Lammelårtanker

– en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

Forvokst kylling tilfredsstiller alle mine krav

Det har aldri vært så stor etterspørsel etter en rett jeg har laget – noen sinne!

Helt sant!

Det var på Instagram det skjedde og snill som jeg er skjer det her óg. Jeg kjører på. Med oppskrift.

For denne er blant mine favoritter, når det kommer til vil-ha-supergod-mat-men-ikke-lage-den. Denne forvokste kyllingen tilfredsstiller alle mine krav, iallfall. Og det er kjekt å ha noen retter som ikke krever noe særlig og som gjør seg selv når en aller helst vil lese en bok eller grave i hagen eller bade naken. Da er det tid til både og.

Denne kyllingen bader i salt!

Saltbakt kylling

Saltbakt kylling

Ingredienser

1 rå kylling

Grovt havsalt

1 dl vann

 

Gjør så her

Bland en god neve salt med vannet til det blir en sløshaktig masse. Hiv litt av saltmassen i bunnen av en ildfast form med høy kant og ha i kyllingen. Dekk resten av kyllingen med salt, pass på at kyllingen ikke stikker en desperat vinge ut. Ha på lokk.

Stekes i ovnen på 250 grader i 60-80 minutter.

Serveres i stykker eller hva som passer deg best.

Denne blir supersaftig og skikkelig digg! Passer utmerket alene med aioli og salat, gjerne med ekstra godt brød til. Kan fint brukes til sandwich, i salater med mer.

Jeg elsker denne kyllingen og den blir ikke så ramsalt som en skulle tro, bare veldig veldig god.

 

Dah er dagens gode gjerning gjort to ganger. Fortsatt god helg!

 

~ Lammelårtanker på Facebook ~

 

 

Om Anne-Helene

Lammelårtanker er en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv. Velkommen så mye!

7 kommentarer på “Forvokst kylling tilfredsstiller alle mine krav

  1. Heidi
    4. juni 2016

    Jeg tenkte å lage denne på søndag, men lurer på hvor mye en god neve egentlig er? På bildet ser det ut som flere desiliter, men jeg har små hender, så en god nevne for meg er kanskje én desiliter maks.

    Liker

    • Anne-Helene
      5. juni 2016

      Hei! Jeg var ikke innom bloggen i går, så beklager at det ikke kom noe svar!

      Bunnen av gryta skal dekkes med saltsløshen, og når kyllingen er lagt oppi dekkes resten godt med salt. Det stenger fuktigheten inne og gjør den gode smaken. Det blir mye salt til sammen, ja. Håper resultatet blir bra!

      Liker

      • Heidi
        6. juni 2016

        Takk for svar 🙂

        Liker

      • Heidi
        6. juni 2016

        Jeg lagde den i dag i stedet. Ble skikkelig godt. Det eneste var at jeg brukte jerngryte uten emaljert innside, så saltet satte seg skikkelig godt fast, og det ble vanskelig å få ut kyllingen hel og uten masse salt på steder det ikke skulle være. Men jeg skal lage den igjen – i en annen gryte.

        Liker

  2. Anne J. Andersen
    20. mars 2019

    Hei, jeg lager denne i dag, og det er nok helt umulig å få svar….
    Lurte på om det var muøig å legge ned litt sitron og hvitløk? Nei, jeg steker den helt plain. Superspennende 😀

    Liker

    • Anne-Helene
      12. april 2019

      Hei! Sent svar herfra, men jeg lurer på hvordan kyllingen ble?

      Liker

Takk for kommentaren!

Nominasjon til årets mest velskrevne mammablog på www.foreldremanualen.no
Bloggurat
Matbloggtoppen
Sunn fornuft