Lammelårtanker

– en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

Husk å skjenke ungen din!

Du vet; det er så mye stress om dagen, så masse krav og ting som skal gjøres. La nå ungene få slappe av! Et par pils er bare beroligende, ikke vær så hysterisk da!  Ungene har stresset hele uka og er skikkelig anspent, og litt alko er bare bra for dem!

I helgene må det være lov å slappe av, å gi litt blaffen i krav og forventninger, bare glemme alt maset og koble heeelt ut. Hvorfor skal ikke mor og far bidra til det?

2013-07-26 15.18.40

Tomt glass? For noe tull!

Lenke: Ungdom må slappe av og drikke litt!

Om Anne-Helene

Lammelårtanker er en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv. Velkommen så mye!

7 kommentarer på “Husk å skjenke ungen din!

 1. dongwook
  26. oktober 2013

  Dette var et ganske sarkastisk innlegg, men tatt på kornet. Artikkelen du referer til er noe av det dummeste jeg har lest på lenge. De alle fleste foreldre er vel overlykkelige hvis ungdommene holder seg unna alkohol. Greit nok at de må slippe litt på kontrollen og ikke være så fryktelig perfekte hele tiden, men de trenger absolutt ikke å drikke alkohol for lette på trykket.

  Jeg prediker antialkohol i lange baner til min 15-åring, er det noe jeg er nøye på så er det at han ikke skal drikke. Hadde nok blitt rabalder i nærmiljøet om jeg hadde sendt ham avgårde på fest med en sekspakning øl som han kunne drikke i løpet av kvelden.

  Liker

  • Lammelåret
   26. oktober 2013

   Jeg er helt rystet! Er det mulig å anbefale alkohol, lissom..
   Er selvsagt enig i prinsippet om at unge (og eldre) må få senke skuldrene og tro på at de (vi) er gode nok, men alkohol som virkemiddel? Absolutt ikke.

   Liker

 2. Janne
  27. oktober 2013

  I all verden for en uttalelse! Den artikkelen har mye for seg om han bare kutter ut delen om alkohol. Unge HAR ofte mye press på seg, men at bruk av alkohol skal være en løsning syns jeg er å gå alt for langt! Jeg er veldig fornøyd med at mine to nå unge voksne ikke rørte alkohol i ungdomstiden sin. Den ene pga idrettsmiljøet hun tilhører, den andre pga en sykdom som ikke tillater alkohol. Alkohol bruker jeg uhyre sjeldent selv, og syns at det er en av de tingene man virkelig kan klare seg veldig godt uten her i livet.

  Liker

 3. Marthe
  27. oktober 2013

  For meg har presset til å drikke vært enda et press i en allerede stressende og vanskelig hverdag. Det løser ikke alle problemer. Like ofte gjør det ting mye verre – om man drikker eller bare føler at man burde.

  Liker

 4. Samlivshelse
  8. november 2013

  Det er aldri smart å anbefale noen å drikke alkohol. Forskeren refererer til kunnskap om unge som sliter med isolasjon og ensomhet. Det viser seg at unge som ikke drikker også deltar også lite i sosiale sammenhenger. Altså: ensomme unge drikker ikke. Om løsningen er at de skal oppfordres til å drikke alkhol for å «løsne på snippen», er en helt annen sak. Ensomhet og sosial usikkerhet bør løses på andre måter.

  Liker

Takk for kommentaren!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 26. oktober 2013 av i Samfunn og meninger med stikkord , , , , .
Nominasjon til årets mest velskrevne mammablog på www.foreldremanualen.no
Bloggurat
Matbloggtoppen

Twitter-oppdateringer

Sunn fornuft
%d bloggere like this: