Lammelårtanker

– en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

Middag uten feil

Denne retten har alt; den er proppfull av vitaminer, er billig og lett å lage. Dessuten er den tradisjonsrik, ordentlig husmannskost!

Jeg elsker retter som er enkle å lage og som, dersom man er utstyrt med ekstra tålmodighet, kan lages sammen med ungene.

Altså:

Kålrabi (kålrot)

+ Selleri

+ Gulrot

________

= Rotmos

 

- lov å leke med maten -

– lov å leke med maten –

 

Til rotmosen stekte jeg røkte middagspølser og lagde potetstappe:

Poteter, kuttes i små biter og kokes møre.

Etter kokingen heller jeg av vannet og hiver i en klump smør og en skvett melk og moser og blander godt. Det kan gi en ekstra piff med knust hvitløk i .

 

For den som ikke tåler melk kan smør og melken kuttes ut og du kan bruke vann istedenfor.

Hvis du sliter med å få i den nok melk (kalsium), er potetstappen en fin kilde til det.

Om du trenger å fete deg opp, kan du tilsette smør i begge stappene.

 

Retten serveres selvsagt med pepper, tyttebærsyltetøy, ketchup og sennep.

**

Går du fort tom for middagsidéer? 

 

(bilde kommer senere)

 

Om Anne-Helene

Lammelårtanker er en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv. Velkommen så mye!

5 comments on “Middag uten feil

  1. Kirsti
    14. september 2014

    Stadig vekk tom for ideer, så alle tips mottas med takk! En søndagsslager er potet og det vi har av grønsaker skåret i biter og skiver, legges i ildfast form, kjøtt eller fisk legges på toppen, inn i ovnen! La stå til det er ferdig, men det er ikke akkurat hverdagsmat, den må jeg planlegge, for den må bli fort ferdig! Har forresten skrevet om måltider og tenåringer og oppmøte åp bloggen.

    Lik

    • Lammelåret
      14. september 2014

      Sant det, sånne middager som ordner seg selv i ovnen er geniale. Og noe av det jeg liker best er at det tar noen timer fra jobben er gjort til den skal spises, så rekker jeg en hvil.

      Har sett innlegget ditt. Bra!

      Lik

  2. Irene
    14. september 2014

    Åååå, stekte pølser og rotmos er knallgodt! Rotmos er også kjempegodt til lettsalta lammekjøtt, sikkert også til ferskt lammekjøtt… 🙂

    Lik

  3. Tilbaketråkk: Du kan spare 45 000 i mat! | Lammelårtanker

Takk for kommentaren!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 14. september 2014 av i Mat og oppskrifter med stikkord , , , , , , , .
Nominasjon til årets mest velskrevne mammablog på www.foreldremanualen.no
Bloggurat
Matbloggtoppen

Twitter-oppdateringer

Sunn fornuft

Sunn fornuft

%d bloggers like this: