Lammelårtanker

– en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

Fri meg fra tallene

Det er noe dævelskap det der med blogg og statistikk!

Jeg kjenner at det forstyrrer meg, at når jeg har skrevet et innlegg så er det så altfor lett å sjekke tallene og tallenes klare tale er ikke særlig oppløftende. Faktisk er de heller det motsatte.

Når statistikkdelen er så lett å se er det nesten umulig å ikke ta en titt. Det er nesten noe tvangsmessig over det. En liksom sjekke!

Derfor tar jeg tallfri, har slått av statistikkdelen på den interne hjem-siden i bloggen, den bare jeg ser. Og på den siden du ser er bare følgerdelen til Facebook-siden synlig.

Jeg har nemlig en teori om at når tallenes tale tystner, så forstyrres kanskje ikke fokuset på det jeg vil skrive og si?

Hvordan påvirkes du av tall?

Om Anne-Helene

Lammelårtanker er en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv. Velkommen så mye!

9 kommentarer på “Fri meg fra tallene

  1. Abelone
    13. juli 2016

    Det spørs jo hva som er målet da, hvem man skriver for. De populære innleggene er ofte ikke de som har noe viktg å si. Men det er de viktige innleggene vi ønsker at skal nå mange, og kanskje blir skuffet hvis ikke blir lest. Sikkert lurt å slå av statistikken dersom man blir opphengt i den.

    Jeg ser at jeg leser statistikk annerledes etter at søk ble kryptert slik at jeg ikke får se søkeordene lenger. Ord som førte folk til bloggen var mer interessant enn akkurat hvor mange. Selv om det burde være motsatt, jeg hadde jo allerede noe om det temaet…

    Liker

    • Anne-Helene
      13. juli 2016

      Du mener at hva statistikken forteller har sammenheng med hvorfor man blogger? På hvilken måte da, tenker du?

      Liker

  2. Anja Elisabeth Holt
    13. juli 2016

    Jeg ser ikke på tallene daglig må jeg innrømme. Jeg kan sveipe blikket bortom søylen som sier om det er noen innom. Men jeg har jo ikke de store tallene å skryte av uansett, kanskje derfor? 😉

    Liker

  3. Irene
    13. juli 2016

    Samme som Anja sier: jeg har ikke de store tallene å skryte av. Så da blir det heller sånn at jeg nesten blir litt satt ut hvis et innlegg plutselig «tar litt av».

    Jeg prøvde etter nyttår å «tvinge» meg selv til å skrive mer jevnlig for å være en «stabil» blogger, men det fungerte ikke så bra. Sånt får jeg skrivetørke av. Jeg må skrive når jeg har noe på hjertet, så er det veldig koselig med alle som ramler innom og leser det jeg skriver. 🙂

    Liker

    • Anne-Helene
      13. juli 2016

      Den spontane, engasjerte bloggingen er den beste, men jeg liker også å gjøre bloggingen viktig ved å prøve å finne saker og skrive når jeg blir engasjert. Å hale fram noe som ikke er der, funker dårlig.

      Liker

  4. Tanketromling
    14. juli 2016

    Ja lett å bli deppa av de dårlige tallene. Men jeg prøver å fokusere på at jeg blogger for min egen del.

    Liker

  5. Røverdatter
    14. juli 2016

    Åh, de himla tallene. Det er så lett å bli for opphengt. Jeg blogger for min egen del, men så vil jeg jo gjerne at folk skal tro jeg har noe noenlunde fornuftig å si også. Dævelskap, yes indeed.

    Likt av 1 person

Takk for kommentaren!

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 13. juli 2016 av i Blogg og kommunikasjon med stikkord , .
Nominasjon til årets mest velskrevne mammablog på www.foreldremanualen.no
Bloggurat
Matbloggtoppen
Sunn fornuft