En gang i høst bestemte jeg meg for å gå tilbake i tid, når det kommer til kosthold og desserter i særdeleshet.
Jeg ville prøve en skikkelig retrodessert!
Husker fra jeg var unge selv at vi ofte hadde dessert på søndager. Kan ikke si at jeg har klart å videreføre denne vanen til mitt voksenliv, det er vel noe med hvordan livet mitt er blitt som kaster en del ønsker til sjøs.
Iallfall; sagopudding – husker du sagopudding?
Det er en eldgammal dessert som jeg tror jeg bare har smakt på skolekjøkkenet (vi hadde faktisk skolekjøkken både på barneskolen og på ungdomsskolen!).
En dag jeg forvillet meg inn på Rema fant jeg denne lille pakken med sagogryn og strakte kjapt ut armen (bare for å motbevise sagoens påstand om fødselsår rundt om 1910) og lot den litt sånn tilfeldig dette ned i handlevognen.
Vel hjemme glemte jeg det hele inntil jeg en dag fikk en slags oppvåkning og dermed ble det dessert av den gamle sorten.
Sagopudding
Oppskriften er som følger
7 dl melk
3 dl fløte
1 dl sagogryn
150 gram sykker
1 stykk vaniljestang
1 lime
4 eggeplommer
2 dl fløte
Gjør så her
Kok grynene i sukker og fløtemelk til grynene er gjennomsiktige og grøten begynner å tykne.
Riv skallet til en lime og hiv i gryta.
Visp eggeplommene lett og hiv de i gryta mens du rører med en visp innfernalsk. La koke til grøten er tjukk.
Avkjøl til rett før servering. Da visper du kremfløten til den er stiv og vender forsiktig inn i den kalde grøten.
Servering
Ha gjerne på jordbærsyltetøy eller lag ditt eget.
Sjekk gjerne oppskrift på jordbærsyltetøy, som med mer vann blir saus.
Kommentarer
Jeg har skrevet opp originaloppskriften som den står på pakken.
Jeg synes det er altfor mye sukker i og har redusert til 100 gram, men også det er for mye. Neste gang jeg skal lage den vil jeg redusere til 80 gram, tror jeg.
Jeg hadde ikke vaniljestang da jeg lagde den i dag, men brukte et par toppa teskjeer vaniljesukker og det fungerte godt, det.
PS! Du kan variere med typen melk du bruker slik at hvis du trenger å legge på det noen kilo bruker du H-melk (jeg regner med at det gjelder opp til flere av dere, hehe..).
Tantelappe er på Instagram og det er jeg også!
En skikkelig god retrodessert, sagopudding.
Takk for inspirasjon, her ble det også sagopudding i dag. Kokt på lettmelk, det var det vi hadde.
LikerLiker
Så morsomt at du også har laget sagopudding! Jeg brukte også lettmelk i dag, oppskriften er vitterlig fet nok fra før og det kan bli litt i overkant med både helmelk og masse sukker.
LikerLiker
Åh, det er så godt! Froskeggpudding kalte vi det… 🙂 Jeg tenkte på det samme for et par uker siden: alle disse gode dessertene som har gått i glemmeboka. En annen stor favoritt hos meg var semulepudding. Og russedessert! Tror jeg må prøve meg på disse snart…
LikerLiker
HÆ?? haha.. nå måtte jeg le! Men du har helt rett: Det kan minne.. men det høres bedre ut med perler i munnen!
Semuljegrøt og semuljepudding, mm.. det er godt!
På tide å tenke bakover i tid – noe var bedre før!
LikerLiker
Froskeggsuppe ligner enda mer… 😉
LikerLiker
Grøss!
LikerLiker
Ja, jeg ser for meg at med både h-melk og fløte kan den bli i overkant mektig, nesten kvalmende.
Ble da god som den ble.
Jeg hadde litt rørte jordbær over, det ble friskt og godt sammen.
LikerLikt av 1 person
Semulepudding er supergodt. Sagogryn har jeg vel ikke laget før? Hmm!!!
LikerLiker
Da må du teste ut sago!
LikerLikt av 1 person
Jeg måtte se to ganger på bilde for å se hva det var for noe, for kan se ut som kuler fra saccosekk med det blotte øyet 😉
LikerLiker
hehe.. det også! Og så ligner det på hagl.
LikerLiker
Tilbaketråkk: Insta? Neitakk! | Lammelårtanker