Lammelårtanker

– en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

Høydepunkt

Når året snart skifter tall er det på tide med en liten oppsummering og en liten sjekk av hvor godt du har fulgt med i året som snart er passert.

Topp fem mest leste innlegg etter forsiden, er

  1. Barnehagen skader utviklingen til barnet ditt!
  2. Unger: Tjen dine egne penger!
  3. Min bloggskole, 1. del: Før du oppretter blogg bør du tenke på
  4. .. og hvem er så jeg? Og hva slags blogg er dette?
  5. Hva kan du gjøre dersom barnet ditt faller utenfor det sosiale fellesskapet?
  6. Raushet my ass!
  7. Sveler i søndagsola
  8. Slik er livet mitt – en bloggserie om livserfaringer: Mor til kreftsykt barn sier Alle forstår, ingen gjør noe

Det ser altså ut som om

bloggskolen

jeg lagde for to år siden fremdeles blir lest, men hvor nyttig den ennå er aner jeg ikke. Det er iallfall morsomt å se at noe jeg har lagt mye tid i, blir brukt og at ikke alle innleggene er som et vindpust som straks blir borte.

Det var kanskje denne setningen som provoserte

Mens noen synes at økonomi burde bety mindre i livene til folk, mener jeg at det burde bety mer.

– Unger: tjen dine egne penger!

og som skapte liv og røre i slutten av mars? Jeg ble (og jeg blir) provosert over velutdannede kvinner som tenker mest på seg selv og minst på hvem de kan være forbilder for når de snakker høyt om hvor bra det er å bli hjemmeværende på fulltid. Hva gjør det med samfunnet vårt dersom unge mennesker med sosial angst og liten tilknytning til arbeidslivet tar deres hyllest av husmorlivet på alvor?

I innlegget

Barnehagen skader utviklingen til barnet ditt

er jeg provosert over psykiater Sidsel Gilbert, som er svært negativ til barnehage for de minste barna. Faktisk er hun så provosert at hun rakker ned på barnehagepersonellet i samme slengen. Og far er visst en fjern fyr som ikke teller. Mor er den eneste som betyr noe. Jeg er ikke særlig glad i sånn systematisk nedvurdering av far og opphausing av morsgenet. Klikk deg inn for å lese innlegget igjen!

Et annet innlegg som har engasjert dere etter at tematikken engasjerte meg, er innlegget

Raushet my ass

jeg er nemlig ikke så glad i utnyttelser, løgn, fortielser og liksom-ærlighet – kanskje særlig når jeg opplever at denne liksomme åpenheten er en del av et spill, av pr-kåthet eller taktikk. Det gjør meg kvalm. Og det får fingrene til å knatre.

Det er kanskje ikke så rart at folk er glad i mat. Selv er jeg veldig glad i dette bildet jeg tok ved påsketider

sveler

og jeg liker å tro at det er en grunn til at mange har klikket seg inn på innlegget. Hva tror du?

Noe av det vondeste foreldre kan oppleve er at barnet faller utenfor det sosiale fellesskapet. Det handler ikke alltid om mobbing, men kan handle om at barnet ikke leser de sosiale kodene eller bare ikke finner seg til rette blant de andre elevene (tenk, også unger har personlighet som ikke nødvendigvis kommer overens bestandig!). Det trenger ikke være noe dramatisk som ligger bak. Det er viktig at vi som voksne ikke bestemmer oss for at det hele er udramatisk, men at vi undersøker hva som ligger bak og prøver å løse problemene.

Siden jeg har noen tanker om hva som kan gjøres, skrev jeg innlegget

Hva kan du gjøre dersom barnet ditt faller utenfor det sosiale fellesskapet

– det kunne vunnet prisen for den lengste tittelen i bloggens historie, om det ikke var for dette

Slik er livet mitt – en bloggserie om livserfaringer:

Mor til kreftsykt barn sier Alle forstår ingen gjør noe

– innlegget er fra 2013, men leses fremdeles av og til. Jeg er veldig glad for at akkurat dette innlegget blir lest, fremdeles, for det er et av de viktigste innleggene jeg har på bloggen.

Slik er livet mitt (klikk for oversikt) var en bloggserie jeg satte i gang januar 2013 for å vise litt av mangfoldet blant oss. Det virker på meg som om bloggere kopierer hverandre og lite satser på sin greie. Å vise bredden i foreldreskapet og hvordan vi lever livene våre, følte jeg behov for å rette fokus på. Bloggserien fikk 13 bidrag. Jeg håper du vil lese flere av dem om igjen!

Til sammen publiserte jeg 132 innlegg i 2014, men ingen i november og desember.

**

Hvordan 2015 ser ut på bloggfronten vet jeg ikke. Denne bloggen er fire år og det er kanskje på tide å la den bli noe som har vært.

 

2013-12-22 13.08.47

– med kvise og det hele, fullstendig uredigert! –

 

Hva mener du? Er det noen bestemte temaer du har likt å lese om her? Noe du tenker at jeg kan tilføre bloggeland i tiden som kommer?

Da vil jeg gjerne høre fra deg.

Enn så lenge: Takk for følget!

Jeg takker deg for å ha fulgt meg så lenge du har og håper å se deg igjen i 2015.

Om Anne-Helene

Lammelårtanker er en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv. Velkommen så mye!

14 kommentarer på “Høydepunkt

 1. Sigrun J. Karbu
  29. desember 2014

  Jeg for min del liker ord som er ærlige, rett på sak og som beskriver en virkelighet man kanskje ikke kjenner så godt fra før! Jeg tror samtidig på at alle mennesker har godt av og sette seg inn i andre menneskers liv, andres virkelighet og utfordringer. Det er i alle fall slik jeg tenker at jeg kan utvikle meg som medmenneske! Jeg synes derfor det er flott at du tar tak i slik tema, som omhandler oss mennesker og våre utfordringer, slik at vi alle kan ta oss på tak og bli litt mer forståelsesfulle også i det nye året! Selv har jeg ikke bestemt meg for noe nyttårsforsett enda, men slanking eller terrengsykling blir det i alle fall ikke!

  Men jeg synes i vertfall Lammelårtanker godt kan starte friskt på sitt femte år i 2015 med mange nye meninger, selv om man ikke alltid er enig! Håper du får en fin fin nyttårsfeiring og en god start på det nye året!

  Liker

  • Lammelårtanker
   29. desember 2014

   Hei Sigrun!

   Takk for fin tilbakemelding! Siden jeg har skrevet flere år og det ikke akkurat er tidenes bloggsuksess jeg driver, er jeg i tvil om hvor mye mer jeg skal legge i denne bloggen, men din tilbakemelding legger iallfall et lodd i skålen for «fortsette» og det er fint å vite. Takk!

   Ønsker deg et godt år i 2015!

   Liker

 2. Irene
  30. desember 2014

  Da legger jeg et nytt lodd i fortsetteskålen. Jeg «oppdaget» ikke deg før i vår, så jeg håper i alle fall at du fortsetter! 🙂 Du skriver så bra om viktige ting. For det meste er jeg enig, andre ganger er jeg det ikke, men det er jo sånn det er.

  Jeg ønsker deg i alle fall et riktig godt år i 2015!

  Liker

  • Lammelårtanker
   30. desember 2014

   Uenighet synes jeg bare er en fordel, så lenge den ikke overtar kommunikasjonen fullstendig. Gjennom uenighet kan ny innsikt oppnås og det er iallfall for meg litt av meningen med samtaler og debatter, som jeg mener blogg er et godt utgangspunkt for.

   Jeg vet om ett innlegg som kommer i januar, utover det.. ? Jeg kan love deg at jeg kommer til å fortsette å skrive, men hvor det blir flest innlegg vet jeg ikke.

   Liker

 3. mette
  30. desember 2014

  Ble glad da innlegg fra deg tikket inn på telefonen min. Jeg synes du bør fortsette denne bloggen. Jeg tror du utgjør en forskjell i verden med dine synspunkter, og dine (til tider) «provoserende» poster. Vet ikke hvordan det er med deg, men selv har jeg et elsk/hat forhold til bloggen min. I det ene øyeblikket ønsker jeg å slette hele dritten, for så å savne skrivingen i neste sekund. Føler ofte jeg skriver for å tekkes andre, og det er helt feil. Eller for å få flest mulig likes på fb…. Grøss og gru, så dumt 😦 Hurra for uredigerte bilder med kviser og skjeggstubber 🙂
  Godt nytt år i 2015….. Klem fra mette

  Liker

  • Lammelårtanker
   30. desember 2014

   Bloggene dekker behov for meg, så jeg vil vel ikke si at jeg har noe hat-elsk-forhold til dem. Jeg skriver for det meste ut fra egne behov, men tilbakemeldingene/responsen betyr mye for den videre skrivingen.

   Lurer på om andre enn dere som har kommentert her har gått litt lei, siden engasjementet har gått ned en del dette året. Engasjementet til leserne er en stor del av vurderingen av denne bloggens levetid, for selv om bloggen dekker mine behov, så er det samtalene med dere som er det viktigste. Og sånn sett skriver jeg selvsagt ikke bare for meg selv. Alt er tross alt sendt ut i den store, lille verdenen!

   Takk for fin tilbakemelding og oppmuntring, Mette!

   Liker

 4. Morten Besshø
  30. desember 2014

  Sidene dine er fine.
  Du har din greie.
  Det er bra.
  Det er derfor jeg leser sidene dine.
  Jeg leser en del blogger, og leser oftere og oftere om de som spør om det er noe som de vil at de skal skrive om, som om de er i ferd med å gå tomme eller trenger flere klikk eller hva det er.
  Det er ikke bra.
  Ha, liten digresjon, men jeg leste en cv i romjula hvor det var en som hadde ført opp hvor mange følgere han hadde på bloggen sin, antall tweets og retweets og likes på Facebook.
  Seriøst …
  Du har ekte sider, og jeg håper du fortsetter å være deg selv og gjør dine ting og får følgere som finner veien selv uten bruk av navnebomber og linktrål.

  Godt nytt år!
  Hilsen Morten

  Liker

  • Lammelårtanker
   30. desember 2014

   Hei Morten!

   Denne bloggen har også gitt meg mange frustrerte tanker fordi det har gått tregt å få ut innleggene til nye folk. Det ligger mye jobb i å vise frem innleggene (pinging), men det gir lite utbytte, for å si det sånn, så denne bloggen har blitt en liten avkrok av verden få finner inn til. Å finne et miljø der mange skriver og er opptatt av det samme som meg har ikke vært lett. Jeg passer ikke helt inn i et mammabloggmiljø og heller ikke noe annet sted.

   Jeg er på en måte ferdig med denne måten å skrive på som jeg har gjort her. Jeg vil ha mer refleksjon og mindre reaksjon, mer dybde og lengre linjer, mer ro i og mellom innleggene. Så jeg har laget et nytt nettsted som skal være litt annerledes, men en videreføring av det jeg allerede skriver. Jeg er jo min egen «arbeidsgiver», men også veileder mm, og det blir mange roller til samme person! Så nå har jeg rekruttert meg til et nytt sted, men holder en fot innafor her en periode til. Håper du (og dere andre som leser) vil følge meg når det nye nettstedet åpner.

   Bloggen er som en jobb for meg: Et valg om hva jeg vil bruke tiden min på. Etter fire år er det vel på tide å ta et steg videre, å finne noe mer strekke seg mot, litt annerledes utfordringer? Jeg trenger å komme videre, men ser samtidig at en viss oppfølging av lammelårtanker er realistisk. Jeg må prøve meg frem.

   Så selv om arkene der ute er veldig blanke, og bare har noen diffuse fargeklatter her og der, så er det ikke slik at jeg går tom for noe å skrive om, det er bare formen og hensikten som skifter. Og jeg er påvirkelig og lydhør om noen har råd og tilbakemeldinger. Jeg tenker at det er en viktig del av blogging: Dialog.

   Ønsker deg alt godt!

   Liker

 5. tantebe
  2. januar 2015

  Jeg synes du skal fortsette. Men bare hvis det gir deg noe..synd hvis prosjektet ditt legges ned fordi du synes du må jakte etter lesere,eller meninger..Jeg trives bedre med lavere temp,og er nok ikkeveldig lett å provosere heller..Jeg liker de litt rolige tekstene dine bedre..ikke så opplagte agn til lesere og «likes». Du har en veldig fin penn. Det ser ut som blogglandet er i forandring?
  Godt år til deg 🙂

  Liker

  • Lammelårtanker
   2. januar 2015

   Det er vel ikke det at jeg synes jeg bør jakte, men at interessen for det jeg gjør har fått litt vel kraftige bremser på. Jeg klarer ikke skrive for å provosere, så dyktig/kynisk/lite integritet har jeg ikke.

   Jeg vil skrive det som gir utvikling for min egen del, og som fremmer dialog. Nå er jeg vel kommet dit at jeg trenger noe mer enn det denne bloggen er til for.

   Konklusjonen er nok at mine bidrag lander et annet sted i større grad enn her.

   Hvordan tenker du at blogglandet er i endring?

   Takk så mye for tilbakemeldingen din, tante!

   Liker

   • tantebe
    3. januar 2015

    Jeg tror jeg menerat min egen bloggverden har endret seg. Jeg får ikke skrevet så ofte som jeg ønsker,og jeg ser at flere av dere jeg har fulgt,sakker også av. Du ønsker deg noe annet. Jeg vet ikke om responsen er mindre,og at folk har dårligere tid? Hm..har vært for meg, som jeg tenker andre kan ha glede av,men responsen har ikke vært veldig viktig. Hyggelig,men ikke utslagsgivende for om jeg skriver eller ikke..

    Liker

    • Lammelårtanker
     6. januar 2015

     Slik blir det nok på den nye bloggen: At respons ikke er en vesentlig del av grunnen til å skrive.

     Liker

 6. Kristine
  5. januar 2015

  Av egoistiske grunner håper jeg at du fortsetter å blogge, men så lenge du fortsetter et annet sted/på annen plattform, som du nevner (og gir meg tilgang) skal jeg ikke klage.

  Alle gode ønsker for 2015!

  Liker

  • Lammelårtanker
   6. januar 2015

   hehe.. det kommer nok noen innlegg av og til, tenker jeg, men langt i fra så ofte som de tidligere årene. Jeg legger ikke ned lammelårtanker. Takk for at du vil fortsette å lese!

   Liker

Takk for kommentaren!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 29. desember 2014 av i Blogg og kommunikasjon med stikkord , , , , .
Nominasjon til årets mest velskrevne mammablog på www.foreldremanualen.no
Bloggurat
Matbloggtoppen

Twitter-oppdateringer

Sunn fornuft
%d bloggere liker dette: