Lammelårtanker

– en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

Kvinner som rapper barn

Så står han der da, med pilsen i hånda med capsen ned i panna og med lengselfylt blikk mens bakenden hennes runder hjørnet. Det var det.

Nok en mulighet som forsvant.

Hun, på sin side, ser ikke problemet, ser ikke han. Hun er på vei til noe nytt, noe bedre. Hun er på vei mot drømmen sin. Drømmen om barn.

Som singel kan hun adoptere, som singel kan hun kanskje fra neste år få assistert befruktning her i Norge.

Som dame er hun den sterke, har den norske stat bestemt. Hennes muligheter for å bli mor er mange, snart uten begrensninger.

Igjen står mennene, dem ingen vil ha barn med. Igjen står damene som har mistet sin til en annen dame, en dame som vil ha sånne barn han har laget med henne som eide ham først. For det er ikke til å komme bort fra at de mennene som får barn gjerne har fått barn med flere enn en kvinne. Såkalt resirkulering av menn er kanskje nytt, iallfall så er det noe som skjer og som er vanskelig å fatte: At brukte menn er attraktive. At evigsingle menn ses på med mistenkelig blikk.

Eller.. for å være ærlig: en mann over tretti som fortsatt bor hos mor og far, som bruker inntekten på ymse drikkevarer og til nød råner rundt i sentrum av noe som knapt nok eier en eneste rundkjøring – en sånn mann er lett å forstå at forblir singel! Derfor mødre: Sleng ut poden før han blir 22!

Men det fins flotte menn over tretti, single, uten barn, som damer er trege med å oppdage. Iallfall var det sånn for noen år siden, nå er de begge opptatt.

Og mens vi tytes fulle av farlig feminisme som gjør menn til underdanige ofre, med mindre de er høyt utdanna, svært sosiale og bor i urbane strøk, så forsvinner menns stemme der ute i offentligheten og klumper seg sammen på anonyme nettfora der forbannelser over kvinner fremsettes eller i bitre ordelag på Facebooks mange sider. Det er en risiko for at disse forlatte mennene blir bitrere og slemmere, at deres oppdemmede frustrasjon en dag velter over.

Hva gjør vi med det?

Hvor lenge kan man leve med frustrasjon?

Jevnlig skrives det at likestillingen er gått for langt. Jeg er alltid uenig.

Jeg vil heller si: Menn kryp frem fra loftet, frigjør deg fra Anonym Bruker-identiteten din. Skriv, la oss vanlige avislesere få høre historien din!

Og ikke minst: Hvordan kan du selv gjøre deg attraktiv? For det er ikke en kvinnes jobb å sørge for at du blir far. Det er ikke en kvinnes jobb å lirke ut det beste i deg. Det er din jobb!

.. og så må vi mødre få ut fingeren og slutte å dille med gutta våre til de blir funksjonshemma av det – dytt dem frem sånn at de blir attraktive menn!

Blomster og bier og sånt

Blomster og bier og sånt

 

Når er det på tide å flytte ut av barndomshjemmet, tenker du?

 

Inspirasjon er hentet fra

Morgenbladet – Familieløse menn

Dagbladet – Hver fjerde norske mann får ikke barn, er det et problem?

 

Tidligere på bloggen

Nei til eggdonasjon

Hva skal vi med menn?

Hva menn bør lære av kvinner

 

~ Lik Lammelårtanker på Facebook ~

 

 

Om Anne-Helene

Lammelårtanker er en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv. Velkommen så mye!

8 kommentarer på “Kvinner som rapper barn

  1. Anja Elisabeth Holt
    27. april 2017

    Så fort som mulig, begge kjønn!

    Jeg flyttet da jeg var 16…..

    Liker

  2. Kirsti
    27. april 2017

    Jeg har sagt at det er best for begge parter , både foreldrene og barn, at junior(20) som har bodd borte 2 år, ikke flytter hjem igjen til høsten! Nå får han klare seg sjøl, sjøl om vi bor nærmere skolen han skal gå enn de fleste studenthybler. Og han var enig! Junior (19) flytter også ut nå.
    Sjøl flytta jeg ett år som 16 åring, så bodde jeg hjemme fra 17-20, men da var jeg veldig klar for å flytte!

    Liker

    • Anne-Helene
      27. april 2017

      Tror det er en periode der rundt 18-20-års alderen der det gjelder å komme seg ut, ellers blir det bare vanskelig.

      Smart å ta praten. Når gjør man det, forresten?

      Liker

      • Kirsti
        28. april 2017

        Tja, det er vel ett tema som har vært oppe av og til, sånn ‘når du er ferdig med videregående og flytter’. Jeg hadde ikke noe valg sjøl, skulle jeg gå mer skole var flytting eneste alternativ. Vi bor midt i en av de største studentbyene i Norge, men jeg syns ikke vi skal ta fra ungene gledene(og utfordringene) ved å klare seg sjøl for det 😁

        Liker

  3. Irene
    28. april 2017

    Min pode ble kasta ut/kasta seg ut da han fylte 19. Alle parter var enige om at sånn skal det være.

    I en alder av 22 er han en selvgående kar som vasker klærne sine selv, lager middag fra bunnen, baker brød og har truffet ei veldig koselig jente. 🙂

    Liker

  4. Ellen Hageman
    12. mai 2017

    Men jeg tror ikke menn blir mindre attraktive av å bo lenge hjemme hos mor og far. Det er det jo mange som studerer som gjør av økonomiske grunner. På bøgda er det sjelden dyrt å skaffe seg noe eget.

    Det som gjør menn attraktive for kvinner, er bl.a. sosioøkonomisk status. Og kvinner har det med å velge oppover på rangstigen mens menn ofte velger nedover. Hva sier det om likestillingen i Norge i dag? Kanskje er vi mer nakne aper enn vi liker å innrømme?

    Liker

    • Irene
      27. mai 2017

      Vel, et av mine kriterier var faktisk at han måtte ha bodd hjemmefra minst ett år utenom militæret… 😉

      Liker

Takk for kommentaren!

Nominasjon til årets mest velskrevne mammablog på www.foreldremanualen.no
Bloggurat
Matbloggtoppen
Sunn fornuft