Lammelårtanker

– en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

Kvinne – min egenskap

Det er ikke bare bare å stå i midten når ungene mener sterkt og munnen er større enn ørene og til og med katten skal ha et ord med i laget.

Det er ikke bare bare å velge side, når man er sånn skrudd sammen at man er kritisk til alt, og mere til, og stadig finner innvendinger mot argumenter.

Ja, da er det iallfall ikke bare bare å hekte seg på et politisk parti og liksom være enig i flere viktige saker enn uenig i de andre. Det er noe med å finne sine kjernesaker og finne partienes, og ikke se seg blind på tullet lokalsaker som bare er viktige et par måneder eller så.

#kvinnerinn er aksjonen som bevisstgjør deg på kjønn som egenskap. Tanken er interessant i seg selv. Er virkelig kjønn en egenskap? På samme måte som alder er? Eller er det helt på jordet?

Kryss kvinner inn

Jeg mener jo at menn og kvinner er ulike og at vi derfor trenger stemmene til begge kjønn, og da mener jeg over hele linja; alt fra butikkansatte, barnehagearbeidere, journaliter, jurister og politikere.

Hvem vi ser i de ulike posisjonene betyr noe for hvilke forbilder vi har og hvordan vi forholder oss til oss selv. Dersom livet stanser ved kjøkkenbenken, så er det lite motiverende for veldig mange og innsatsen på skolen blir deretter.

Dersom vi finner forbilder i viktige posisjoner, og da mener jeg ikke bare kvinnelig statsminister og finansminister, men over hele linja, så tror jeg ungene våre blir dratt mot disse og føler at dette kan de også oppnå.

Da teller det hvem som sitter i styrer og stell, og det teller ikke bare for jentene. Det er viktig å vise at damer er mer enn forkle, for når vi ikke gjør det, sender det signaler om hvor kvinner hører til. Dette er noe vi må jobbe med hele tiden – ikke minst vi som har sønner!

Derfor stikker jeg innom bloggen igjen, bare for å spørre deg om du har gjort grundig research på kandidatene til kommune- og fylkestingsvalget? Har du sjekket kvalifikasjoner, eller regner du bare med at de beste kandidatene står øverst på lista?

Er kjønn en egenskap som slettes ut når det kommer til makt?

Eller betyr kjønn ingenting?

~~

Tidligere skrevet

Kvinnemakt – en trussel mot menn?

Hvis du ikke stemmer, kan du drite i å kritisere samfunnet!

~~

For mere tankesnacks og andre greier: Lamme Tanker på Facebook og via Bloglovin’.

Spre og del gjerne!

 

Om Anne-Helene

Lammelårtanker er en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv. Velkommen så mye!

Takk for kommentaren!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 8. september 2015 av i Samfunn og meninger med stikkord , , , , , , , .
Nominasjon til årets mest velskrevne mammablog på www.foreldremanualen.no
Bloggurat
Matbloggtoppen

Twitter-oppdateringer

Sunn fornuft
%d bloggere liker dette: