Lammelårtanker

– en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

Snart nytt skoleår og kjøpetrang

Enten man vil det eller ei, forteller månedens navn at det er på tide å stå opp, å sparke legemet i gang. Igjen.

Før jeg fikk barn, var august forbundet med min egen skolestart og da jeg jobbet betød det ferie eller mammapermisjon. Nå betyr august papir, papir, papir!

Tunge bunker av bøker skal om et par uker legges papir på, melkepenger betales og alt utstyr skal være i orden. Dette kan være kjekt å ordne før skolen starter, ja ikke det med melkepenger, altså, det må man pent vente på, men det andre.

En smart liten tanke poppet plutselig frem, godt hjulpet av reklamen, og fortalte meg at guttungen trenger å bli skodd. Unger i barneskolen trenger nemlig innesko til gymmen. Ikke at jeg synes det er nødvendig, men jeg skal ikke utsette de små tærne for tramp og au bare fordi jeg synes det er en tullete ting å kjøpe sko for så lite. En skal da ikke skille seg ut.

Lett påvirkelig oppdaget jeg reklamen fra Staples med tilbud på spiralblokker til bare seks kroner stykk (fullpris 20) og da måtte jeg iallfall handle. Jeg skriver både på papir og maskin og har ikke akkurat trappet ned på skrivingen etter jeg forflyttet meg ut på nett.

Og med det samme jeg kjøpte spiralhefter, kunne jeg like gjerne ta med noen fine bokbind. Egentlig synes jeg det er finest og mest praktisk med gråpapir, men ikke alle er enige med meg i det.

En fargerik matboks skulle jeg også gjerne hatt, men jeg spiser aldri niste av matboks, så det ville kanskje blitt litt rart? For et par år siden prakket jeg en ny matboks på eldstemann. En sånn fin en med løs rominndeling og et søtt lite kjøleelement til, men har ekstrautstyret noensinne blitt brukt? Neida, men jeg har en fin matboks å vaske opp! Mor fornøyd.

Ungene? De godtar det. Mamma er mamma.

2014-08-04 19.34.02

Er du i gang med å ordne til skolestart?

 

Om Anne-Helene

Lammelårtanker er en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv. Velkommen så mye!

16 kommentarer på “Snart nytt skoleår og kjøpetrang

 1. trompetmor
  5. august 2014

  Ja jeg er også i gang med å forberede, både skolestart og skoletur til både Besseggen og telttur i Synnfjellet for de eldste første skoleuka. Det vil si at vi trenger mer regntøy, fjellsko, ullundertøy osv allerede første uka. Ellers er det det vanlige med nye skoleklær, nye sko til utendørs og innendørsbruk… innesko hadde jeg helt glemt, godt du minte meg på det.. jeg har en som starter i 1.klasse i år og de må ha innesko ja:) ellers er det som du sier, bokbind, eller gråpapir for min del også…matbokser og melkekort… tid for å samkjøre kalenderen med foreldremøter både i bgh, barneskole, ungdomsskole og vdg.. har et barn på hver plass i år.. to på vdg.. det blir til sammen mange møter!!! hehe.. joda jeg gleder meg til å få sparket i gang ånden igjen..jeg er helt i sommermodus og skal nyte èn uke til før jeg må kjøre til konfirmasjonsleir:) Fortsatt god sommer til deg, sånn helt på tampen:)

  Liker

  • Lammelåret
   5. august 2014

   Kjøper du alt nytt til skolestart? Eller tar du frem det som ble lagt vekk i vår? Høres styrete ut med en unge på hver skole, men ikke noe å gjøre med det. Du får nyte den siste ferieuka di!

   Liker

   • trompetmor
    6. august 2014

    Jeg tar frem igjen det som lar seg brukes på nytt:) , men mye penger til enhver tid syns jeg det går. Jeg har gutter som har forskjellig former, stil og størrelser og derfor er det vanskelig å arve, vertfall når de er i alderen 15,16 og 19. Jenta er 17 og eneste av sitt slag i gjengen, hun krever nok sitt, litt gøy er det også med den enste jenta vet du:). Det følger alltid med at barna må ha litt nytt til høsthalvåret, men den minste gutten arver nok det meste av sin bror.. (4 og 6 år) 1.klassingen må ha skolesekk og litt diverse. Så mye nytt blir det ja om man vil eller ikke. Men vi bruker absolutt om igjen alt det vi kan bruke om igjen.
    Det er første året vi får en på hver skole. I fjor gikk de to minste i bhg, mellomste på u-skolen og de eldste på vdg alle mann, men i to år nå blir det litt «styrete»… man får ta det som sosiale settinger og kose seg med å skravle litt, ta en kaffe og komme seg litt unna huset-turer. Det er litt spennende å få med seg hva hver enkelt skal jobbe med i år også, hva som skjer av nye ting. Jeg liker det, selv om det blir litt styr og jeg kan nok ikke regne med å gjøre så mye annet den første mnd etter skolestart. Har man mange barn så er det vel perioder i året som er mer hektiske enn andre… alle sommeravslutningene f eks..

    Liker

 2. Anja Elisabeth Holt
  5. august 2014

  Jeg er i gang. På et vis. Mentalt i det minste. Matboksen skulle jeg ønske de ville «hoppe og drite» i. Men det er kanskje miljøvennlig? På en annen side må man vaske de…. Innspill, takk!

  Skolesekk, ullundertøy og støvler har første pri hos meg. Litt småstressa, men puster med magen. Stresset er kun pga penger, ikke tid, 😉

  Liker

  • Lammelåret
   5. august 2014

   Joda, miljøvennlig med matboks, men litt knotete å få vasket i maskin uten at den snur seg og blir full av skittent vann, sukk.. her går det i en kombinasjon av matboks, plast og matpapir – miljøsvin som vi er!

   Liker

   • Anja Elisabeth Holt
    5. august 2014

    jeg skal forsøke med matpapir igjen… skrive hyggelige hilsninger på den er sikkert koselig (ja, jeg er «litt sånn»). Ikke dikt, det er for mye, selv for denne frua.

    Likt av 1 person

 3. Tante Pimpernell
  5. august 2014

  Jepp, her har vi ting i orden, ordens fanatiker som man jo tross alt er. Jeg og lille frøkna ordnet faktisk tidligere i dag en egen pose til pennal, bokbind og andre skole greier, så vi skal vite hvor vi har det hen! Kjekt med alt som er unnagjort!

  Liker

  • Lammelåret
   5. august 2014

   Velkommen til bloggen, Tante!

   Godt du nevner pennalet, for det hadde jeg glemt at måtte sjekkes. Nå er det også gjort. Gammelt blyantspiss er kastet og en haug melkekartongkorker har fått nytt liv et annet sted.

   Liker

 4. Irene
  5. august 2014

  Her er vi i gang! Både jeg og «ungene» virkelig elsker august og skolestart! Jeg og mine døtre var akkurat ute en tur for å handle litt stæsj, og det blir nok flere turer.

  To av dem har flytta hjemmefra, en på univeristetet og en på videregående internatskole, så de trenger litt annet enn bare bøker. Nå ligger det an til turer både til Staples og IKEA. Den yngste skal begynne på ungdomsskolen og trenger ny sekk.

  Jeg synes det er greit at de har blitt så store som de er, det er litt mindre pes rundt skolestart nå… 🙂

  Lykke til! 🙂

  Liker

  • Lammelåret
   5. august 2014

   Når de er så store, så kan de ta mye større ansvar enn en barneskoleelev gjør. Må si jeg koser meg med denne småordningen, jeg, så ungene mine kan gjerne trenge mammaen sin til den slags lenge ennå.

   Liker

   • Irene
    6. august 2014

    Det er det som er så greit: når de er små og trenger oss, så er det kjempekoselig og en vil gjerne at det skal vare. Men så er det sånn at når de blir større og mer sevstendige, så er det helt greit det også. Det var til og med ganske så uproblematisk da to av dem flytta ut i løpet av to dager for snart et år siden. Det var bare litt stillere i huset, og uvant å skulle handle inn, lage mat og dekke på til tre i stedet for fem. 🙂 Og veldig koselig når de kommer hjem på besøk i feriene!

    Liker

    • Lammelåret
     7. august 2014

     Du får holde deg her i bloggen, for du har så mye smart å komme med.

     Liker

     • Irene
      9. august 2014

      Takk for det! 🙂 Jeg blir nok værende…

      Liker

 5. underveis
  7. august 2014

  Her utsetter vi dette så lenge som mulig. Fortsatt sommer, lenge (!) til skolestart. Men vi må jo ha litt bokbind her også. (Egentlig BURDE jeg SY noen, ikke sant!). Og jeg vet om noen skobehov. Ellers satser vi på at vi har så det rekker.

  Liker

  • Lammelåret
   7. august 2014

   Ja, sommeren varer så lenge man kan sitte ute om kvelden uten ull!

   Liker

 6. Tilbaketråkk: Guide til papirpålegging | Lammelårtanker

Takk for kommentaren!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Nominasjon til årets mest velskrevne mammablog på www.foreldremanualen.no
Bloggurat
Matbloggtoppen

Twitter-oppdateringer

Sunn fornuft
%d bloggere liker dette: