Lammelårtanker

– en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

Høstferiematlaging

Selv jeg kan få mye gjort dersom tiden mellom hver ting er lang nok.

Flere bøker er lest og tøm-fryseboksen-prosjektet (som aldri tar slutt), fortsetter litt hver dag. Må si jeg er stolt over å finne på retter med ingredienser vi har fra før, det er nemlig en ikke så liten utfordring.

Men er det noe som irriterer meg en smule, så er det denne gode maten som butikkene selger til skyhøye priser, som er enkel å lage selv og som heller ikke tar lang tid eller som krever avansert kokkekunst. F.eks bruschetta, disse små og sprø loffskivene dynket i olje og urter; det er nærmest et ran å ta tretti kroner for en liten pose?

Min nærmeste Meny-butikk selger eviglange baguetter for bare 25 for to og rett før stengetid er den kraftig nedsatt i pris. To sånne baguetter delte jeg i passe tykke skiver, dyppet i Olivers&Co sin olivenolje med basilikum, inn i ovnen på 100 grader med åpen ovnsdør til de var passelig sprø – og vips, det ble jo kjempegodt! Og myye billigere enn de ferdiglagede bruschettiene. Ikke minst blir jeg stolt når jeg lager maten selv. Riktig nok lagde jeg verken oljen eller loffen selv, men likevel ble det billigere enn de ferdige utgavene. Smart, ikke sant?

Disse venter bare på pesto og annet godt

Disse venter bare på pesto og annet godt

Når jeg likevel har en hjemmedag, så er det veldig lettvint å sette i gang slik matlaging som ikke krever jevnlig tilsyn eller masse oppfølging. Ikke blir det noe særlig til oppvask heller. Dét har jeg sansen for!

~~

Liker du lat matlaging?

(jeg legger ut bilder på instagram av bøkene jeg leser, så følg gjerne med der)

 

Om Anne-Helene

Lammelårtanker er en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv. Velkommen så mye!

6 kommentarer på “Høstferiematlaging

 1. Tone
  6. oktober 2016

  FANTASTISK:))

  Likt av 1 person

 2. Anja Elisabeth Holt
  7. oktober 2016

  Jammen i meg er du lur, og jeg tipper de smakte veldig godt. Lager du egen pesto? Det og majones er visstnok kjempelett å lage…..

  Liker

  • Anne-Helene
   7. oktober 2016

   Har prøvd å lage egen pesto og tapenade, men bare en gang. Det er utrolig enkelt, bare å hive ingrediensene i en hakkemaskin og fylle på med olje. Kunsten er å finne rette miks av ingredienser og prøve seg frem med konsistensen. Aldri prøvd meg på majones.

   Likt av 1 person

 3. Heidi
  7. oktober 2016

  Majones er kjempelett å lage. Aberet er at man bør bruke minst én eggeplomme, ellers har det lett for å skille seg, og man får ganske mye majones av en plomme.

  Jeg syns det er rart at folk kjøper skivet eller ferdigrevet gulost. Eller pannekakemiks! At de ikke dør av forskjellen i kilopris.

  Liker

  • Anne-Helene
   7. oktober 2016

   Helt enig. Det var forresten da jeg så ferdigstekte pannekaker at jeg skjønte at jeg kunne varme opp de vi ikke spiste. Så akkurat dér lærte jeg faktisk noe av ferdigmaten. Og de ferdigskjærte osteskivene; altså det er virkelig ikke bra for folk å ha det for lettvindt!

   Liker

 4. fivrelden
  8. oktober 2016

  Hørtes nydelig ut så det skal testes. 🙂

  Liker

Takk for kommentaren!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Nominasjon til årets mest velskrevne mammablog på www.foreldremanualen.no
Bloggurat
Matbloggtoppen

Twitter-oppdateringer

Sunn fornuft
%d bloggere liker dette: