Vet ikke hvordan det er med deg, men jeg synes det er betenkelig at hver gang det gjøres oppgjør mot den perfekte mødreverdenen, så trekkes det frem at en i hvertfall ikke baker og lager mat, neida, en bruker da Toro, må vite!
Hva er det med norske mødre som kutter ut det som spiller størst rolle for ungenes helse?
Spør du meg så er det er noe skummelt med dem som ikke lærer seg å lage mat, noe umodent i det å overlate til andre noe så viktig.
Det er ganske mye jeg kutter ut til fordel for matlagingen, jeg nevner i fleng
Altså, det er en haug av ting folk bruker tid på, som har null med kosthold og helse å gjøre. Skjønner ikke prioriteringen!
Å bake brød gir deg kontroll, gode smaksopplevelser og bedre økonomi! Det er sant.
Siden du ikke lar deg overbevise så lett, kommer en lang liste over grunner til at du bør lære deg brødbaking
Og for å hoppe over til noe annet:
Jeg tror faktisk at unger har godt av å se maten bli laget og å kjenne lukten av den. Det er noe trist over barn som tror maten blir til i butikken og som ikke vet at høner og egg har en sammenheng. Å delta i matlagingsprosessen kan dessuten være et salgstriks for småspiste unger – jeg bare nevner det!
Jeg kjøper altså ikke tidsbrukargumentet, ikke når det er konsekvent over tid. Å bake brød tar faktisk ikke noe særlig med tid. Det er alt det andre som skaper tidsklemma.
Trenger du en god brødoppskrift eller andre baketips?
Legg igjen spørsmålet i kommentarfeltet, så kommer det nok et nytt innlegg som svar.
~~
Les også
Hehe, trenger vel ikke si at jeg er annet enn enig her? Ja til å lage mer mat!
LikerLikt av 1 person
Unntaksvis kjøper jeg brød, men det er faktisk litt ubehagelig, siden det koster så fryktelig mye og brødbaking er såpass lett. Man kan jo gjøre slik farmoren min alltid har gjort, ta en lørdag eller evt. bare en kveld midt i uken og ha bakemaraton for å fylle opp fryseren for en stund fremover – da er tid brukt per brød ytterligere redusert. Hun lager forresten også alltid flere pizzaer i slengen og fryser ned, men det blir litt i overkant driftig for meg.
LikerLiker
Smart farmor du har!
En omgang brøddeig rekker som regel til tre store brød, alternativt to brød og et brett rundstykker. Kjekt med variasjon.
Hvis en setter av en hel dag til matlaging og brødbaking sparer en inn mye tid i hverdagen, siden en kan ta opp ferdigretter fra frysen. Er ikke så dumt det!
LikerLiker
Du trenger ikke overbevise meg ytterligere, jeg ble overbevist ganske tidlig i innlegget:) Det eneste jeg trenger nå er bittelitt nådegave i retning gjærbakst… Kan lage (noen) middager fra bunnen, så det får holde med det tror jeg. Har heller ingen barn, så jeg gir ikke mine dårlige vaner over til noen. Helt enig med deg når det gjelder tidsklemma. Heller møkkete vinduer!
Molly
LikerLiker
Herlig at jeg kunne inspirere!
Hva er problemet med gjærbakst? Har kanskje noen knep jeg kan dele..
LikerLiker
Jeg tror kanskje det er jeg som er problemet, ikke gjærbaksten. Tror rett og slett ikke det interesserer meg nok, eller synes det er godt nok når jeg spiser det (veldig middagsmenneske). Er derimot stor tilhenger av å lage store porsjoner som kan fryses og å tenke smart i hverdagen 🙂 Molly
LikerLiker
Du er vel ikke problemet!! Jeg holder en knapp på den gjæren, altså.
LikerLiker
Haha, enig! Den gjæren lever sitt eget liv 🙂 Molly
LikerLiker
Tilbaketråkk: Slik baker du vellykka brød | Lamme Tanker
Tilbaketråkk: Jeg – en matsnobb? | Lamme Tanker
Tilbaketråkk: Torokake? Forferdelig! | Lammelårtanker