Lammelårtanker

– en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

Torokake er forferdelig

Hva er det med foreldre som sverger til Torokake, ikke bare i barnebursdager, men på alle avslutningene?

Der er de linet opp, den ene sjokoladekaka etter den andre. Fulle av sukker og ukjente ingredienser, at de tør! Hive i oss alt det fæle klisset!

Da er det betydelig bedre at kaka lages hjemme på egen kjøkkenbenk, med egg, mel, sukker (ikke for mye!), bakepulver og kakao i skjønn forening. Ekte kake, ikke juks. Kake bakt med kjærlig hånd, ikke ufokusert slurving. Ekte husmødre, gode mammaer grøsser over sånt.

Hjemmelaget og hjemmespist - langt fra Toro

Hjemmelaget og hjemmespist – langt fra Toro

For i følge nrk er trenden med posekaker skremmende. Det selges enormt mye, med høydepunkt i mai og juni. Og siden det er lett å bake selv blir det tullete å kjøpe disse halvferdige produktene. Å bake sjøl er lett og ikke særlig tidkrevende.

Jeg klarer ikke bli veldig bekymret, jeg innrømmer det. Eller; hvis jeg går inn for det kan jeg trekke frem mange punkter som er verd litt ettertanke.

 1. Hva skjer med kunnskapen om ernæring og håndverket «baking» når Toro stadig vinner?
 2. Trenger vi virkelig kaker til alle store samlinger, eller går det an å servere frukt eller kjeks uten palmeolje i stedet? En pose boller fra REMA 1000?
 3. Ja, til variasjon! Jeg vil fremheve kanelkake, vaniljekake, osv-kake. Hvorfor henger folk seg opp i sjokoladekaka?
 4. Hvis jeg skal trekke frem én ting som bekymrer mer, så er det tendensen til å grille pølser, av billigste sort. Det er helt enormt mye pølser som grilles og serveres fra ungene frigjør seg fra puppen til de blir store – dét kan umulig være bra.

Jeg skal ikke skryte på meg å ha bakt Torokake noen gang (noe en gjerne skal for å være trendy uperfekt), men jeg pleier ikke holde igjen på kakespisingen ved slike sammenkomster, for å si det sånn. Det har vel også hendt at jeg har spurt om oppskriften og fått «Toro» til svar.

~~

Skrevet før

Du bør kunne bake brød!

Hjemmeværende husmødre er ikke spesielt opptatt av matlaging

Bak mislykka boller

 

Hvor bekymret er du over Toronivået til norske foreldre?

 

~ Lammelårtanker på Facebook ~

Om Anne-Helene

Lammelårtanker er en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv. Velkommen så mye!

13 kommentarer på “Torokake er forferdelig

 1. Heidi
  15. juni 2016

  Jeg tenker mest på hvor mye dyrere det er for kiloen med disse miksene, bare for å slippe å måle og blande det tørre, hvilket ikke akkurat tar lang tid – og for så å få en merkelig (kjemisk?) bismak på den ferdige kaken. Jeg brukte mikser den første stunden etter jeg flyttet hjemmefra, men jeg syntes det ble kjedelig, dyrt og mislikte dessuten at jeg ikke lærte noe av bakingen – det ble ingen nye oppskrifter å samle på, ingenting å føre videre eller utvikle. Det føltes ikke engang som om jeg hadde laget noe, jeg hadde bare montert kaken, som et IKEA-møbel.

  Liker

  • Anne-Helene
   15. juni 2016

   Er det bismak i de, altså? Det har jeg ikke lagt merke til. Har vel bare kastet i meg kakestykkene uten å kjenne etter, tenker jeg.

   Liker

   • Heidi
    15. juni 2016

    Ikke alle er enig, men jeg synes de har en bismak. Om det er fra innholdet eller emballasjen, er jeg ikke sikker på.

    Liker

  • Irene
   16. juni 2016

   Har aldri kjent noe bismak på dem, men ikke alle er like gode. Andre er like gode som hjemmelagede. 🙂

   Liker

 2. Fru Fryktløs
  15. juni 2016

  Toro brownies er faktisk kjempegod;-). Jeg syns faktisk det er helt greit med Toro og andre enkle løsninger. I barnehagen vår var det stor variasjon på kakebordet; alt fra vannmelon, jordbær, kjeks, kaker og potetgull.
  Vi hadde selv med kaker kjøpt i butikken. Jeg har vond rygg og orket ikke å bake i år. Det viktigste er jo at man er der sammen med barna sine og de er jo storfornøyde med kakebordet, og det er jo det viktigste enn at kakebakelagingen blir en konkurranse blant foreldrene. Det er bare et par ganger i året med slike arrangementer, så ungene overlever et par – tre torokaker;-)

  Liker

 3. monika aarset
  15. juni 2016

  haha — laga toro kaka i går eg – go var den også — smil frå ho monika 😉

  Liker

 4. Irene
  16. juni 2016

  Torokakene er kjempegreie når man har dårlig tid, og mange av dem er faktisk veldig gode. Brownies lager jeg are fra pakke.

  Har jeg tid, så lager jeg like gjerne fra bunnen, men det er tull å si at det går like kjapt å lage hjemmelagde som de posene.

  Liker

  • Anne-Helene
   16. juni 2016

   Det blir iallfall mer oppvask når man lager de selv og det krever hakket mer planlegging. Noen ganger betyr det alt.

   Liker

 5. Kristine
  17. juni 2016

  Synes ferdigkakene smaker helt greit, og spiser så sjeldent kake at jeg ikke tenker det er et problem med ekstra tilsetninger i ny og ne, men har flere folk i omganskretsen med allergier/ømfintlig mage etc, så baker stort sett fra bunn, er i grunn bare litt mer oppvask enn posene. Men så har jeg mel, sukker, kakao osv. stående i fra før av, skjønner folk godt om de ikke har sånt hjemme til vanlig.

  Synes det er påfallende hvodan disse posene ofte er de enkleste kakene. Så en pose for marengs i fjor, trenger ikke pose for å blande egg og sukker (da ville jeg gått for fiks ferdig marengsbunn om jeg ikke ville gjøre noe selv), da stussa jeg litt på hva som faktisk var i den posen for å si det sånn (viste seg at man blandet med vann).

  (bakte forøvrig nettopp en kake jeg aldri har prøvd før, appelsinkake, og er veldig spent på resulatet, mitt største kakeproblem er steketiden).

  Liker

  • Anne-Helene
   18. juni 2016

   Jeg har ikke så høye kakekrav, og det er ikke verdens undergang om kaka blir mislykka, så derfor tør jeg kanskje prøve mer enn folk som kjører safe med kakemiks? Jeg kjøper ikke helt tidsargumentasjonen, kaller det vel heller fantasiløshet og en smule latskap å stadig ty til posen. Hvis en vil bake, så baker man, det er ikke verre enn det. Og om man ikke gidder, så synes jeg man skal si det i stedet for å skylde på andre ting. Det er jo med baking som med andre ting: Man må øve for å bli god. Synes det er en del av foreldreansvaret å lære seg å lage mat, men det er kanskje en annen diskusjon? Uansett; dette er gjerne et verdispørsmål.

   Spennende med appelsinkake, da! Håper den ble bra!

   Liker

   • Kristine
    18. juni 2016

    Kake er kake, skal ikke så mye til for at den er ålreit. Å ikke ville/kunne bake er en ærlig sak, finnes andre ting man kan bidra med, men de fleste klarer å lære seg en kake de kan få bra til om de vil, og om jeg var forelder ville jeg i alle fall gjort det da det å skulle ha med kake er noe man kommer borti mer enn en gang, men ja, kanskje en annen diskusjon.

    Jeg synes kaken ble god, men besøket i morgen skal få avgjøre!

    Liker

Takk for kommentaren!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Nominasjon til årets mest velskrevne mammablog på www.foreldremanualen.no
Bloggurat
Matbloggtoppen

Twitter-oppdateringer

Sunn fornuft
%d bloggere liker dette: