Lammelårtanker

– en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

Hvor billig kan man selge en kvinne?

Alt dette pratet om å bestemme selv, som om vi alle var barnehageunger, det tok aldri slutt. Så ble det regjeringsskifte, og vi fikk ikke lenger lov til å bestemme selv. Bare Krf har klart å vri det til at vi kan bestemme selv om vi vil være lenge sammen med ungene våre, jadda, bare ta bort barnehageplassene så skal dere se hvor mye vi «velger». Hvilken kvinne vil bli valgt for i snart 2014?

Det er f.. meg ikke mye valg når vi blir pådyttet noe tusen for å ikke jobbe, eller det vil si noen klarer å jobbe selv om staten helst vil ha de hjemme. Takk Gud for turnusarbeid! For mange andre: not so much!

IMGP0156

Pling i bollen! Jepp, helt tomt!

Hvor billig kan man selge en kvinne? For ganske lite. Kvinner er tapere etter Krf sin klamme hånds nærgåenhet med pengesekken vår. Krf vil bestemme over kvinnens kropp ved å la fastleger nekte å gjøre forberedende arbeid til provosert abort (det er visst mye bedre å skyve jobben over på en annen lege, som om det skulle være en enkel-penkel sak for mindre ekstreme). Kvinnens kropp var forhandlingskort og ble ofret på forhandlingenes bord.

Nettavisen selger også kvinner, det kan iallfall se sånn ut. Lett å misforstå der deler av kvinnekroppen ligger slengt over den ene nyhetssaken etter den andre. Kropp selger som is om sommeren.

Krf synes det er helt greit å lage hjemmeværende husmødre ut av folk som vil jobbe og som er i stand til det. Dessuten sparer vi  som samfunn rundt 344 millioner på det, så hvorfor i all verden ikke?

Det er fantastisk for Krf som hyller den hjemmeværende kvinnen! Og klikkinntektene er fantastisk for Nettavisen som tjener hauger med spenn på den samme kroppen som Krf hersker over.

Og i følge dem som elsker det tradisjonelle: Helt topp!

Men hva skjer med samfunnet, hvordan påvirker det familier som trenger å komme tilbake til jobben sin etter permisjonen, men som ikke kan fordi de ikke har barnehageplass? Og hvordan påvirker det samfunnet på lang sikt?

Nei, det har ingen tenkt på. Det kan neste regjering rydde opp i.

Hvorfor produsere så mye søppel, regjering Solberg?

**

Lenker:

Mitt innlegg – .. men kroppen er ikke min egen ..

Marta Breen – Slik sviktet Nettavisen kvinner i 2013

Tønsberg Blad – Stopper nye barnehageplasser (krever abonnement)

Tv 2 – Hovedtrekkene i statsbudsjettet 2014

Vårt Land – Staten sparer store summer på kontantstøtte

**

Dette mener dere noe om, del med meg! Eller del med andre.

Om Anne-Helene

Lammelårtanker er en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv. Velkommen så mye!

4 kommentarer på “Hvor billig kan man selge en kvinne?

 1. Heidi
  10. desember 2013

  Hvor mye valg har kvinner om staten skulle droppet kontantstøtten og ensidig subsidiert barnehageplasser i en økonomi der normen er to inntekter, med alt det innebærer hva gjelder levekostander? Eller omvendt? Fortsatt frihet til å velge, men kanskje litt vanskeligere, og skal staten først subsidiere på dette området, mener jeg det er rettferdig å tilby flere alternativer. Så kan man mene at folk velger galt eller uriktig, men er det mindre fritt av den grunn?

  Ellers vil jeg legge til at du argumenterer mot stråmenn når du gjør reservasjonsdebatten til en abortdebatt, for selv om KrF ikke er for dagens abortlov, er ikke denne abortmotstanden en del av samarbeidsavtalen. Avtalen sikrer kvinners lovbestemte rett til abort samtidig som legers samvittighetsfrihet ivaretas.

  Og du, reservasjonsdebatten til side, hvorfor er det ekstremt ikke å ville ta uskyldiges liv der det kan unngås? Nå prøver jeg ikke starte en ny abortdebatt, for det er også en annen debatt, og man trenger ikke være enig med noen for å unngå å bruke ekstrem(ist)-merkelappen.

  Liker

  • Lammelåret
   10. desember 2013

   Det er ikke krav om å jobbe fulltid selv om man bruker barnehageplass.. Ikke trenger en å ha spesielt høyt forbruk heller.

   I abort-/reservasjonsdebatten står vi på hver vår side og det vet vi begge. Sett fra min synsvinkel er det ikke bra at leger kan reservere seg – selv om det forsøkes å sikre kvinner rett til fortsatt abort. Jeg mener det er feil. Så trenger vi ikke diskutere det videre, for jeg vet at vi ikke kommer noe særlig lenger enn vi gjorde i «.. og kroppen er ikke min egen..» For meg er det ekstremt, det er ingen hersketeknikk.

   Meningen med innlegget er å gi et bilde av kvinnens verdi og hvordan den kommer til uttykk på forskjellige måter, alt fra nettavisens profittfokus til politikkens innsparingsfokus (som også er en form for profittfokus, men mer negativ siden den rammer flere som ikke har valgt å være en del av det).

   Liker

 2. mittmasterliv
  10. desember 2013

  Jeg føler mest av alt en sorg over det som var på vei til å bli så bra: pappapermen. At det nettopp ikke bare skulle handle om kvinners valg (som heidi skriver over) – men om barns rett til å være med begge sine foreldre. Det er dypfestede tunge samfunnstrukturer som jeg syntes var i endring – og det frydet meg å se i hvilken grad statens politikk begynte å føre til endringer i de tusen hjem. Mamma har ikke monopol på barna, hjemmet, oppdragelsen, mens menn fikk samfunnets aksept for at enetid og ansvar for barna er viktig. For familien, for mamma, pappa, barn og samfunn. Endring tar tid – det var fine ting på gang – nå beveger vi oss i stedet bakover i tid igjen, og jeg synes det er feil på så mange måter. All forskning om bruk av kontanstøtte viser dessuten at det er de som hadde trengt barnehage mest – som tar ut kontantstøtte. Dessverre.

  Liker

  • Lammelåret
   10. desember 2013

   Jeg har skrevet om fedrekvoten også, bare ikke publisert det ennå. Vil ikke drukne dere helt i slike temaer. Det har jo vært tatt opp her flere ganger tidligere, husker du kanskje. Det er noe med temaet som aldri slutter å engasjere meg.

   Liker

Takk for kommentaren!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Nominasjon til årets mest velskrevne mammablog på www.foreldremanualen.no
Bloggurat
Matbloggtoppen

Twitter-oppdateringer

Sunn fornuft
%d bloggere liker dette: