En kan bli gal av mindre dersom tankene på riktig kosthold får for mye oppmerksomhet.
En kan lett få samme følelse dersom en kikker skikkelig på innholdsfortegnelsen på syltetøy.
Derfor er jeg superfornøyd med å ha diktet opp min egen oppskrift på jordbær- og blåbærsyltetøy!
Det er så enkelt at det nesten ikke er lov.
Ingredienser:
Litt vann, nok til å dekke bunnen av kjelen
Frosne jordbær – ha i nok til et glass eller en skive brød
Frosne blåbær – ha i litt mindre enn jordbærene
Gjør slik:
Kokes, smæsjes med en moser (stavmikser, potetstapper, hammer eller hva du nå har på kjøkkenet)
Hvis bærene er litt løse, har du i litt maisennamel, sånn en spiseskje eller mer om du koker masse, røres ut i litt vann. Helles i en tynn stråle i de kokende bærene og rør febrilsk ett minutt.
Hvis du ikke er fornøyd med tykkelsen, kan du tynne ut med mer vann eller hive i mer maisennablanding eller en neve havregryn.
Vips, ferdig!
Jeg synes syltetøyet er knallgodt og ingen er vel i tvil om dette er sunt? Det er sikkert en masse antioksidanter i! Du trenger ikke engang å tilsette sukker og dermed sparer du kraftig inn på sukkerforbruket i forhold til å spise syltetøy fra butikken.
Du kan enkelt lage fruktgrøt, bare juster mengden til ønsket konsistens. Eller du kan ha det til vaniljeis og serveres syltetøyet lunkent. Eller ha det veldig løst slik at det blir som en fruktsaus.
Frister det å lage sitt eget?
~ Flere Lamme Idéer på Facebook, supert om du vil følge og dele innlegg! ~
Denne skal jeg prøve når jeg kommer hjem!!!!
LikerLiker
Fortell meg om du ble fornøyd eller ikke, da vel!
LikerLikt av 1 person
Tilbaketråkk: Retrodessert | Lammelårtanker