Lammelårtanker

– en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

110 000 leser foreldreblogger!

Det er helt sjukt!

Jeg som trodde at mamma- og pappablogger var for spesielt interesserte, men så viser det seg at jeg har tatt heelt feil.

Jeg er alvorlig rystet, for hvem er alle disse menneskene som liker bloggen til Michelles mamma (110 000)? Hvor kommer de fra alle som leser Pappahjertes blogg (34 000)?

Det blir helt surrealistisk for en som i beste fall har opp mot 200 sidevisninger å forestille seg 110 000 – bare i likere på Face, det er ikke mulig!

Det er når man innser hvor svær en foreldreblogg kan bli at man lettere skjønner frustrasjonen mange, som for meg har store blogger, har, for det er klart at dersom man ligger å vaker på sånn 5-6 000 daglige sidevisninger, så blir det litt smått opp mot dem som har godt over 100 000 sidevisninger.

Men likevel: Er det ikke viktigere at man lager et innhold man kan stå for, selv om det er for de får, som ikke krenker privatlivet til dem man bor sammen med eller dem man er foreldre til? At man ikke baserer bloggen sin på andre enn en selv? At man ikke selger livet sitt for annonsekroner eller lar annonsører styre hva man blogger om? Er ikke det viktigere enn å få klikker og likere?

For: Kan man få en diger blogg uten at det koster integritet, uten at man ofrer biter av privatlivet? Jeg tror ikke det.

Er det ikke viktigere at man er fornøyd med eget innhold, og setter pris på dem som faktisk leser, enn å være misfornøyd med at det ikke flere?

Eller er klikk alt som teller?

(for selv om det ikke er noe galt i å ville nå ut til mange, så kan det bli for stort fokus på det, slik at det kommer i veien for budskap, slik at bloggingen blir en plikt og et ork. Les gjerne om bloggfellene.)

~~

Følger du de største bloggene?

Hvis ikke: Var du klar over hvor stort potensialet er?

 

 

~ Lik lille lammelårtanker og gjør meg til en voksen sau ~

 

 

Om Anne-Helene

Lammelårtanker er en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv. Velkommen så mye!

10 kommentarer på “110 000 leser foreldreblogger!

 1. Åshild
  31. mars 2016

  Jeg har også lurt på hvem alle er som leser/følger de store bloggene. Og om det sånn sett burde vært så mange. Og om alt som skrives både er lesverdig og lurt å skrive. Jeg synes nok det er en stor nivåforskjell på de du nevner både i skriveferdigheter og temaer.
  Jeg synes at det er skummelt nok at et par hundre synes at vårtegn eller rulling av duker er verdt å lese og besøker min blogg. Men det er sånne temaer jeg kan stå inne for.

  Liker

  • Anne-Helene
   31. mars 2016

   Ikke sant? Det gjelder å finne seg selv i bloggformatet, ikke helt enkelt synes jeg.

   Det er et evig mysterium hva som fanger oppmerksomheten. Jeg skjønner ikke bæret av det.

   Takk for at du stakk innom!

   Liker

 2. Jill
  1. april 2016

  Jeg har tenkt mye på det samme i det siste, hvem er alle de leserene? Jeg er enig i det du skriver, man bør kan stå inne for det man skriver, både som privat person og i forbindelse med samarbeid. Klem

  Liker

 3. Anja Elisabeth Holt
  1. april 2016

  Jeg kan ikke fatte at så mange følger enkelte mennesker. Men det du skrev, om å ikke basere bloggen sin på andre, det digget jeg. Du er flott, definitivt verdt å følge!

  Liker

  • Anne-Helene
   1. april 2016

   Tenker det må være skummelt at så mange følger, det må jo være noen usunne mennesker blant dem?
   Takk for komplimentet!

   Likt av 1 person

 4. Kristine
  2. april 2016

  Er det ikke viktigere at man er fornøyd med eget innhold, og setter pris på dem som faktisk leser, enn å være misfornøyd med at det ikke flere?
  JO!
  Jeg har omtrent 50 daglige lesere og tenker ikke på klikk. Ikke reklamerer jeg for noe heller 🙂 Fint innlegg, som alltid!

  Liker

  • Anne-Helene
   2. april 2016

   Jeg må bare innrømme at det å være fornøyd med det jeg har, er noe jeg strever med innimellom. Det er så lett å sammenligne (og selvfølgelig kommer jeg dårlig ut) med dem som får masse respons på kort tid (og så forklarer de det med at de har jobbet for å få det til, som om lesere handler om hva man fortjener). Og det at folk som når en mye større leserskare klager over at de ikke får enda mer, vel det virker voldsomt utakknemlig. Tror kanskje jeg må skrive mer om det..

   Utrolig bra at du er klikk-upåvirket, kanskje det er nettopp da du får ut de tekstene som er viktig for DEG å få ut?

   Liker

   • Kristine
    4. april 2016

    Ja, skriv om det! Interessant tema. Mye vil ha mer?

    Det tror jeg du har rett i. Når man uansett ikke forventer respons forsvinner liksom leseren fra skulderen mens man skriver. Jeg tror jeg fokuserer mindre på potensiell kritikk enn jeg ville gjort dersom jeg visste at tusen mennesker skulle lest – og at det dermed blir mer usensurert? I perioder har jeg fått helt sperre fordi jeg har fokusert på hva jeg tror folk interesserer seg for fremfor hva jeg selv har å dele 🙂 Ikke for alle, men i det minste noe for meg.

    Som regel, jeg klarer jo fint å kjede meg selv innimellom også 😉

    Liker

Takk for kommentaren!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 31. mars 2016 av i Blogg og kommunikasjon med stikkord , , , , .
Nominasjon til årets mest velskrevne mammablog på www.foreldremanualen.no
Bloggurat
Matbloggtoppen

Twitter-oppdateringer

Sunn fornuft
%d bloggere liker dette: