Lammelårtanker

– en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

Som den perfekte husmor jeg er..

Ærlig talt synes jeg sånne vanlige damer som deg er ulidelig trege. For ikke mange dager siden så jeg den første oppdateringen på Facebook om innkjøp av julegaver.

Julegaver i august?! Ble da ferdig med de i juli! Juli er nesten jul og er en fin påminnelse om hva som straks må bli ferdig, dessuten skal man da fylle den eviglange ferien med noe.

Som den perfekte husmora jeg er, som alltid er ute i god tid, har jeg selvsagt stått med albuene i julekakebakst et par uker allerede.

Har ikke du?

Det lekre resultatet, du kjenner nærmest duften lirke seg inn gjennom snørret i neseborene, ikke sant? Kanel, kardemomme, nyrevet muskatnøtt..

2014-08-31 14.20.58

.. og estetikken er det ikke noe å si på. De svarte kantene er selvsagt nøye beregnet!

**

Er du i gang med julebaksten eller har du, som meg, nylig oppdaget et par bokser med 2013-kaker?

 

Om Anne-Helene

Lammelårtanker er en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv. Velkommen så mye!

17 kommentarer på “Som den perfekte husmor jeg er..

 1. Anja Elisabeth Holt
  31. august 2014

  Ikke akkurat. Bare flaks gjør at vi ikke har pepperkaker anno 2013. Dessuten baker jeg lite. Uansett årstid. Utrolig mye bra på Meny!

  Liker

 2. Heidi
  31. august 2014

  Jeg har begynt å tenke på julegaver, men det er fordi jeg ikke har så mye å rutte med, og da hjelper det å ha litt tid på seg, både med tanke på å begrense stress og på å fordele utgiftene litt. Men vi har noen kjøpepepperkaker fra 2013 (kjøpt fordi boksen egner seg så godt som hamsterdo), som jeg spiser med gulost på når jeg er småfysen.

  Liker

 3. Irene
  31. august 2014

  Jeg har vel akkurat arkivert en boks med 2012-kaker… Baker lite kaker, men flatbrød, havrekjeks, vannkringler og to typer lefser må på plass før jul! Men, kjære folk! Det er leeeeeeeenge til jul! Trur eg…

  Likt av 1 person

 4. Ellinor
  1. september 2014

  Haha, det tror jeg faktisk jeg også har et eller annet sted :-p En boks med pepperkaker. Ikke fra egenlaget pepperkakedeig en gang, men en sånn ferdig deig fra Rema.. Syns det er gøyere å pynte 🙂

  Liker

  • Lammelåret
   2. september 2014

   Tre støvete bokser på en hylle, sånt blir glemt, asså!

   Liker

 5. Kosalai
  1. september 2014

  Hei!

  Fant ikke noen e-post å sende dette til, så du får evt. slette kommentaren 🙂

  Lørdag 13. September arrangerer Medisinstudentenes Humanitæraksjon (MedHum) bamsesykehus på Youngstorget fra kl. 12:00 til kl. 16:00. Bamsesykehuset er en tradisjon under MedHums aksjonsuke, der barn kan ta med seg «syke» bamser til Youngstorget hvor dyktige bamseleger (medisinstudenter) vil behandle dem for ting som «kosesjokk» og «sommerfugler i magen».

  Sykehuset vil bestå av en psykiatrisk og en kirurgisk avdeling, samt helsestasjon og akuttmottak. Rundt sykehuset vil det være stand, kakesalg og bøssebærere (selve sykehuset er gratis), og alle innsamlede midler er selvfølgelig øremerket årets prosjekt. På denne måten ønsker vi å skape mer oppmerksomhet rundt årets MedHum-prosjekt, og gi barn gode holdninger til humanitært arbeid.

  Vi i MedHum hadde satt stor pris på om du kunne tenke deg å skrive litt om Bamsesykehuset på bloggen din, for vi vil så gjerne at så mange barn som mulig skal få det med seg! Vi tror at bloggen din hadde vært en super måte å nå ut på, ettersom vi vet at du har mange lesere som kan ha stor glede av å vite om arrangementet.

  Årets aksjon støtter Leger Uten Grensers prosjekt for å forbedre mødre- og barnehelsen i Bo-distriktet i Sierra Leone. Barnedødeligheten i landet er verdens høyeste; 1 av 5 barn dør før de fyller 5 år. I tillegg dør 1 av 8 kvinner som en direkte konsekvens av et svangerskap. Leger Uten Grensers arbeid har vist store resultater; mødredødeligheten i området har for eksempel sunket med hele 61 % sammenliknet med resten av landet.

  MedHum har et nasjonalt mål om må samle inn 2,5 millioner kroner til Leger Uten Grenser i løpet av aksjonen. Håper du vil hjelpe oss med å støtte verdens største uavhengige og nøytrale medisinske hjelpeorganisasjon!

  Hadde vært veldig koselig om dere også tok turen!

  Liker

 6. JunePune
  1. september 2014

  Kommer til å løpe heseblesende rundt overalt den 20. desember i år og skal fikse alt også som alle andre år.. Når det skjer hvert år kan det vel kalles tradisjon sant? 😉

  Liker

 7. interiorgirl1
  1. september 2014

  haha,pepperkaker? nei la oss vente et par mnd til :-p

  Liker

 8. annebloggen
  5. september 2014

  Joda. Det der er kjent:-)

  Liker

 9. marivige
  9. september 2014

  Haha..du skriver morsomt:) Det blir fort litt » siste liten» her når det gjelder både julegaver og julebakst. De siste årene har jeg tatt juleforberedelsene mer og mer med ro…viktigere å kose seg med familien enn å ha syv slag kaker, 4 julekalendere av ymse slag og flere gaver enn man kan telle..syns førjulstiden kan bli litt hysterisk og miste litt fokuset..:)

  Liker

Takk for kommentaren!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 31. august 2014 av i Med sløvt blikk på verden med stikkord , , , , , , , .
Nominasjon til årets mest velskrevne mammablog på www.foreldremanualen.no
Bloggurat
Matbloggtoppen

Twitter-oppdateringer

Sunn fornuft
%d bloggere liker dette: