Å finne mange melsorter, smelte smør og lunke melk, for så å blande det hele sammen og kna deigen for hånd – det er noe av det jeg liker best. Duften som stiger opp mellom hendene mine og som sprer seg i mange rom mens deigen hever, det gjør meg glad!
Altså: matblogging: Safrankringler til minne om sola!
Safrankringler
Dette gjorde jeg:
Etter mer baking i hevepausen, som blir avslørt i et senere innlegg, var denne deigen klar til utbaking. Jeg knadde deigen litt mer og formet den til en pølse som jeg delte opp i mange emner. Jeg glemte å telle hvor mange jeg fikk, fymeg! Jeg lagde kringlene ganske store og fikk en halv stekeplate.
Etterhveingen tok vel en halv times tid, tenker jeg. Så penslet jeg kringlene med pisket egg og satte dem midt i en forvarmet ovn.
Kringlene skal stekes på 250 grader, ca 8 minutter avhengig av størrelsen på kringlene. Avkjøles på rist under bakehåndkle.
Hva er forskjellen mellom disse og lussekatter? Tja, forskjellen er nok først og fremst salt- og sukkermengden, samt at jeg har brukt noe grovt mel. Jeg har aldri bakt disse før, men de ble ganske fine, ikke sant? Gode var de også og de er godt egnet til skryt av bakeferdigheter – det er viktig, det!
Kringlene er til å bli glad av, ikke sant?
**
Hæ?! Hva skjer? Er dette blitt en bakeblogg? Åneidu, jeg måtte bare gjøre noe mens Mannen passer sykt barn og det ble aldeles umulig å lese boka jeg lengter etter. Det er Christina fra alleoppskrifter.no som har påstått at jeg har «et stort antall smakfulle oppskrifter i bloggen», noe jeg synes var ganske morsomt all den tid jeg har 11 av 415 innlegg i kategorien ‘Mat og oppskrifter’ og bare et fåtall faktisk er oppskrifter. Uansett så ble jeg iallfall inspirert til å matblogge og til og med knipse bilder. Hva synes du?
Vakkert, Lammelåret…. Utrolig flotte bilder og deilig, gul påskebakst. Kos deg videre og fortsatt god påske. Takk 🙂
LikerLiker
Er gla’ du likte det!
Fortsatt god påske til deg.
LikerLiker
Har inntrykk at det er lurt å holde seg langt unna alleoppskrifter. Her er hva som sto på Matbloggsentralen i fjor: http://www.matbloggsentralen.com/2012/11/vare-danske-matblogg-kollegaer-boikotter.html
Baksten så forøvrig nydelig ut.
LikerLiker
Takk for tips, Åshild!
Har du tips om andre steder der jeg kan pinge matinnlegg? Det blir ikke mange slike innlegg i løpet av et år, men når jeg til en forandring legger ut en oppskrift er det fint å dele den med mange.
LikerLiker
Flott bilde av deg!
Og av kringla. Den så veldig god ut.
God påske til deg.
LikerLiker
🙂 Takk!
Det var morsomt å bake og ta bilder, har aldri gjort det før.
LikerLiker
Koselig innlegg! Jeg er så glad i safran, fargen og smaken, så dette fristet veldig. Så fint å se bilde av deg også! God påske:)
LikerLiker
Du må virkelig prøve de og fortelle meg om det når du har smakt!
LikerLiker
Disse ser digg ut. Hm, påsken er jo slutt, men kan vel lage gule kringler til en annen tid på året også? OPpskrift herved notert. Takk.
Artig med denne matblogginga di. Og bilder. Fin er du.
LikerLiker
Njaa.. jeg er ikke sikker på om deigen virker utenom påskedagene, hehe..
Er glad for at du liker matbloggingen, det er faktisk ganske morsomt!
LikerLiker
Så veldig bra ut: ) Vet ikke om du har oppdaget kaldheving, men det er en helt ny type magi 🙂
LikerLiker
Åjoda, kaldheving bruker jeg på en fast oppskrift. Ellers kan kaldheving brukes dersom en ikke rekker å bake på vanlig måte likevel, det er lov å ombestemme seg.
Kaldheving er smart!
LikerLiker