Lammelårtanker

– en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

Har vi lyst på flere unger?

Det var så poppis med tre og fler’, men så viste det seg å bare være en trend. Nå dyrkes den ene med hud og hår; den ene som er mamma og pappas lille selvrealiseringsprosjekt.

Det er ikke måte på hvor stort og nyoppusset hus unger trenger nå for tiden, det holder ikke med tette vegger og strøm i alle rom lenger, neida, her skal trendene følges, for man vil vel ikke pårøre fremtiden traumer?

Nei, spørsmålet er hvor mange unger man orker hvis ungene skal få alt, det sier seg selv at det brått blir nok.

Problemet er bare at det norske samfunnet bestående av nordmenn med blek hud og bleket hår har fått i oppgave å produsere mer, barn altså. For uten flere barn av nordisk look stagnerer Norge. Med så mange unger som har vokst opp i ubehandlet furu-hjem er det opplagt for de fleste at navet i tilværelsen ikke er foreldrene, som alt fra tidlig av har mislyktes, men det offentlige NAV.

Det er de nordisk-utseende barna vi vil ha flere av; at mennesker uten generasjoner med tusser og troll bak seg, og som attpåtil har feil hudfarge, får mange barn har liksom ikke noe å si. Det er noe med forståelsen av den norske oppussingskulturen, ikke sant? De skjønner det ikke. Komme hit med farger som gir glede, liksom, og så dekke seg helt til, nei huff sånt går ikke an.

Nei, takke seg til gode nordmenn med riktige holdninger! Gi de gratis ferilitetsbehandlinger, la dem reise verden rundt, la dem besøke fremmede kulturer – bare ikke drass de med hjem – la dem ta utdannelse et tiårstid og jobbe seg inn i en god stilling og la dem tro at de eier huset med seks millioner i gjeld, ja la dem holde på!

For all del: Ikke gi folk ansvar selv for egen reproduksjon. For all del: Ikke oppfordre noen til å få barn under studietiden! Det ville vært ille om folk fikk unger når det biologisk sett var smartest! Kan ikke ha noe av sånt, det viktige her er å bestemme selv. Det trumfer alt!

Og konsekvensene? Staten tar dem!

 

 

~ Lik lammelårtanker på Facebook ~

Om Anne-Helene

Lammelårtanker er en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv. Velkommen så mye!

2 comments on “Har vi lyst på flere unger?

 1. Helene Aspergerinformator
  7. november 2017

  Tankevekkende, godt skrevet. Jeg håper det ordner seg, på den ene eller andre måten, for alle barna som kommer til en stor og skremmende verden. At staten faktisk kan tåle det, der foreldrene svikter.

  Likt av 1 person

 2. Anja Elisabeth Holt
  13. november 2017

  Leste nettopp en bok om konsekvensen ved ettbarnspolitiken i Kina…. mange skremmende tanker fra både foreldrene og ikke minst barna.

  Du er så fin, og flink, til å si de rette tinga!

  Lik

Takk for kommentaren!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Nominasjon til årets mest velskrevne mammablog på www.foreldremanualen.no
Bloggurat
Matbloggtoppen

Twitter-oppdateringer

Sunn fornuft

Sunn fornuft

%d bloggers like this: