Lammelårtanker

– en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

Innafor og uttafor i vinterferien

Enn så lenge er det lov å ta det slow i vinterferien, det er i det minste det jeg har trodd ganske lenge, men så viser det seg at folk reiser til fremmede land, som Sverige, og krysser fylkesgrensa igjen og igjen.

Og jeg som trodde det var nok å holde seg hjemme med forkjølelsens etterskjelv og slurpe i seg suppe for å være innafor!

tomat- og linsesuppe proppfull av urter

Tomat- og linsesuppe proppfull av urter

For er det ikke sånn at når Røde Kors gir tilbud om gratis vinterferie, så er det et signal om hva som er forventet? At det speiler normaliteten i samfunnet forøvrig? For Røde Kors og andre organisasjoner skal jo jevne ut forskjellene mellom oss der staten ikke bidrar nok.

Jeg vet ikke helt, jeg, men det er kanskje på tide å senke forventningen om at det hele tiden skal skje noe, at vi hele tiden skal være i en arrangert utvikling og hele tiden lære noe og bli bedre enn vi er.

Det er kanskje på tide at ressurssterke mennesker slutter å snevre inn normalitetsbegrepet mer og mer for hver sesong som går? Slik at det igjen kan ses på som normalt å ikke fylle hver ledige feriedag med organiserte aktiviteter?

 

 

~ Lik Lammelårtanker på Face ~

Om Anne-Helene

Lammelårtanker er en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv. Velkommen så mye!

6 kommentarer på “Innafor og uttafor i vinterferien

 1. Tante Pimpernell
  25. februar 2016

  Helt enig, på tide at forventningen jekkes litt ned. Av og til burde det være nok å bare ha fri, uten at man må frembringe et eller annet skrytebilde av hva man gjorde på fridagen klint utover facebook! Å ha fri i seg selv burde jo være nok eller?

  Jeg er forresten helt enig i det du skriver ovenfor, et riktig godt poeng:

  «Det er kanskje på tide at ressurssterke mennesker slutter å snevre inn normalitetsbegrepet mer og mer for hver sesong som går?»

  Ta i alle fall en pause slik at ikke alle andre alltid havner bakpå!
  Ha en riktig god vinterferie og fortsatt god bedring!

  Liker

 2. Heidi
  25. februar 2016

  Oi, jeg trodde de bare hadde tilbud om sommeren. Jeg skjønner ikke at folk orker all fartingen. Hvorfor vil ingen ha ordentlig fri?

  Liker

  • Anne-Helene
   25. februar 2016

   Du kan så si.. men det gjelder nå bare for de som har ressurser til å gjøre som de vil uansett hva andre måtte velge å gjøre – ikke for de som ikke får dratt på ferie grunnet dårlig råd eller helse (måtte bare understreke det for å unngå misforståelser).

   Liker

 3. Irene
  25. februar 2016

  Hjertens enig!

  Mannen har ikke tatt seg fri denne uka, og jeg har tatt meg fri i morgen. Så da skal jeg og mine døtre ha en jentene-gjør-absolutt-ingenting-dag, og det skal bli bra deilig! Vi er motstandere av å gjennomorganisere alle ferier, og det har vi alltid vært. Hverdagen er jammen organisert nok, så alle de korte feriene og en del av sommerferien setter vi av til å gjøre null & niks!

  Liker

Takk for kommentaren!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Nominasjon til årets mest velskrevne mammablog på www.foreldremanualen.no
Bloggurat
Matbloggtoppen

Twitter-oppdateringer

Sunn fornuft
%d bloggere like this: