂

    *hilsen hun som har hatt 27 av den nærmeste familien på barneselskap i dag*

    Liker

    • Lammelåret
      3. mars 2013

      Gratulerer med dagen!
      Det beste er jo når en kan bake sammen med barna. Her gjør vi sjelden det til spesielle dager, det er lettere når tiden er romslig og man bare har kjempelyst til å bake.

      Liker

  4. S
    2. mars 2013

    Haha, dette innlegget passet jo bra. Vi skal ha fireårsfeiring i morgen. Og bursdagsbarnet MÅTTE ha Hello Kitty kake…. jah, det er jo kjekt for en som meg, som ikke klarer å lage toro 1-2-3 en gang… så nå har jeg bakt i hele kveld. Kvart over tolv var jeg ferdig. (Men jeg fikk det til;) )

    Liker

    • Lammelåret
      3. mars 2013

      Gratulerer med fireårsdag!

      Hello Kitty-kake, hmm.. er ikke det noe slikt som langpannekake skjært som en katt?

      Har aldri vært slike ønsker her i heimen, og godt er det!

      Liker

  5. Sara
    2. mars 2013

    Det er ikke lov (som voksen hvertfall) å bli skuffet dersom noen har tatt seg bryet med å bake en kake til deg, syns jeg. Jeg gleder meg til oppskrift fra deg, og håper på bilde også! 🙂

    Liker

  6. Tilbaketråkk: Favorittkaka mi som kan kalles sunn, for den som har behov for det | Lammelårtanker

  7. Trude
    3. mars 2013

    Morsomt! Jeg har nettopp hatt den årlige deledagen, bursdagen som jeg feirer sammen med min eldste sønn. Han er 17 i morgen og jeg, selvsagt, noe eldre. I dag bakte jeg en pavlovakake, han en brownies og hans lillebror sjokoladekake 😀 Alle fikk sine ønsker oppfylt pluss gleden av å kunne skryte av å ha vært skaperen av en kake. Vi inviterer selvsagt tanter og onkler og besteforeldre for ikke å forgå av søtsjokk, og er i grunnen riktig så fornøyde med denne tradisjonen.

    Jeg måtte i grunnen lære opp mine barn for å klare å holde tritt med mine egne geniale kreasjoner fra deres tidlige bursdager…

    Liker

  8. Glittertind
    4. mars 2013

    Som liten og som stor faktisk så et eg ikkje kake, har aldri i mitt liv likt det, men uansett…då eg var liten og hadde bursdager brukte mor mi å bake kake. Ja, det høyres unødvendig ut, men dei andre borna må no få.
    Så det som blei gjort var at eg blåste ut lysa så åt alle andre kaka. Eg blei setande med is eller gele.
    Dermed har det vore lite kakebaking i mitt vaksne liv, men eg har likavel lyst til å bake, må berre finne noken som vil ete det.

    Liker

Takk for kommentaren!

Nominasjon til årets mest velskrevne mammablog på www.foreldremanualen.no
Bloggurat
Matbloggtoppen
Sunn fornuft