Det er fredag og for mange Den Store Mathandledagen i uka.
Og gjett! Det er superenkelt å spare penger på mat hvis man går inn for det – men da kan du ikke fortsette å gjøre storshopping på fredagene!
Hvorfor ikke, spør du kanskje og jeg kan svare på det! Grunnen er rett og slett at du går glipp av tilbudene som kommer tidligst i uken. Og dessuten er du nok ekstra sugen på noe godt, som du angrer på å ha kjøpt i ettertid.
Jeg skal ikke late som om jeg alltid følger rådene hundre prosent, for det gjør jeg ikke, men jeg prøver og når jeg virkelig får det til, så er det mye å spare på litt større bevissthet. Jo større innsats man legger i prosjektet, jo mer vinner (sparer) man.
Mine tips og triks er
~ sammenlign ikke stykk-pris, men pris per kilo eller liter
~ ikke kjøpe ting du enkelt kan lage selv (havregrøt er et godt eksempel. Tomatsaus-/suppe et annet)
~ ta med niste så ofte du kan
~ sjekk prisen på butikkens eget merke og sammenlign med merkevarene; ofte er kjedens egne produkter billigere
~ kjøp varer som nesten har gått ut på dato
~ kjøp First Price-produkter: Spiser du laks en gang i uken sparer du 160 per måned bare der
~ lær deg noen priser, slik at du lettere ser hva som er reelle tilbud og ikke hopper på fordi reklamen sier det er billig
~ lær deg å bake
~ kjøp fryseboks – og bruk den bevisst, så kan du handle stort når tilbudene er gode nok
~ spis opp maten din – rester er hurtigmat!
Hvis du trenger inspirasjon til å bruke opp restene, er Spis opp maten en fin Instagram-konto å følge, du finner de også på Facebook.
Gnierfru er også en anbefalt blogg – mange triks å finne der!
Har du andre tips, må du gjerne dele dem i kommentarfeltet.
Innlegget er en del av kropps- og matuken her på bloggen
Andre innlegg i temauka
To av ti er undervektige – skremmende!
Kaller du barnet ditt overvektig, så blir hun overvektig
Ja eller nei til skolelunsjpenger?
Synes du det er vanskelig å unngå å kaste mat?
Vet du hvor mye du bruker på mat i uken?
~ Lik Lammelårtanker på Facebook ~
Et tips er å laste ned mattilbud appen. Og gå igjennom tilbudene i butikkene nær deg. Og lage en ukesmeny basert på de om du ikke har noe i fryseren eller skapene.
Har de veldig gode tilbud så handle inn større kvantum og frys ned.
LikerLiker
Supert tips!
LikerLiker
Takker for tips ! Vi er i ferd med å bygge hytte og sparer en krone her og en krone der, hlst uten at vi merker det i hverdagen.
Har akkurat handlet inn for en uke, og vi kom akkurat under tusen kroner for fire. Det handlet om at vi hadde oversikt over hva vi hadde hjemme, hadde skrevet en ukesliste ut fra en planlagt ukemeny og at vi visste hva det var lurt å kjøpe i butikken vi handlet i.
LikerLiker
Under tusen er ikke verst!
Det er jo det å ha oversikt som er det krevende.
LikerLiker
Det vi kaster mest av her er faktisk brød. Så mitt beste tips er å skjære brød i skiver og fryse og bare ta opp det som trengs til en dag. Kunne selvsagt laget krutonger, men det er en grense for hvor mye vi trenger av det.
Ferske bær er fristende, men frossene koster en brøkdel av prisen – eller enda bedre, ta en matauk til sommeren og høsten. Frukt som begynner å bli dårlig kan bli til smoothie eller en sunn is om du fryser dem.
Likevel er nok å handle dagligvarer på nett mitt aller beste sparetips. Da havner ikke impulskjøpene i handlekurven og jeg spiser sunnere. Jeg ser også lettere underveis hvor mye det blir til sammen, da er det lett å ta bort noe dersom det blir i overkant dyrt.
Når det gjelder fisk kjøper jeg det hos fiskebilen. Det koster en del mer enn first price, men de har ikke vært fraktet jorden rundt for bearbeiding (dessuten synes jeg det smaker bedre).
LikerLiker
Skorpene kastes her og.. Kan forresten male opp brødrester og bruke de i kjøttboller eller blande med sukker og kanel og ha som dessert (tilslørte bondepiker) eller som strøssel over brødpudding.
Veldig gode tips du har her, Abelone!
LikerLiker
De rundstykkene så helt nydelige ut! Kan du legge ut oppskrift? 🙂
LikerLiker
Å, så gøy at du spør! Jeg kan legge ut oppskriften på mandag, så stikk innom igjen da!
God helg og velkommen så mye til bloggen min!
LikerLiker
Tipsene du og andre her har gitt er ganske likt det jeg gjør. For min del ser jeg det hjelper mye å kunne lage mat, altså så jeg vet hva jeg kan bruke innholdet i fryseren og små rester og slanter til i nye retter. Har man det ikke hjemmefra, kan en låne noen kokebøker på biblioteket eller følge et knippe matbloggere som lager mat en liker. Jeg ser for eksempel at jeg sparer en del når jeg lager pålegg selv, eller evt. bare kjøper store pakker som jeg porsjonerer opp og fryser. Skinke er f.eks kjempelett å steke i ovn og dele opp, og finner man en stek i tilbudsbingen på butikken, blir kiloprisen langt lavere. Hjemmegrodde spirer er også veldig greit og billig.
LikerLiker
Det er utrolig hvor lite som skal til for å lage en rett, har jeg lært. Så de små slantene her og der, blir faktisk noe når en vet hva en gjør. Godt tips – særlig det med å lage pålegg selv. Kokt skinke er superlett, men en skal helst ha en maskin som holder skinka fast slik at skivene blir tynne nok, ellers forsvinner hele sparetrikset.
Hjemmegrodde spirer har jeg aldri testet, høres spennende ut! Gror det like lett og fort som karse?
LikerLiker
Å, nå husker jeg ikke hvor fort karse vokser … Men det tar som regel en uke med mine spirer. Nå om dagen spirer jeg kikerter. Du har rett i at man helst bør ha en skjæremaskin. Hvis man først gjør en vane av det, tjener en inn maskinen etter en stund, men det blir jo en investering.
LikerLikt av 1 person
Tilbaketråkk: Mine spise-ute-i-naturen-favoritter | Lammelårtanker
Handler maten på nett. Kjøper mindre fjas! Ukeplanen legges opp så rester kan brukes i en annen middagsrett. Bake forskjellige ting til matboksene/ ut på tur.
Spis opp maten din!
Genial setning!
LikerLikt av 1 person
Jeg handler alltid på torsdag pga trippeltriumf😉
LikerLikt av 1 person