Lammelårtanker

– en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

Du er for pen til å mene!

Er du pen, må du vokte deg vel for å mene. Er du smart? Vær varsom med ordene dine!

Er du mindre smart og mindre pen, kan du mene i vilden sky slik som meg.

Kjetil Rolness er kritisk til pene damer, iallfall de som har en rik mann.

På sin Facebook-side har han følgende status, som kommentar til Gunhild Stordalens EAT-konferanse

Kloden står foran katastrofen. Bare en kvinne kan redde den. Hun er vakker. Hun er slank. Hun er smart. Men hun er også dødssyk. Og har bare ett år på seg til å gjøre en forskjell. Hva gjør hun? Samler kjendiser, politikere, kongelige og media til store og dyre konferanser betalt av ektemannen der hun selv blir ”hyllet som en dronning”. Alle løsningene har vi hørt før (elbiler, klimasmarte hus, kortreist mat). Her er ingenting om kryssende hensyn, interessekonflikter og dilemmaer, for eksempel hvordan man skal løfte sultne millioner ut av fattigdom uten bruk av kunstgjødsel og kjemikalier. Eksperter tviler på at det komme noe godt ut av dette. Ansvaret gis til forbrukerne selv, som må slutte å kjøpe bensin og rødt kjøtt. Gunhild står ved siden av Erna og sier at vi må gjøre usunn og miljøskadelig mat dyrere. Om hun overhodet utfordrer Erna på dette, får vi aldri vite, fordi journalistene ikke stiller kritiske spørsmål. Ingen vil ødelegge festen til paret Stordalen, som har det vanskelig nok fra før. Erna liker rødt kjøtt og vil ikke gjøre livet surt for Gilde og Nortura, men kan vise til alle pengene som brukes til holdningskampanjer for å få barn til å like fisk og grønnsaker. Og sånn går nu dagan i Norge, landet i det godes tjeneste.

.. så lenge de første setningene ikke er introduksjonen til en film, synes jeg det er fullstendig bom å trekke frem hvordan hun ser ut.

Pene damer har også meninger.

Gunhild Stordalen er ikke bare en pen dame med rik mann, hun er lege med doktorgrad og på alle måter seg selv mest. Hun er ikke en dame som er noe i forhold til en mann. Hun er uavhengig, selvstendig.

Gunhild Stordalen

Gunhild Stordalen

Nedenfor kommenterer jeg mer av statusen til Rolness

 

Ansvaret gis forbrukeren selv

Når det kommer til kosthold og en bærekraftig utvikling så handler det om hver enkelt av oss, vi kan alle bidra med for eksempel å sortere søppel og bruke handlenett i hverdagen. At jeg kan gjøre noe godt for miljøet, er en god nyhet! Jeg ser ikke hva som er negativt ved at jeg kan bidra.

 

Journalister stiller ikke kritiske spørsmål

Jeg er helt enig i at ikke alle journalister er kritiske, men gjør det konferansen mindre viktig? Må alle spørsmål stilles i dette forumet? Å antyde at journalister er feige fordi de ikke vil ødelegge stemningen, vel det kan jeg ikke mene for hardt om, men igjen: Er det relavant kritikk mot konferansen og Gunhild Stordalen eller er det kritikk mot avisene som sender ut journalistene sine?

 

Dødssyk og taus?

Det er visst all grunn til kritikk, at en kvinne som Gunhild Stordalen kan være så frekk å både se bra ut, være slank og våge å mene noe – når hun er alvorlig syk.

Meninger bør forbeholdes mindre pene mennesker, med lav utdanning og uten en kjendismann – og iallfall ikke ytres av sjuke mennesker. Ærlig talt, damer som Stordalen skulle holdt kjeft og dyrket rollen som trofékone, eller hva Kjetil?

 

Seriøst

Jeg synes kritikken til Rolness er smålig. Jeg ser ikke relevansen. Jeg ser ikke at EAT-konferansen har ansvar for hvilke journalister mediene velger å sende. Jeg kan ikke forstå at det ville kommet noen til gode å ikke samle innflytelsesrike mennesker mange lytter til, på konferansen.

Det er ikke Stordalens sykdom som er hovedtemaet, det er ingen vennefest.

Kan vi ikke være såpass rause at vi ser på konferansens innhold mer enn å henge oss opp i hvordan inititativtakeren ser ut?

Jeg synes det.

 

**

Aftenposten: Derfor er EAT-konferansen viktig.

EAT nettside.

Følg gjerne Lamme Tanker på Facebook, del og men!

(bildet er pressefoto fra eat.forum)

 

 

Om Anne-Helene

Lammelårtanker er en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv. Velkommen så mye!

9 kommentarer på “Du er for pen til å mene!

 1. msjackson
  2. juni 2015

  Reblogged this on Miss Jackson and commented:
  Bra sagt Lamme Tanker (y)

  Liker

 2. Louise
  2. juni 2015

  Utrolig bra skrevet! Hvordan hun ser ut har ingenting med EAT-konferansen å gjøre. Når det er sagt så liker jeg Gunhild for både meninger og utseende.

  Likt av 1 person

  • Lammelårtanker
   2. juni 2015

   Kjetil Rolness’ status hørtes mest ut som en sexistisk greie – usaklig og uverdig.

   Liker

 3. Anja Elisabeth Holt
  2. juni 2015

  Det der er hersketeknikk fra ende til annen, og jeg ble oppriktig gretten da jeg leste innlegget hans (både første, andre og tredje gang).Temaet er viktig, om man bruker sin posisjon og nettverk er da revnende likegyldig om man er pen eller mindre pen? Ærlig talt….

  Liker

  • Lammelårtanker
   3. juni 2015

   Absolutt enig med deg. Det er dessuten irriterende at et godt budskap forsvinner i fokus på feil ting.

   Liker

 4. ingisp
  4. juni 2015

  Damned if you do, damned if you don’t….

  Er man for pen og/eller har en selvpresentasjon i tråd men dagens ideal, impliserer det at man er overfladisk, jålete og dum.

  Men om man ikke har et utseende/en selvpresentasjon i tråd med idealet, så oppfattes man som stygg (og sikkert bitter) eller sjuskete og lite seriøs.

  Åssen i svarte granskauen skal damer se ut da, for å bli tatt på alvor? Elin Ørjaseter mener man bør sikte på en sjuer på en tenkt penhetsskala fra en til ti. Det er mulig hun har rett, og det er mulig de fleste av oss kan fintilpasse påkledning, sminke, frisyre og andre virkemidler til å nå dette målet.

  MEN HVORFOR POKKER SKAL VI DET? Menn klarer seg fint uten, ser det ut til…

  Liker

  • Lammelårtanker
   4. juni 2015

   «Ser det ut til» haha..

   Elin Ørjasæter er ei kul dame, mye å lære av henne.

   Det er jo interessant at en kvinne må være et forbilde i kraft av sitt ytre for å ha troverdighet, mens en mann ikke må det. For en mann blir ikke budskapet underbygget eller svekket av hvordan han ser ut.

   Likt av 1 person

 5. Tilbaketråkk: Eksklusiv blogg | Lammelårtanker

 6. Tilbaketråkk: Uten pupp ingen stemme | Lammelårtanker

Takk for kommentaren!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Nominasjon til årets mest velskrevne mammablog på www.foreldremanualen.no
Bloggurat
Matbloggtoppen

Twitter-oppdateringer

Sunn fornuft
%d bloggere liker dette: