Lammelårtanker

– en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

Skolestartmas

Meter på meter med gråpapir er rullet ut, lekkert, men stramt drapert rundt den ene skoleboken etter den andre. Timeplaner er forsøkt koordinert, satt sammen i et system med fritidsaktiviteter og arbeidstider. Møteinnkallelser er mottatt, møter er vært på og flere venter og mer forventes.

Hverdagen er i gang.

Og ikke bare er hverdagen i gang, men den skvulper litt hit og dit og blir litt mye for en enkel mamma å håndtere. Det var den frukt-etter-skolen-ordningen som ikke var helt etablert, det var de eplene som ikke ble likt, det var den sjokolademelka som ikke skal drikkes hver dag og det var det gymtøyet som forsvant uten at noen helt visste hvor.

Og det er alle disse beskjedene, datoene som skal føres opp på en kalender av papir, puh, det er lett å bomme på måneden, kjapt gjort å bomme på kollonna slik at far i huset får oppgavene til 12-åringen! Ikke det, noen ganger vurderer jeg seriøst å føre alle oppgaver jeg vil ha gjort i rutene til han jeg elsker mest. Spørs hvordan det blir tatt i mot?

Hverdagen er i gang og jeg er ikke helt på plass. Ordene lurer seg vekk, det er heller flaks enn bevissthet som gjør at bloggen får nytt innhold. Avisbunken blir høyere, men jeg vil ikke kaste før jeg har lest og dermed skaper jeg mitt eget problem. Men haugen av klær som skal vaskes, den er ikke svær, og akkurat dét teller mer enn intellektuell stimulering når det er hverdagen som teller mest.

Jeg klapper meg selv fornøyd på skuldera, ser mindre støv på gulvet enn for en time siden, blar om en side i aftenposten og tenker at dette er ikke så verst likevel.

 

Er du glad for hverdag igjen?

~ elsk lammelårtanker på facebook ~

Om Anne-Helene

Lammelårtanker er en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv. Velkommen så mye!

5 kommentarer på “Skolestartmas

  1. Caroline
    23. august 2017

    Jeg er veldig glad for hverdag igjen ❤

    Likt av 1 person

  2. Anja Elisabeth Holt
    24. august 2017

    Ja, fordi jeg er opptatt av å skape pusterom i hverdagen som gjøre at jeg tar vare på feriefølelsen, den med å nyte litt mer enn før. Boksokker er forøvrig genialt. Ha en fin dag, låret!

    Likt av 1 person

  3. Ingvild
    24. august 2017

    Deilig å være i gang. Men en smule overveldet. Alle disse skjemaene. Føles som man lever i et ExCeL-ark

    Likt av 1 person

Takk for kommentaren!

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 23. august 2017 av i Foreldrerollen med stikkord , , , , , , , .
Nominasjon til årets mest velskrevne mammablog på www.foreldremanualen.no
Bloggurat
Matbloggtoppen
Sunn fornuft