Lammelårtanker

– en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

La ungene filosofere

Du leste kanskje konfirmasjonsinnlegget mitt?

Der skrev jeg

En kan spørre seg om hva en skal med alternativer, i og med at konfirmasjon er frivillig, men det er et annet tema.

.. og jeg ser jo at det kan virke litt snodig. Og det er jeg helt enig i. Jeg skulle skrevet noe mer, men så tenkte jeg at det kunne komme i et annet innlegg og her er det.

Lenge, veldig lenge, har fritidstilbudene til barn og unge vært begrenset til speideren, idrett og korps. Det er helt supert for dem som elsker speider, idrett og korps, men hva med dem som er mer kognitivt anlagt, som er av den tenkende sorten, hva med dem?

For mange holder det ikke å amatørspille sjakk med en halvengasjert foreldre med tankene et annet sted. For noen unger trenger å utfordres tankemessig. Noen barn er temmelig reflekterte og kreative kognitivt sett.

Og det er disse ungene jeg tenkte på da jeg skrev det jeg siterer. Da tenkte jeg at det ville vært supert om det fantes tilbud til oss som ikke bor i Oslo og Akerhus, som tilbud om filosofikurs – uten at det må lede til en konfirmasjonsseremoni.

For selv om man kan digge filosofering og tankesprang, er det ikke det samme som at ikke har en kristen tro. Det går til og med an å være forsker og akademiker og samtidig være kristen (eller religiøs på andre måter) – noe som for mange er vanskelig å tro(!).

Det blir utrolig trangt om alle skal klemmes inn i samme bås, ganske ubehagelig er det, så jeg etterlyser større mangfold, alternative aktiviteter for store barn.

For å være ærlig, så tror jeg vi som samfunn trenger flere tilbud som kan gi interesserte unger et puff i den retningen de vil gå. For det er ikke godt å bli holdt tilbake, å ikke finne sin plass bare fordi en ikke liker speider, idrett og korps.

 

~ Lammelårtanker på Facebook ~

~ Mine bilder på Instagram ~

Om Anne-Helene

Lammelårtanker er en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv. Velkommen så mye!

5 kommentarer på “La ungene filosofere

  1. Tilbaketråkk: Konfirmant neste år? Få opp farta! | Lammelårtanker

  2. Anja Elisabeth Holt
    2. mai 2016

    Vi bor i «Oslo/Akershus» men finner ikke noe tilbud som passer min tenkende sommerfugl med null konkurranseinstinkt eller ønske om å være en del av et stort lag…. tips mottas med takk!

    Liker

    • Anne-Helene
      2. mai 2016

      Der ser du! Det er et behov – også i Oslo!

      Hvis hun er interessert i forskning, kan forskerfabrikken være noe?

      Liker

  3. Morten Besshø
    2. mai 2016

    God tekst – legger til viktigheten av egen filosofering som et godt grunnlag for læring i basis av å nyte og nytte sine egne tanker i stedet for å kopiere fra andre 🙂

    Liker

    • Anne-Helene
      2. mai 2016

      Absolutt! Egne tanker fram for kopierte! Og det å forstå at egne tanker bygger på noe andre har tenkt og den kulturen en tilhører.. men det er for avansert for voksne mennesker til og med.

      Likt av 1 person

Takk for kommentaren!

Nominasjon til årets mest velskrevne mammablog på www.foreldremanualen.no
Bloggurat
Matbloggtoppen
Sunn fornuft