Lammelårtanker

– en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

Oppvask med mannen

Etter to, tre måneder uten er det godt å vite at det bare er to, tre dager igjen.

Det har gitt meg en slags form på dagen, en ny rytme som jeg stadig har skjenet ut fra. Det har hopet seg opp. Jeg har ikke alltid klart å ta det hver dag, men disse berømte bananfluene har ennå ikke besøkt meg og det er tegn på at det har vært godt nok.

Mitt forhold til oppvasken.

Du kan si hva du vil, men det å stikke hendene i ganske varmt vann er ikke så ille når en blir vant med det. Det er mye verre når maskinen er der og de få tingene som ikke skal i den settes vekk for å tas litt senere. Denne tiden fra nå til litt senere er lang, for lang. Det hoper seg nesten mer opp enn når alt skal vaskes opp for hånd likevel.

Det handler om rutiner, vil jeg tro, om å gjøre med én gang og ikke senere, men grunnene for å ikke gjøre er plutselig mange.

Etter disse månedene med besøk i fortidens kjøkkenliv, kjenner jeg at det blir godt å slippe.

For selv om det kan være kjekt å ta oppvasken med mannen innimellom, det trengs, så er det også godt å vende tilbake til unngåelsen, til slik som det alltid har vært. Ingen store oppbrudd.

Lykkelig husmor i 70-tallskjøkken

Lykkelig husmor i 70-tallkjøkken

Om Anne-Helene

Lammelårtanker er en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv. Velkommen så mye!

9 kommentarer på “Oppvask med mannen

 1. Irene
  29. juli 2016

  Vi har vært uten oppvaskmaskin siden i april. Etter at jeg startet for meg selv, så har vi levd på én lønn.

  Sist høst gikk vaskemaskinen fløyten. Vaskemaskin MÅ vi ha, selv om vi egentlig ikke hadde råd til å kjøpe ny. I tillegg har ett av barna tatt førerkort hvor vi betaler halvparten. Så da oppvaskmaskinen sa takk for seg, så var det fram med oppvaskkosten.

  Nå har det blitt en vane. Nå må vi ta det hver dag, og det går på omgang mellom husets innboere. Faktisk fungerer det helt greit, og ganske kjapt sa husets tenåring: når vi får oppvaskmaskin igjen, så synes jeg vi skal fortsette å ta det som ikke går i maskinen hver dag. Jeg er helt enig, så gjenstår det å se om vi klarer å gjennomføre, når vi en gang får ny oppvaskmaskin. 🙂

  Liker

  • Anne-Helene
   29. juli 2016

   Det er ikke så dum idé, så lenge alle familiens medlemmer er med på å gjøre jobben. Og så er det vel mer miljøvennlig enn oppvaskmaskin?

   Liker

 2. hl
  30. juli 2016

  Oppvask er så mye støy! Klirrer i porselen og bestikk. Men det kan være koselig å vaske opp sammen med noen, der en vasker og en tørker. 🙂

  Liker

  • Anne-Helene
   31. juli 2016

   Jeg tror jeg har en stille oppvaskstil.. oppvaskstil?? jepp, nå er det noe som heter det.

   Likt av 1 person

 3. elisabethinnerstiveien
  30. juli 2016

  Vi vasker opp for hånd på hytta om sommeren. Der har vi rutine for deg og det er faktisk litt koselig. Men hjemme er oppvaskmaskina høyt verdsatt.

  Liker

 4. kirsti
  31. juli 2016

  Vi hadde en periode uten oppvaskmaskin for noen år siden, og det var merkelig så ryddig kjøkkenet var da, for da mptte man vaske etterhvert, ellers ble det for mye. De få ekstratungene som ikke går i oppvskamaskina, de blomstrer gjerne lenge på benken…
  I båten er det oppvask for hånd, til og med koke vann først for å få varmtvann, der er oppvask en del av det sakte livet, og helt greit!
  Det må ha med innstilling å gjøer!

  Liker

  • Anne-Helene
   31. juli 2016

   Det tror jeg også, at det har med innstilling å gjøre, altså. Og om man tenker inn oppgaven i det daglige eller ikke.

   Liker

 5. Tante Pimpernell
  10. august 2016

  Vi hadde ikke oppvaskmaskin før lille frøkna ble 3 år, men så etter at vi fikk det har vi blitt skikkelig slurvete med oppvasken. Nytter liksom aldri å komme i forkant heller, koppene bare hoper seg opp, både i og utenfor maskinen. I tillegg tror jeg vi bruker mye mer kopper i løpet av en dag, nå med maskin enn før når vi vasket for hånd! Så nå som microen tok kvelden før sommeren har jeg bevist gått inn for å se om vi klarer oss uten. Og ser man det, null problem, det blir en vane det også, å ta frem kjelen for å smelte litt smør til vaffelrøren!

  Tror kanskje det er mange duppeditter vi moderne mennesker tror vi må ha for å klare oss gjennom hverdagen, men som kanskje vi kan klare oss uten!?

  Liker

Takk for kommentaren!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 29. juli 2016 av i Hverdagen med stikkord , , , , .
Nominasjon til årets mest velskrevne mammablog på www.foreldremanualen.no
Bloggurat
Matbloggtoppen

Twitter-oppdateringer

Sunn fornuft
%d bloggere liker dette: