Lammelårtanker

– en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

Statsautorisert dating

Barne- og inkluderingsminister Solveig Horne har sagt at vi må dra på date en dag i uken. Jeg ble litt i tvil om hvem jeg skulle date, syntes det hørtes slitsomt ut med sukker.no (hva sukker de etter?) og dating,no, eller hva det nå heter alle disse datingtjenestene.

For å gjøre det hele lettere for meg selv, dro jeg rett og slett med meg mannen. Vedder på at det ville blitt masse bråk om jeg skulle mast med meg en annen.

IMGP0109

Så satt vi der, da, og lurte på når romantikken skulle dukke opp. Tenkte at nå redder vi ekteskapet og det høres jo flott ut. Hvor lenge må vi sitte tro?

Så ringer ei venninne og mannen får fri, rusler ned en etasje og jeg har perfekt utsikt til bokhandelen han står i; passer på at han ikke lurer med seg en upassende bok. Makan!

Da reddet vi altså ekteskapet for ei uke til, så flott.

Hvor ofte redder du parforholdet? Tror du dating kan forhindre samlivsbrudd?

Lenker: Horne vil ha date-kveld i norske familier (hvorfor bare i norske, Horne?), Ellen Hageman: Vi har vært i familieterapi. Har dere?

Om Anne-Helene

Lammelårtanker er en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv. Velkommen så mye!

25 kommentarer på “Statsautorisert dating

 1. Marthe
  1. november 2013

  Vi redder ekteskapet nesten aldri vi. Har bare vanlige, veldig hyggelige hverdager. Det er fint det også.

  Liker

  • Lammelåret
   1. november 2013

   Ikke sant? Det går an det også. Dateing er ikke det riktige for alle. Det gjelder å finne sin greie.

   Liker

 2. ellens oase
  1. november 2013

  Ja Jeezez, vi har gått i terapi, vært på samlivskurs og vi har datet. Det har funket i snart 13 år. Hardt arbeid!

  Liker

  • Lammelåret
   1. november 2013

   Så bra Ellen!
   Tror du at det er greit å si høyt at en går i parterapi, eller er det stigmatiserende?

   Liker

   • ellens oase
    1. november 2013

    He he, jeg synes det er greit å si det nå, men mens det står på har man, i alle fall jeg, mer en nok med å «stå han av!!!»

    Nå er det noe jeg er bare stolt av, og vil oppmuntre alndre til.

    Liker

 3. Ane
  1. november 2013

  Jeg synes faktisk dette innlegget var ganske flåsete. Det er nok fordi jeg hver eneste dag blir kontaktet av mennesker som savner det å dele livet med noen, og som angrer på at de ikke tok mer vare på forholdet når de var ett.

  Det å sette av en dag i måneden hvor man tar vare på kjærlihgeten synes jeg er en god ide, som veldig mange kan ha godt av. De fleste som blir single i dag, gjør det jo fordi de savner spenning i forholdet de er i og vil føle seg verdsatt og tatt vare på. De ønsker å date og ha de samme opplevelsene som de hadde når de var nyforelsket eller i startfasen av et forhold.

  At dere ikke er SÅNN og trenger de tingene betyr ikke at dette er noe som veldig mange andre trenger, og noe som er nyttig fordi samfunnet er i endring. Ble faktisk veldig skuffet over hvor navlebeskuende du var nå.

  Liker

  • Lammelåret
   1. november 2013

   Ja, det er flåsete og ironisk, Ane. Jeg er ikke superseriøs hele tiden.

   For noen hjelper det kanskje på forholdet å gå ut en gang i måneden eller oftere, for andre er det bare et kjærkomment avbrekk fra hverdagen. Den virkelige jobben må gjøres på hjemmebane, hver dag, er min erfaring.

   Men: det er selvsagt forskjell på folk. Og enhver må finne ut hva som fungerer for seg og sammen finne de teknikkene som fremmer det beste i seg som par.

   Har forresten skrevet et seriøst innlegg om det tidligere, med konkrkete forslag til hva man kan gjøre – særlig det første året etter man har blitt familie:

   https://lammelaartanker.wordpress.com/2011/05/14/rad-som-gjor-at-forhold-varer/

   Og for å fortsette å være seriøs, så tror jeg at mange ville hatt det bedre med seg selv om de sluttet å strebe etter å være perfekt og lykkelig hele tiden, men istedet aksepterte at livet også er nedturer og slit. Lykkepresset gjør folk ulykkelige.

   (takk for at du aldri slutter å være ærlig og ikke er redd for å gi motstand)

   Liker

  • Ellen
   1. november 2013

   Dersom noen ønsker å ha de samme opplevelsene som da de var nyforelsket, så har de et alvorlig problem og bør ta seg en tur på familievernkontoret snarest! Og dette sier jeg svært seriøst og alvorlig. Det bør umiddelbart stikkes hull på et oppblåst drøm som samfunnet i all sin kommers har tutet oss fulle med. Det er et samfunnsproblem når så mange havner i den fella.

   Når det røyner på er trygghet viktigere enn spenning. Vi burde huske at vi skal dø en gang. Livet er et alvorlig prosjekt. Kjærligheten også.

   Les mitt innlegg http://www.verdidebatt.no/debatt/cat19/subcat22/thread445542/#post_445542

   Liker

 4. TreTette
  1. november 2013

  Jeg likte dette innlegget, men så er jo jeg veldig for å tulle og tøyse med det meste, da blir det plutselig litt mindre farlig, og så opplever jeg at takhøyden kanskje flyttes enda litt til..? Nå har jeg blant annet for første gang lest på en blogg at «vi har vært i parterapi» og det ble skrevet så lett og ledig at det var en fryd. Fantastisk! 🙂 Vi er skikkelig dårlige på barnevakt. Deit er ikke helt oss, men jeg innrømmer at jeg savner tida før ungene, når vi begge kunne dra i lysløypa sammen.

  Liker

  • TreTette
   1. november 2013

   Og deeer innså jeg at du lenket til noe annet..jaja 😉

   Liker

  • Lammelåret
   1. november 2013

   Innlegget om parterapi er ikke mitt, da, men ja: Det er tøft gjort å bare si det og dermed gjøre det til en naturlig ting.

   Deit er liksom noe mer romantisk og intens enn bare å gå ut, synes jeg. Og så er jeg litt opptatt av at man kan ha det bra sammen hjemme også, bare en legger tilrette for det.

   Synes Horne heller kan snakke om hva hun vil bevilge penger til, enn å fortelle folk at de skal date.

   Liker

   • Ellen
    1. november 2013

    Jeg har sendt innlegget til vårt lokale menighetsblad også. (Hvis det var mitt dere skrev om her da). Det er faktisk litt skummelt. Får holde mannen godt i hånda når vi skal på Kiwi dagen etter at menighetsbladet ligger i postkassa…

    Liker

 5. Karen
  1. november 2013

  Å, nå lo jeg godt og hjertelig!

  Liker

 6. underveis
  1. november 2013

  Jeg synes ikke at du er for flåsete, det er helt passe å flåse med et sånt forslag. At en statsråd skal ut og gi par-råd om «dating» (og hun sier faktisk en gang i uka, ikke en gang i måneden) – det synes jeg fru Horne skal holde seg for god til. Det er ikke hennes ansvarsområde. Og så mener jeg også at det virkelig er på hjemmebane og i hverdagen og samarbeidet og ved kjøkkenbordet vi redder både forholdet og familien – ikke ved festlige påfunn.
  Så motforslaget mitt er – (i stedet for å legge enda en forpliktelse til den store tidskabalen) – vær mer hjemme, sammen, hele familien. Ha fellesprosjekter og fellesliv sammen.

  Liker

  • Lammelåret
   2. november 2013

   Enig med deg, underveis! En kveld ute nå og da er en deilig avveksling, men ikke så mye mer enn det. Dessuten er det mye lettere å møtes på hjemmebane, for der er en uansett og slipper til og med barnevakt for å klare å ha noe sammen.

   Liker

 7. Ellen
  1. november 2013

  Haha! Nå lo vi godt her! Har aldri tenkt på at de sukker på sukker!! 😀

  Nå skal jeg redde parforholdet. Med mannen foran peisen.

  Liker

 8. fru storlien
  2. november 2013

  Vi skal faktisk ut i morgen, men det e rnoen uker/måneder siden sist…Jeg blogget også om dette ( nokså håpløse ) forslaget: http://frustorlien.blogspot.no/2013/10/date-nights-fra-reality-tv-til-realitet.html

  Liker

  • Lammelåret
   2. november 2013

   Synes Horne skulle bevilge billetter til kulturarrangementer for oss som skal redde forholdet for statens skyld! Eller noe sånt.

   Liker

 9. Mandagsmor
  2. november 2013

  En date en gang i uka høres jo koselig ut. Hvis man har tid og ork. Jeg synes det er bedre med litt oppmerksomhet hver dag. Vise at en setter pris på hverandre med alle de små gestene…

  He he – lo godt av at de sukker på «sukker.no»! 🙂 Samtidig er det et alvor i det også; at de sukker. Mange lengter etter det gode forholdet med den riktige partneren.

  En får passe på å ikke ta for gitt den man har.

  Liker

  • Lammelåret
   2. november 2013

   Veldig viktig å ikke ta den andre for gitt, for da kan den fort bli en del av det som var og ikke det som er og det som kommer.

   Liker

 10. Tilbaketråkk: Valentineromantikk, eller scener fra et ekteskap | Lammelårtanker

 11. Anja Elisabeth Holt
  15. februar 2014

  Vi gjør det ikke sånn «etter plan», men vi prøver litt innimellom. Sist ungene var på kino satt vi på den lokale tapas- restauranten og drakk kaffe. Vi bader ofte sammen. Går turer i skogen.

  Jeg tror man redder forholdet ved å tilbringe tid sammen uten mobil og tv fremfor det å reise ut og ikke minst legge lista høyt…. Så lett å snuble!

  Liker

 12. Tilbaketråkk: Datingtips og et forhold på randen! | Lammelårtanker

Takk for kommentaren!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Nominasjon til årets mest velskrevne mammablog på www.foreldremanualen.no
Bloggurat
Matbloggtoppen

Twitter-oppdateringer

Sunn fornuft
%d bloggere liker dette: