Lammelårtanker

– en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

2. søndag i advent: Gavetips

Den første søndagen i desember, den andre i advent, det er i dag.

Overmaterialiserte som vi er, kan det være vanskelig å finne gaver som er fine og gi og som mottakeren blir glad for. Desemberutfordringen min sier at jeg må vri hjernen for å komme på noe smart.

Det er ikke bare bare og nettopp det er litt av poenget, for hvis jeg kommer med tips og du kommer med tips så kan vi bruke hverandres!

4-åringen – Puslespill, fordi det er morsomt å se hvordan hver del passer inn i en større helhet (lov å være litt filosofisk!)

10-åringen – Kniv og plaster, fordi de to brått kan henge tettere sammen enn man setter pris på.

14-åringen – Her begynner det å bli vanskelig! Fjortiser pleier å elske gaver, men har ingen konkrete ønsker som er innafor rimelig prisklasse. Konsertbilletter?

60-åringen – Abonnement på et magasin eller avis. Ofte kan man abonnere for en selvbestemt periode, noe som ikke gjør gaven for dyr.

 

Jeg har mest lyst til å skrive puslespill og bok som forslag til alle, for er det noe som er universielt så er det nettopp disse gavene. Verden er full av variasjoner over samme gave og den som vil kan legge mye smart i temaet som velges.

Andre generelle gaver som passer til folk i alle aldre er kinobilletter, flakslodd, hjemmelagede gaver (gjerne spiselige), tjenester som barnevakt eller noe du er spesielt god på (f.eks er du it-ekspert er det mange som vil sette pris på hjelp fra deg, er du frisør kan du gi gratis klipp, er du ungdom kan du gi bort et klippekort på ti snømåkinger osv). Eller familien kan gi seg selv en tur i gave. Den trenger heller ikke bli dyr og den kan tilpasses den enkelte families behov. Også refleksgaver er smarte, for eksempel produktene til Morild, selv om de kommer i høyere prisklasse. Hvis du skal gi gave til noen som elsker å strikke, kan et gavekort til favorittbutikken være lurt.

Mitt forslag er å gi en gave til en organisasjon som hjelper folk som sliter med økonomien. Det er flere måter å gjøre det på, sjekk ut din kommune.

Mitt forslag er også å tenke miljøvennlighet, å ikke gi rene plastprodukter og å ikke gi ting til folk som har for mange ting fra før. Kanskje en også skulle ta folk som sier at de ikke ønsker seg gaver på alvor?

Og til sist: Hva med regifting? Altså å gi en gave du selv fikk en gang videre? Er det innafor, synes du?

 

 

Ønsker deg gode gavevalg!

Obs! Om en uke blir det give away her på bloggen (uten spons!), så følg meg da.

Om Anne-Helene

Lammelårtanker er en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv. Velkommen så mye!

5 kommentarer på “2. søndag i advent: Gavetips

 1. kirsti
  4. desember 2016

  Fine tips! Og jeg har skrevet mine tips på bloggen nå.

  Likt av 1 person

 2. Elin Enlid
  5. desember 2016

  Vi ga svigermor fotoalbum for et par år siden. Etter det har vi printet bilder fra siste års begivenheter som fast gave. Og så blir det en liten ting i tillegg. Det har vært populært.

  Tenåringsgaver er vanskelig, men elektroniske dingser av ymse slag kan være en idé. Øretelefoner (litt dyrt), «powerbank» til telefonen, et kult mobildeksel. Hårstæsj. Jeg håper å lese flere tips i denne kategorien….

  Ellers anbefaler jeg boka «Lars er LOL» til kategorien 11-13. Jeg fikk lov å lese siste halvdel av boka høyt, og den hadde det meste. Spennende, rørende og tar opp viktige tema som nettmobbing, vennskap og det å være annerledes.

  Liker

  • Anne-Helene
   5. desember 2016

   Bildekalender eller -album er en kjempekoselig gave!

   Takk for boktips!

   Liker

Takk for kommentaren!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 4. desember 2016 av i Høytid og ferier med stikkord , , , , , .
Nominasjon til årets mest velskrevne mammablog på www.foreldremanualen.no
Bloggurat
Matbloggtoppen

Twitter-oppdateringer

Sunn fornuft
%d bloggere liker dette: