Hva er det med foreldre som sverger til Torokake, ikke bare i barnebursdager, men på alle avslutningene?
Der er de linet opp, den ene sjokoladekaka etter den andre. Fulle av sukker og ukjente ingredienser, at de tør! Hive i oss alt det fæle klisset!
Da er det betydelig bedre at kaka lages hjemme på egen kjøkkenbenk, med egg, mel, sukker (ikke for mye!), bakepulver og kakao i skjønn forening. Ekte kake, ikke juks. Kake bakt med kjærlig hånd, ikke ufokusert slurving. Ekte husmødre, gode mammaer grøsser over sånt.
For i følge nrk er trenden med posekaker skremmende. Det selges enormt mye, med høydepunkt i mai og juni. Og siden det er lett å bake selv blir det tullete å kjøpe disse halvferdige produktene. Å bake sjøl er lett og ikke særlig tidkrevende.
Jeg klarer ikke bli veldig bekymret, jeg innrømmer det. Eller; hvis jeg går inn for det kan jeg trekke frem mange punkter som er verd litt ettertanke.
Jeg skal ikke skryte på meg å ha bakt Torokake noen gang (noe en gjerne skal for å være trendy uperfekt), men jeg pleier ikke holde igjen på kakespisingen ved slike sammenkomster, for å si det sånn. Det har vel også hendt at jeg har spurt om oppskriften og fått «Toro» til svar.
~~
Skrevet før
Hjemmeværende husmødre er ikke spesielt opptatt av matlaging
Hvor bekymret er du over Toronivået til norske foreldre?
~ Lammelårtanker på Facebook ~
Wenche Skogheim til Reklame i blogg virker ikke på… | |
btr til Utdatert ekteskap | |
Norske milf gratis n… til For slike jenter vil vi h… | |
Ibenholt ungdoms ass… til For slike jenter vil vi h… | |
Sylvia til Matkultur på sitt beste: Lefse… |
Jeg tenker mest på hvor mye dyrere det er for kiloen med disse miksene, bare for å slippe å måle og blande det tørre, hvilket ikke akkurat tar lang tid – og for så å få en merkelig (kjemisk?) bismak på den ferdige kaken. Jeg brukte mikser den første stunden etter jeg flyttet hjemmefra, men jeg syntes det ble kjedelig, dyrt og mislikte dessuten at jeg ikke lærte noe av bakingen – det ble ingen nye oppskrifter å samle på, ingenting å føre videre eller utvikle. Det føltes ikke engang som om jeg hadde laget noe, jeg hadde bare montert kaken, som et IKEA-møbel.
LikerLiker
Er det bismak i de, altså? Det har jeg ikke lagt merke til. Har vel bare kastet i meg kakestykkene uten å kjenne etter, tenker jeg.
LikerLiker
Ikke alle er enig, men jeg synes de har en bismak. Om det er fra innholdet eller emballasjen, er jeg ikke sikker på.
LikerLiker
Har aldri kjent noe bismak på dem, men ikke alle er like gode. Andre er like gode som hjemmelagede. 🙂
LikerLiker
Toro brownies er faktisk kjempegod;-). Jeg syns faktisk det er helt greit med Toro og andre enkle løsninger. I barnehagen vår var det stor variasjon på kakebordet; alt fra vannmelon, jordbær, kjeks, kaker og potetgull.
Vi hadde selv med kaker kjøpt i butikken. Jeg har vond rygg og orket ikke å bake i år. Det viktigste er jo at man er der sammen med barna sine og de er jo storfornøyde med kakebordet, og det er jo det viktigste enn at kakebakelagingen blir en konkurranse blant foreldrene. Det er bare et par ganger i året med slike arrangementer, så ungene overlever et par – tre torokaker;-)
LikerLiker
Enig med deg: Det viktigste er at vi er sammen med ungene!
LikerLikt av 1 person
haha — laga toro kaka i går eg – go var den også — smil frå ho monika 😉
LikerLiker
Så bra!
LikerLiker
Torokakene er kjempegreie når man har dårlig tid, og mange av dem er faktisk veldig gode. Brownies lager jeg are fra pakke.
Har jeg tid, så lager jeg like gjerne fra bunnen, men det er tull å si at det går like kjapt å lage hjemmelagde som de posene.
LikerLiker
Det blir iallfall mer oppvask når man lager de selv og det krever hakket mer planlegging. Noen ganger betyr det alt.
LikerLiker
Synes ferdigkakene smaker helt greit, og spiser så sjeldent kake at jeg ikke tenker det er et problem med ekstra tilsetninger i ny og ne, men har flere folk i omganskretsen med allergier/ømfintlig mage etc, så baker stort sett fra bunn, er i grunn bare litt mer oppvask enn posene. Men så har jeg mel, sukker, kakao osv. stående i fra før av, skjønner folk godt om de ikke har sånt hjemme til vanlig.
Synes det er påfallende hvodan disse posene ofte er de enkleste kakene. Så en pose for marengs i fjor, trenger ikke pose for å blande egg og sukker (da ville jeg gått for fiks ferdig marengsbunn om jeg ikke ville gjøre noe selv), da stussa jeg litt på hva som faktisk var i den posen for å si det sånn (viste seg at man blandet med vann).
(bakte forøvrig nettopp en kake jeg aldri har prøvd før, appelsinkake, og er veldig spent på resulatet, mitt største kakeproblem er steketiden).
LikerLiker
Jeg har ikke så høye kakekrav, og det er ikke verdens undergang om kaka blir mislykka, så derfor tør jeg kanskje prøve mer enn folk som kjører safe med kakemiks? Jeg kjøper ikke helt tidsargumentasjonen, kaller det vel heller fantasiløshet og en smule latskap å stadig ty til posen. Hvis en vil bake, så baker man, det er ikke verre enn det. Og om man ikke gidder, så synes jeg man skal si det i stedet for å skylde på andre ting. Det er jo med baking som med andre ting: Man må øve for å bli god. Synes det er en del av foreldreansvaret å lære seg å lage mat, men det er kanskje en annen diskusjon? Uansett; dette er gjerne et verdispørsmål.
Spennende med appelsinkake, da! Håper den ble bra!
LikerLiker
Kake er kake, skal ikke så mye til for at den er ålreit. Å ikke ville/kunne bake er en ærlig sak, finnes andre ting man kan bidra med, men de fleste klarer å lære seg en kake de kan få bra til om de vil, og om jeg var forelder ville jeg i alle fall gjort det da det å skulle ha med kake er noe man kommer borti mer enn en gang, men ja, kanskje en annen diskusjon.
Jeg synes kaken ble god, men besøket i morgen skal få avgjøre!
LikerLiker