Lammelårtanker

– en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

Jeg liker å se på de som fniser

Det er kanskje litt sånn .. hva er det uttrykket om ting man skammer seg for å gjøre men likevel gjør og så er det ikke noe å skamme seg for?.. å se på folk som gifter seg med første blikk på teve bare for å få lett underholdning en tirsdagskveld.

Men jeg liker det, jeg liker å se på disse tre parene som ikke kjenner hverandre, men som halvt hysterisk forsøker å imponere og i iveren heller skyver partneren bort enn å trekke henne mot seg. Jeg liker å se på de som fniser, som viser omsorg helt intuitivt, som ikke konkurrerer. Jeg liker å se på hvordan de nærmer seg og ikke nærmer seg hverandre, hvordan ting utvikler seg. Jeg gjør det.

Gift ved første blikk

Gift ved første blikk

Men selv om jeg liker å se på, så slår det meg at dersom deltakerne i programmet hadde hatt indisk bakgrunn, pakistansk bakgrunn, annen bakgrunn der arrangerte ekteskap ikke var underholdning en tirsdagskveld, men blodig alvor, så ville avisene og bloggene (ok, enkelte blogger) og Dagsnytt 18 og Debatten vært fylt av iltre debattanter som ville protestert.

Det er noe med hvem som gjør hva, ikke sant?

~ Lammelårtanker på Facebook ~

Om Anne-Helene

Lammelårtanker er en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv. Velkommen så mye!

7 kommentarer på “Jeg liker å se på de som fniser

  1. Anja Elisabeth Holt
    18. oktober 2016

    Det har du helt rett i, Anne- Helene. Nå er det underholdning. Men ellers er det tvang. Forskjellen ligger kanskje i at disse kan trekke seg, de som er på TV altså. Og de kan hoppe av etter at kamera er skrudd av også…. Men jeg tror at det er mange måter å starte et samliv på, dette er en.

    Liker

  2. Abelone
    18. oktober 2016

    Uttrykket du leter etter er vel «guilty pleasure», men har ikke noe godt norsk ord for det. skamfulle gleder kanskje?

    Vil bare minne om at set er forskjell på arrangert ekteskap og tvangsekteskap. Det er kanskje ikke så lett å komme ut av det som TV-ekteskapet, men likevel.

    Liker

    • Anne-Helene
      18. oktober 2016

      Det er nok riktig uttrykk, ja.

      Det kan være forskjell på arrangert ekteskap og tvangsekteskap, ja, men i praksis er det nok noe som ofte glir over i hverandre.

      Det som er litt kult med tv-konseptet er at de som setter sammen parene er proffe folk på sine felt – ikke familie, som det er i virkelige arrangerte ekteskap. Da er det interessant å se hvor godt ekspertene treffer. En skulle jo tro at de som kjenner personen best vet hvem denne passer sammen med, og ikke nøytrale personer.

      Liker

  3. Tone
    18. oktober 2016

    Kjempefine betraktninger. Igjen. Fra deg:)) Så enig, så enig…

    Likt av 1 person

  4. Forfatterfrue
    19. oktober 2016

    Jeg synes programmet er helt skjønt! ❤

    Likt av 1 person

  5. Tilbaketråkk: Nærmere skilsmisse | Lammelårtanker

Takk for kommentaren!

Nominasjon til årets mest velskrevne mammablog på www.foreldremanualen.no
Bloggurat
Matbloggtoppen
Sunn fornuft