Lammelårtanker

– en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

Har vi lyst på flere unger?

Det var så poppis med tre og fler’, men så viste det seg å bare være en trend. Nå dyrkes den ene med hud og hår; den ene som er mamma og pappas lille selvrealiseringsprosjekt.

Det er ikke måte på hvor stort og nyoppusset hus unger trenger nå for tiden, det holder ikke med tette vegger og strøm i alle rom lenger, neida, her skal trendene følges, for man vil vel ikke pårøre fremtiden traumer?

Nei, spørsmålet er hvor mange unger man orker hvis ungene skal få alt, det sier seg selv at det brått blir nok.

Problemet er bare at det norske samfunnet bestående av nordmenn med blek hud og bleket hår har fått i oppgave å produsere mer, barn altså. For uten flere barn av nordisk look stagnerer Norge. Med så mange unger som har vokst opp i ubehandlet furu-hjem er det opplagt for de fleste at navet i tilværelsen ikke er foreldrene, som alt fra tidlig av har mislyktes, men det offentlige NAV.

Det er de nordisk-utseende barna vi vil ha flere av; at mennesker uten generasjoner med tusser og troll bak seg, og som attpåtil har feil hudfarge, får mange barn har liksom ikke noe å si. Det er noe med forståelsen av den norske oppussingskulturen, ikke sant? De skjønner det ikke. Komme hit med farger som gir glede, liksom, og så dekke seg helt til, nei huff sånt går ikke an.

Nei, takke seg til gode nordmenn med riktige holdninger! Gi de gratis ferilitetsbehandlinger, la dem reise verden rundt, la dem besøke fremmede kulturer – bare ikke drass de med hjem – la dem ta utdannelse et tiårstid og jobbe seg inn i en god stilling og la dem tro at de eier huset med seks millioner i gjeld, ja la dem holde på!

For all del: Ikke gi folk ansvar selv for egen reproduksjon. For all del: Ikke oppfordre noen til å få barn under studietiden! Det ville vært ille om folk fikk unger når det biologisk sett var smartest! Kan ikke ha noe av sånt, det viktige her er å bestemme selv. Det trumfer alt!

Og konsekvensene? Staten tar dem!

 

 

~ Lik lammelårtanker på Facebook ~

Om Anne-Helene

Lammelårtanker er en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv. Velkommen så mye!

3 kommentarer på “Har vi lyst på flere unger?

 1. Helene Aspergerinformator
  7. november 2017

  Tankevekkende, godt skrevet. Jeg håper det ordner seg, på den ene eller andre måten, for alle barna som kommer til en stor og skremmende verden. At staten faktisk kan tåle det, der foreldrene svikter.

  Likt av 1 person

 2. Anja Elisabeth Holt
  13. november 2017

  Leste nettopp en bok om konsekvensen ved ettbarnspolitiken i Kina…. mange skremmende tanker fra både foreldrene og ikke minst barna.

  Du er så fin, og flink, til å si de rette tinga!

  Liker

 3. Tor
  9. desember 2017

  Nei, det er IKKE smart å oppfordre folk til å få unger i studietiden. Studenter flest kan ikke forsørge seg selv engang, langt mindre forsørge et barn i tillegg. Det er ingen menneskerett få barn. Skal man ha barn må man iallefall kunne klare å forsørge seg selv og ikke være avhengig av lån, almisser, stønader eller trygder (annet enn kanskje uføretrygd). Er man student, går på «sosialen», mottar AAP, eller arbeidsledighetspenger bør man slettes ikke få barn.

  Og når det kommer til dine hint om innvandring så må du vel ha fått med deg at kostnaden for dem er høyere enn for «norske», frem til de blir 2-3 generasjon. Ser man helt bort fra vår moralske plikt til å hjelpe folk på flukt, så vil det være samfunnsøkonomisk bedre å betale for fertilitetsbehandlinger, adopsjon fra utlandet, og endog utvidede tjenester for de som gidder å få seg et ekstra barn.

  Det du i din blogg faktisk oppfordrer til er at folk som IKKE er i stand til ha barn skal få barn, og samtidig importere folk som heller ikke kan forsørge seg selv. Det høres ut som en oppskrift for et samfunn som kan bruke opp oljefondet i løpet av svært svært kort tid.

  Liker

Takk for kommentaren!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Nominasjon til årets mest velskrevne mammablog på www.foreldremanualen.no
Bloggurat
Matbloggtoppen

Twitter-oppdateringer

Sunn fornuft
%d bloggere liker dette: