Lammelårtanker

– en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

Spis, drikk og sløv foran tv’n!

Med regn og under tjue pluss, slenger jeg meg i sofaen en stund etter de små, store ungene mine har havnet i sine respektive senger.

Jeg har til en forandring nok overskudd til å kunne slappe av og finne en slags indre ro og samtidig være fokusert nok til å sløve. Å sløve krever nemlig en viss dose konsentrasjon – og utholdenhet – som forøvrig ofte er mangelvare i mitt liv.

Tv 3 er behjelpelige med passende øyestoff, så fjernkontrollen får ligge i fred i hånda så lenge at jeg glemmer den ligger der. Faktisk så lenge at når jeg i en senere tepause, også kalt reklamepause, mister den fjerne kontrollen ned med et dunk – ikke ulikt min selvkontroll. Vel.

Julia Roberts er bare nydelig, helt uten å bry meg om hvordan hun ser ut i det hele tatt. Det kommer liksom fra innsiden, eller fra hennes solide dose skuespillererfaring og profesjonalitet? Jeg lar meg gjerne lure, for hun redder kvelden, får min fulle oppmerksomhet.

I går så jeg Eat, pray, love, som forøvrig er basert på en bok jeg ikke har lest. Ikke har jeg tenkt å lese den heller. Har du?

I kveld sendes Erin Brockovich og den har jeg sett før, men jeg tror jammen meg at jeg ser den en gang til. Liker man Julia, så gjør man det. Hun blir ikke slitt ut!

Om du vil kan du sjekke ut Tv 3 sin Tre på rad-serie. Selv om det kanskje kan virke sånn, så er ikke dette et sponset innlegg, altså! Det er bare det at jeg liker Tv 3-sløving en gang i blant.

Hva gjør du på sommerkvelder som ikke ligner på sommerkvelder? Får du dårlig samvittighet dersom du sløver foran tv’n på de typiske sommerkveldene? For det er jo litt sånn at det er forbudt å holde seg innendørs når kveldene er lange og det endelig er sommer, eller hva?

PS! Jeg skal snart skifte profilbilde på bloggen, har du er forslag til hva jeg skal ha?

Om Anne-Helene

Lammelårtanker er en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv. Velkommen så mye!

22 kommentarer på “Spis, drikk og sløv foran tv’n!

  1. Beate
    26. juni 2013

    Ja deilig å sløve i blant 🙂 Jeg har lest boka «spis, elsk, lev». Bedre enn filmen, synes jeg.
    Nei, får ikke dårlig samvittighet når jeg sløver inne på en sommerdag 🙂 (vel, kanskje pittelitt).

    Liker

    • Lammelåret
      26. juni 2013

      Rart at vi får dårlig samvittighet over å ikke bruke sommeren «riktig»! Kjenner til det selv også, men ikke hele tiden, heldigvis.

      Liker

  2. ellens oase
    26. juni 2013

    Nice, Erin kikker jeg gjerne på! Jeg har fått ferie i dag så endelig har jeg blogget litt. Det kommer også av at det regner og da kommer jeg på nett, hehe. Stikk i strid med all fornuft har vi bedre forhold i regnvær. I sol er det bare å glemme å gå på nett for meg. Og ja, jeg har tenkt å bruke noe ferietid på å finne ut av en bedre nettleverandør.

    De siste to ukene har jeg jobbet hardt for å jobbe meg klar mot ferie, vært med barna og dumpet ned i sofaen for å se sesong fem av MAD MEN. Så siste episode i går!

    God aften til deg Lammelår!

    Hva med å fleske til med et lammelår i profilbildet?

    Liker

    • Lammelåret
      27. juni 2013

      Høres ut som om du har hatt en langsom nedtrapping mot ferien, så bra!

      Tja, kanskje jeg rett og slett skulle funnet et lårbilde, hehe.. Jeg lette etter det tidligere, men fant ikke noe jeg likte.

      Liker

  3. Nina Elisabeth
    26. juni 2013

    Ahhh…. Julia Roberts er bare herlig. Det er noe med den indre utstrålingen hennes. Tror faktisk ikke jeg har sett en eneste dårlig film med henne.
    Har ikke sett Eat, pray, love, ei heller lest boka. Men tror jammen meg jeg skal gjøre begge deler. Erin Brockovich er jo bare fantastisk herlig.
    I bunn og grunn, digger smilet til den dama.

    Forøvrg orker jeg ikke se på film på TV3. For mye reklame. Da må jeg isåfall sette den på opptak og spole over reklamen 🙂

    Liker

    • Lammelåret
      27. juni 2013

      Pleier ikke se på tv 3, eller egentlig tv i det hele tatt, men akkurat denne gangen var ikke engang pausene et problem. I den ene fikset jeg meg en kopp te og i de andre leste jeg litt bok.

      Liker

  4. Casa Kaos
    26. juni 2013

    Har også lest Spis, elsk, lev. Og syns også boka var mye bedre enn filmen. Filmen hadde en Hollywood-slutt som var langt fra den slutten boka hadde.

    Å få dårlig samvittighet for å sitte inne når sola skinner, er noe jeg har lagt fra meg etter to år i Spania. Her kan jeg i så fall bare sitte inne ti kvelder i året. Og det blir jo altfor lite.

    Liker

  5. Therese
    26. juni 2013

    Jeg ække så glad i tv3. For mye reklamepauser, programmene blir så laaange, og filmene enda lenger.
    Men jeg sitter inne når jeg føler for det, men som oftest sitter jeg ute så sant formen og være tillater det. Foretrekker en varm sommerkveld med vin i glasset og bok i fanget.. men man er jo ikke bortskjemt med sånt.

    Eat, pray, love har jeg lest, men ikke sett. Merkelig bok, men grei tidtrøyte. Har den i hylla her, du kan låne hvis du vil.

    Kos deg med sløvinga du. Deilig å sløve fremfor å hvi…wrææk.. orker ikke å si ordet engang 😉

    Liker

    • Lammelåret
      27. juni 2013

      Tror jeg holder meg til filmen jeg har sett og lar boka ligge i hylla di, er så mye jeg heller vil lese.

      Enig med deg: Å sløve er så.. normalt!

      Liker

  6. JunePune
    26. juni 2013

    Sløver stort sett hver kveld jeg.. Er det fint vær sløver jeg ute da, for den samvittigheten har jeg i behold enda 😉

    har ikke sett eller lest Spis, Elsk, Lev men Erin Brockovich har jeg sett, og den synes jeg er veldig god 🙂

    Liker

  7. Carina
    27. juni 2013

    Åh, nei.. Vet du, til tross for at jeg er et skikkelig utemenneske, når regner høljer ned om sommerkveldene på hytta, da jubler jeg i sjul. For da kan man krype oppi sofaen med TV eller bok. Og selvsagt sovner jeg fra begge deler. (Og selvsagt jubler jeg ikke hver gang, bare nesten.) god sommer!

    Liker

    • Lammelåret
      27. juni 2013

      Det er godt å stenge ute det som skjer rundt og bare fokusere på det en har lyst til, eller sovne fra det hele..! En trenger litt alenetid (snakker for meg selv!)

      God sommer til deg også!

      Liker

  8. egedenne
    27. juni 2013

    Jeg prøvde.
    Å lese boken mener jeg. Men den var så umulig for meg å lese, av en eller annen grunn. Men filmen har jeg sett, og den var ok. Ikke blant de beste, men ok for å se flere ganger.

    Hvis du liker filmer som er litt «dyprare» så kan jeg anbefale denne: The Fountain

    Jeg elsker slike filmer 🙂

    Liker

    • Lammelåret
      27. juni 2013

      Hm.. filmen du viser til her ser både skremmende og litt ekkel ut..

      Er sjelden jeg ser en hel film og enda sjeldnere at jeg planlegger å se en film og faktisk gjør det.

      Liker

  9. Ann Judith
    27. juni 2013

    Julia-filmer er herlig avkobling! Jeg velger å tro at hun er litt sånn som på film, jeg. Velger å være litt naiv… Godt det, innimellom. Å tro på en happy ending:)
    Kos deg med innekvelder!

    Liker

  10. ToPlussTre
    27. juni 2013

    Sløve foran tv-en høres fint ut både en sommerdag og hvilken som helst annen dag spør du meg (i hvert fall om det regner)! Har sett filmen og likte den. Begynte en gang på boken, men det endte som de fleste bokprosjekter hos meg de siste 5 årene: Jeg sluttet før jeg egentlig fikk begynt. Nå har jeg sikret meg den siste Nesbø-en i stedet og er fast bestemt på å fullføre innen ikke alt for lang tid 🙂

    Liker

    • Lammelåret
      29. juni 2013

      Å ikke fullføre bøker er demotiverende for videre lesing, synes jeg.
      Har du prøvd deg på novellesamlinger eller kortprosa?

      Liker

      • ToPlussTre
        29. juni 2013

        Nei, kanskje det hadde vært noe! Eller bare komme over verste baby-fasen slik at litt lese-energi kommer tilbake;-)

        Liker

  11. villkatta
    28. juni 2013

    Det er fantastisk deilig å kunne sløve om kvelden. Vanlegvis er kvardagen så hektisk at eg grip kvar sjangse eg har til sløving, og nyter det endeslaust! 🙂

    Liker

Takk for kommentaren!

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 26. juni 2013 av i Høytid og ferier med stikkord , , , , , , , , , , .
Nominasjon til årets mest velskrevne mammablog på www.foreldremanualen.no
Bloggurat
Matbloggtoppen
Sunn fornuft