Lammelårtanker

– en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

Ungenes Facebook-venner – ditt valg?

Barnet ditt har akkurat fått Facebook-konto og henger ivrig over skjermen. Hun legger til og legger til og ser ganske så fornøyd ut.

Det er bare det at du ikke gjenkjenner halvparten av dem. Noen husker du vagt ansiktet på fra skolekatalogen, mens andre er mystiske nye.

Hvor går hennes grenser for hvem hun sender venneforespørsel og for hvem hun godtar?

2013-11-20 20.25.40

Facebook er kilde til mange bekymrede miner og mange avisoverskrifter. Selv for voksne er det et omdiskutert medium, så det er ikke rart at man er skeptisk til ungenes vennskap på Face.

Hvordan mener du det er viktig å gå frem når det gjelder barns facebook-venner og venner på andre sosiale nettsteder? Er det riktig å sjekke opp hvert navn og diskutere dem med barnet?

Appex har noen gode råd å komme med, les gjerne

13 gode råd til deg som har barn på Facebook

Det burde ikke vært lov å ikke bruke sosiale medier når man er forelder eller på annen måte har ansvar for unger, for hvordan kan man forstå nettverdenen og veilede unger dersom man ikke bruker det selv? Jeg kan vel ikke påstå at Pia tok oppfordringen min på dette området, i og med at hun har blogget lenger enn jeg har, men som hun selv skriver:

Målet med denne bloggen var opprinnelig å sette meg inn i begrepet blogging sånn at jeg kunne veilede ungene mine i den digitale verdenen.

– og det er akkurat det jeg synes andre foreldre også burde gjøre! Vær smart som Pia!

**

Hva mener du om unger og Facebook? Er du selv bevisst på hvem du blir «venner» med og hva du kommenterer på?

**

Les Liv-Ingers betraktninger om Facebook-presset og frivillighet

Om Anne-Helene

Lammelårtanker er en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv. Velkommen så mye!

5 kommentarer på “Ungenes Facebook-venner – ditt valg?

 1. Therese
  21. november 2013

  Det er 13 års grense på FB, den holder vi oss til her i huset. Instagram er 16 år, tror jeg. Jeg tror mye er gjort hvis man holder seg til aldersgrensene.

  Ang venner så må vel grensa gå der den burde gå for oss alle; man bør ha truffet menneskene i levende live, og så må man som foreldre passe på at profilene er lukkede osv.

  Men det viktigste; vit hva de driver med! Som vi sier her i huset; vi eier internettlinja, og dermed legger vi noen føringer for hva som er greit.

  Liker

  • Lammelåret
   21. november 2013

   Jeg er ikke så sikker på det, altså.. Særlig på ungdomsskolen/siste året på barneskolen er det stort press på å være normal eller populær og det kan lede folk inn i relasjoner som ikke er bra. Burde man ikke som forelder vite om hvem barnet har kontakt med? Hvis ikke: Hvordan kan en da passe på at barnet ikke kommer bort i folk de burde holde seg unna?

   Liker

 2. Nattugla
  22. november 2013

  Det er viktig som foreldre å følge med, på Facebook og Instagram o.l medier. Vi snakker mye om nettvett her i huset. Vi har regler for hvilke ‘venner’ man kan godta og hva som er greit å publisere. Tenk før du publiserer et bilde; kan du henge dette på døren til nærbutikken og senteret og fremdeles gå med hevet hode? Ikke lov å innlede chat el,l med folk du ikke kjenner og har møtt i virkeligheten. Spør om du lurer, si i fra om noe er rart. Full adgang for oss til å se profil mv. Og vi har lært barne om mulighet for å blokkere personer de ikke vil ha noe med. Det fungerer hos oss. Og ja, jeg er bevisst mht hva jeg deler, publiserer og kommenterer – for min egen skyld og for mine barns skyld. Det er lov å bruke hodet.

  Liker

 3. Anja Elisabeth Holt
  25. november 2013

  Jeg har venner av mitt eldste barn, 10 år, som har Instagram. Mine har ikke interesse av slikt. Enda. Jeg avviser også deres kontaktforespørsler, kanskje jeg ikke burde…. men jeg vil ikke dele alt med dem, de er mine barns venner…. de er «for små»….

  Gud så glad jeg er at de plutselig liker barne-tv!

  Liker

 4. Tilbaketråkk: Er du helt kjip eller? | bareenhusmor

Takk for kommentaren!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 20. november 2013 av i Foreldrerollen med stikkord , , , , , , , .
Nominasjon til årets mest velskrevne mammablog på www.foreldremanualen.no
Bloggurat
Matbloggtoppen
Sunn fornuft
%d bloggere liker dette: