Lammelårtanker

– en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

Puslinger og en lur mamma

Mor har vært heldig i år, sønnene har fått riktige gaver.

Jeg sorterer og ordner, tenker nei, nå må jeg bremse, men jeg har ikke lyst til å bremse, jeg vil bare kjøre på og fortsette til jeg blir ferdig.

Men, jeg kan ikke fortsette, kan ikke snike meg til flere puslinger mens eieren sover. Det er ikke mitt puslespill, tenker jeg strengt til meg selv.

Det er bare det at disse små puslebrikkene virker som magnet på meg og fingrene kan liksom ikke la være å holde på med dem.

2013-12-25 19.48.52

Sortering er en viktig del av puslejobben

Jeg drømmer om tidligere tider der hele stuegulvet kunne dekkes av små puslebrikker, det er som en historisk reise å la tankene vende tilbake. Et digert puslespill som blir liggende i månedsvis, som jeg kan gå til og fra.. det tilhører en barnløs tid;  eller alternativt et altfor stort hus med eget puslerom!

Hva med deg? Sniker du deg til å leke med ungenes presanger? Har du hobbyer du ikke kan holde på med lenger, fordi du har fått barn?

Om Anne-Helene

Lammelårtanker er en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv. Velkommen så mye!

5 kommentarer på “Puslinger og en lur mamma

 1. John Olav Ytreland
  26. desember 2013

  Jeg elsker puslespill. Gjorde mye av det til langt inn i 20 – årene. Nå er det umulig, både fordi jeg har en 8 – åring som hadde gjort en grundig jobb med å rote vekk bitene, og fordi vi bor i en liten kommunal leilighet som ikke egner seg for ting du ikke stuer vekk hver kveld.

  Det hadde nok vært mer enn litt creepy hvis jeg hadde interessert meg for lekene hennes. Det går mye i winx og lego friends for tiden. Jeg prøver med jevne mellomrom å få jentungen interessert i puslespill. Hun liker det som en aktivitet vi gjør sammen, men foreløpig ikke alene. Det er kanskje like greit. Jeg er mer interessert i at hun lærer mer sosiale ferdigheter enn jeg gjorde. Kanskje jeg heller skal jobbe for at hun skal ønske seg biljard og modelljernbane til neste jul? Da blir jeg mer interessert i hennes leker.

  Liker

  • Lammelåret
   27. desember 2013

   Det er visst meningen at pusling skal være en sosial greie, men jeg digger å gjøre det aleine. Det gir en ro jeg ikke finner i andre ting. Må virkelig sitte på hendene for å ikke overta disse små puslespillene – det frister så! Nå går grensen min ved 1500 brikker, etter det blir bildet så stort at det ikke får plass på en plate som kan flyttes.

   Leker som gjør ungen sosial med andre barn er vel det beste..

   Liker

 2. Sovebebibloggen
  26. desember 2013

  Åååå, jeg husker jeg puslet og puslet da jeg var liten. De største puslespillene måtte jeg ha på gulvet fordi spisebordet ble for smalt, og måtte brukes til andre ting i ny ne:)

  Av hobbyer jeg har måttet legge til side etter at He kom til verden, kan jeg nevne lesing. Jeg leste mye tidligere, men nå finner jeg bare ikke roen. Og så gleder jeg meg veldig til jeg får lyst til å komme igang med treningen igjen! Normalt sett er jeg glad i å løpe, men jeg tror det blir tungt å komme i gang igjen nå, etter så mange måneder…

  Liker

  • Lammelåret
   27. desember 2013

   Tror det er temmelig vanlig å ha et lesestopp når ungene er små, det blir mye Gubben og Katten og Karsten og Petra i den perioden. Kjempekoselig å lese høyt, men barnebøker er ikke akkurat kjempespennende etter sjette gangen med samme historie!

   Holder det ikke å løpe etter joggevogna da?

   Liker

   • Sovebebibloggen
    28. desember 2013

    Åjoda, det holder i lange baner, men man må da ha lyst til det også, for å gjøre det;) For øyeblikket er det veldig fint å bare traske:)

    Liker

Takk for kommentaren!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 26. desember 2013 av i Hverdagen med stikkord , , , , , , , , , , .
Nominasjon til årets mest velskrevne mammablog på www.foreldremanualen.no
Bloggurat
Matbloggtoppen
Sunn fornuft
%d bloggere liker dette: