Lammelårtanker

– en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

Uten mening

Dagene kommer og kommer og blir enda flere enn jeg orker telle.

Ferielykken lyser mot meg fra der alle andre skriver og jeg er visst på feil sted, nemlig hjemme. Vel, helt alene om det er jeg ikke, vi er mange som gjemmer oss bak sofaen og later som om vi er på spennende reiser. Selv er jeg mest fornøyd med endelig å forløse en liten bit av min indre husmor og vasker den ene hodeputen etter den andre og synes det er toppen av husmorstreben å både vaske og stryke gardiner.

Meningene er få, eller kanskje det er mer rett å si at de er godt bortgjemt et sted jeg ikke klarer finne. Mange gode temaer har tørket ut av seg selv, men helles vann over når ennå flere uker er passert – så lever de igjen.

Sommervarme gir midlertidig tankestopp.

Bloggmessig dumper jeg innom nå og da og slår muligens til med flere innlegg i løpet av en uke – eller kanskje ikke. Rusletempo.

2012-07-12 21.42.19

Om Anne-Helene

Lammelårtanker er en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv. Velkommen så mye!

18 kommentarer på “Uten mening

 1. Abelone
  6. juli 2013

  Rusletempo er riktig i sommervarmen, og å nyte dagene med familien er viktigere enn å reise på spennende ferier. Når ble det egentlig sånn at man må reise bort i ferien? At det ble flaut å ikke ha en utenlandstur å fortelle om?

  I dag har hele familien hatt vannpistolkrig på plena. Jeg mistenker at det blir et av de beste sommerminnene (Og vi tok ikke et eneste bilde, vi bare koste oss sammen i øyeblikket).

  Liker

  • Lammelåret
   6. juli 2013

   Ja, når ble det sånn at vi ferie er synonymt med å reise bort? Det er en sak som engasjerer meg, men akkurat nå er det dødt. Men: Det kommer et innlegg om det på et senere tidspunkt, for dette mener og tenker jeg mye om.

   Det blir vel ikke mer sommer enn vannkrig, eller hva?

   Liker

 2. John Olav Ytreland
  6. juli 2013

  Kjenner godt selv at tankene har tatt ferie, og det har nok trafikken også. Jeg skriver mye for terapiens skyld, og hadde nok mistet det jeg har igjen av vett hvis jeg ikke gjorde noe. Derfor skriver jeg en del, selv om nesten ingen leser bloggen min om sommeren, men det er nok lite meninger og mer personlig innhold for tiden.

  Vi er dessverre ikke så heldige at vi har noe sommervarme. Det var direkte kaldt da jeg stod opp i dag, så jeg fyrte i vedovnen.,

  Liker

  • Lammelåret
   6. juli 2013

   Det er godt å ha et sted å gjøre av tankene når det blir mange av dem, kjenner igjen det. Blogg er en fantastisk kommunikasjonskanal i så måte.

   Du har fyrt? Virkelig?! Wow, da er det virkelig ikke snakk om sommervarme, men sommerkulde. Ser at enkelte butikker selger sommerdunjakke og det er vel på sin plass.

   Liker

 3. Heidi
  6. juli 2013

  Jeg har lagt merke til at flere enn før spør meg om hvor jeg skal i ferien, fremfor hva jeg skal. Og så er det litt synd på meg når jeg sier jeg skal være hjemme, før situasjonen bare blir ubehagelig når jeg understreker at jeg ønsker det slik.

  Liker

  • Lammelåret
   7. juli 2013

   Det er helt klart en forventning til at det må skje noe. Evnen til å gjøre ingenting ser ut til å være i fall.

   Liker

 4. dongwook
  6. juli 2013

  Synes det er fint at du sier rett ut at ferie er å ta det rolig hjemme og ta livet som det kommer. Jeg føler et press på at vi MÅ ha en spennende utenlandsferie, rolige dager hjemme er ikke så veldig verdsatt. Yngsteann i huset her har vært 5 dager på håndballcup i Gøteborg, dette sammen med noen dager hos farmor på vestlandet blir hans ferie i år. Sånn må det bli i år for oss alle denne sommeren.

  Jeg trøster meg med at han får med seg Norway cup siden vi bor rett ved banene der det foregår, det er jo en type opplevelse det også.

  Liker

  • Lammelåret
   7. juli 2013

   Føler press jeg også. Å være hjemme og ta småturer i nærområdet er ikke godt nok. Holdningen (og praksisen) skaper problemer for mange – folk med dårlig råd, dårlig helse og andre verdier.

   Liker

 5. ToPlussTre
  6. juli 2013

  Den fine sommeren kan finnes rett utenfor (eller innenfor) stuedøren, med de rette menneskene 🙂 Kanskje det er helt greit å sette tankene litt på pause en stund? De kommer nok igjen… Jeg kjenner også at hodet er mer i rusletempo om dagen; det går stort sett i is, håp om sol, blomster og bare føtter. Ønsker deg noen riktig fine dager i hjemmesfæren og med rolig tempo!

  Liker

  • Lammelåret
   7. juli 2013

   Mine tanker er heller slått ut enn at de er ønskelig satt på pause, sukk. Kjenner engasjement, men ikke nok til å få ut hva jeg tenker.

   Gode sommerdager ønskes deg også!

   Liker

 6. Cecilie von der Ohe.
  6. juli 2013

  Vi er nok mange som har hjemmeferie, og ikke skal noe sted. Det bare virker som om alle andre gjør så mye mer spennende ting. I dag har jeg sittet ute i hagen i flere timer. Jeg har spist en iskrem også. Vi har hatt en fin sommerdag i Bergen.

  Cecilie

  Liker

  • Lammelåret
   7. juli 2013

   Kan være at hjemmesliterne ikke snakker så høyt om det, men seriøst lurer jeg virkelig på hvor alle har gjort av seg. Jeg ser dem ikke.

   Liker

 7. Mandagsmor
  7. juli 2013

  Det meste av sommeren er et slags «komma», – eller en tankestrek. Vi vet det kommer noe som fyller dagene, men er uten planer. Hjemmet er en base med aktivitet (og inaktivitet) både ute og inne. Hjemmet er basen, og så hopper vi ut av og til.
  🙂 God avslappet sommer!

  Liker

 8. annebloggen
  7. juli 2013

  Jeg er også hjemme. Akkurat nå er det aktive tider med familiebesøk, men jeg har foreløpig ikke andre reiseplaner enn noen dager i Tromsø til høsten i forbindelse med et klassetreff. Det er deilig å være hjemme og ha god tid.

  Liker

 9. tornerosesverden
  7. juli 2013

  Hjemmesommer her også, for fjerde gang. Ikke er jeg ute heller, så det er faktisk innehjemmesommer 😉 Men får noen runder med besøk da – det er veldig kjekt 😄 Og innimellom er det bare å legge seg på lading.
  Enig med deg forresten, må alle reise utenlands i ferien? Nesten som det har blitt en menneskerett å dra til Syden…
  Ønsker deg en fortsatt fin hjemmesommer 🌞

  Liker

  • Lammelåret
   7. juli 2013

   Det samme ønskes deg, tornerosesverden!
   Det er ikke bare enkelt når man må holde seg innendørs. Det blir så synlig – i motsetning til resten av året (pga ansiktsfargen).

   Liker

Takk for kommentaren!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Nominasjon til årets mest velskrevne mammablog på www.foreldremanualen.no
Bloggurat
Matbloggtoppen

Twitter-oppdateringer

Sunn fornuft
%d bloggere liker dette: