Lammelårtanker

– en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

Kom igjen Sylvi, nå må det bli handling!

Nå er det nok prat, nå må du sette i gang, vise muskler, vise handlingskraft!

Nå må du slutte å søke oppmerksomhet som ikke leder til noe annet enn oppslag etter oppslag om retorikk, en dreiing mot ord bort fra handling og praktisk politikk.

Jeg er lei av det.

Lei av ord. Lei av at ting tilsynelatende handler om deg og ikke hva du gjør.

Det er på tide å ta spaden fatt og få opp dampen!

Det er nemlig unger som lider der ute, masse barn som misbrukes og utnyttes hver dag. Resten av livet vil de preges av det som hender dem i dag. Samma hvor mye terapi, omsorg og godhet de omgis av for resten av livet vil barndomstraumene være en del av den de er, vil prege senere relasjoner og reaksjoner. Dessverre er det slik, selv om mange også vil klare seg helt fint.

Barndomstraumer som gjentas og gjentas og repeteres og repeteres fordi den som skulle beskytte svikter, ikke bare på en unnvikende og passiv måte, men er aktivt deltakende måte ved selv å påføre traumene. Det er ikke noe som gjør meg mer forbanna!

Disse små ungene som ødelegges fysisk og psykisk, som senere fordømmes og diagnostiseres, som om de sjøl er skyld i symptomene som popper opp når de ikke blir sett, etter lenge å ha bli utsatt for tortur og svikt og jævelskap. Unger blir fortsatt sett på som problemet, som diagnoser forklarer, som om barnet er sjukt og ikke utsettes for sjuke ting. Det plager meg skikkelig. Og en skulle kanskje tro at en sjøl må ha overgrepserfaring for å reagere slik jeg gjør, men man må ikke det. Det holder i massevis å ha en porsjon empati.

Det er bare så hinsides at voksne mennesker kan kutte empatien så fullstendig, at de kan vri om på det moralske kompasset, kutte tvert all fornuft, sette seg selv over andre mennesker, overhode ikke klare å ta inn andres smerte som et varsel og det overfor egne barn til og med. Det er ufattelig!

Disse store overgrepssakene som Aftenposten har fokus på nå, som VG tidligere kjørte serier på. Det er forjævli.

Men det som kanskje er et enda større svik er det vi som samfunn utsetter disse ungene for ved ikke å sørge for at disse Listhaug kaller monstre blir tatt.

Så, Sylvi Listhaug: Du må få opp dampen! Du må gi politiet alle ressursene de trenger for å kunne etterforske skikkelig og få knekt pedofile nettverk, få slike folk bort fra samfunnet, sørge for at dømte for seksuelle overgrep, enten de har utført dem fysisk selv, fått/latt andre utføre dem eller har delt overgrepsbilder, ikke får omsorgsrett overhode, ikke besøksrett og heller ikke får lov til å holde kontakten uten advokat og barnevern som tilsyn.

For det er jo sånn at dømte overgrepspersoner ikke har mulighet til å utføre overgrep på lukka avdelinger. Derfor kan de heller ikke vurderes å ha blitt et bedre menneske mens de er der inne.

Det er med nettilgang og i livet der utenfor fengselsmurene at overgrepene skjer og det er ikke der politibetjenter og psykologer ser dem (for vurdering av gjentakelsesfare). Mange av disse menneskene er flinke med ord og relasjoner, man kan ikke tro på dem, man skal ikke la seg lure av et hyggelig fjes.

Derfor mener jeg at en del av straffen nettopp er besøksforbud helt frem til myndighetsalder. Og at dersom det skal endres på så må det skje på barnets og den andre omsorgspersonens premisser og initiativ.

 

Hva mener du?

Sylvi: Er du våken?

Vet du om en akuttsituasjon kan du ringe barnevernsvakta

Har du mistanke om at en du kjenner blir utsatt for seksuelle overgrep? Ring den landsdekkende telefonen for incest- og seksuelt misbrukte: 800 57 000 eller kontakt Statens Barnehus

Vil du gjøre noe skikkelig bra for et barn som utsettes for overgrep? Gå på Pride-kurs og bli fosterhjem.

 

~ Lik lammelårtanker på Facebook ~

 

 

Om Anne-Helene

Lammelårtanker er en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv. Velkommen så mye!

Takk for kommentaren!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Nominasjon til årets mest velskrevne mammablog på www.foreldremanualen.no
Bloggurat
Matbloggtoppen

Twitter-oppdateringer

Sunn fornuft
%d bloggere liker dette: